Tanskan maahanmuuttoministeri Støjberg: ”Emme ota vuotuista kiintiöpakolaismäärää tänäkään vuonna”

12

JYc2Ig99WK3yCAyDKa3_ivF9k8o

Kun Suomen pääministeri puhuu kiintiöpakolaisten määrän nostamisesta niin Tanskassa puhaltavat aivan erilaiset tuulet. Tanskan maahanmuuttoministeri Inger Støjberg päätti nyt, että Tanska ei ota vastaan vuotuista 500 kiintiöpakolaistaan.

– Tanska tarvitsee hengitystilaa, Inger Støjberg sanoo. – Tanskaan on tullut viime vuosien aikana niin paljon turvapaikanhakijoita ja jo heidän integroimisessa on suuria haasteita.

Tanskan kiintiöpakolaisten määrä olisi ollut 500 henkilö vuodessa, mutta Tanska jätti voittoarvat lunastamatta jo toisen vuoden peräjälkeen. Nimittäin viime vuonnakaan 2016 Tanska ei ottanut vastaan vaadittua 500:n henkilön osuuttaan.

Pakolaisten maahanauttamisen sijaan Inger Støjberg on tehnyt lakiesityksen, jonka mukaan aina kulloinkin istuva integraatioministeri saisi päättää vuosikohtaisesti otetaanko kiintiöpakolaisia vai ei ja paljonko heitä otetaan jos otetaan. Tanska on muutenkin kiristänyt muutaman vuoden sisällä pakolaispolitiikkaansa hyvin merkittävästi. Kun vuonna 2015 maahan virtasi 21 316 turvapaikanhakijaa niin vuonna 2016 niitä oli 6 266 ja 2017 heinäkuun loppuun mennessä enää 1 918 henkeä.

Asiasta kirjoitti mm. tanskalainen Berlinske.

20 thoughts on “Tanskan maahanmuuttoministeri Støjberg: ”Emme ota vuotuista kiintiöpakolaismäärää tänäkään vuonna”

 1. Onneksi Suomessa sentään maanpetturi pääministeri kuitenkin jaksaa kantaa ryhdikkäästi vastuuta määrien nostosta lässyttemällä pää noin suurinpiirtein jo polvia myöten muslimien persereiässä voimavaraa nuolemassa.

 2. Jaa-a se on sitten kepun tilanne huono.
  Kepu nothinkia tuo, kepu tuli kepu meni, kepu typötyhjä ja tipotie ja tötterö.

 3. Suomikin voi jättää kiintiöpakolaiset ottamatta seuraavat 50-100 vuotta…

 4. Toisilla on järkeä ja selkärankaa (kuten Ingerillä), toisilla taas ei ymmärryksen hippuakaan (= nämä meidän hyväpalkkaiset suvakkiukot ja -akat).

 5. Tanskassa ja Norjassa valitaan ministereiksi päteviä henkilöitä. Meillä niitä jotka parhaiten osaavat nuolla senhetkisen puoluejohtajansa persettä.

  1. Valitettavasti näin meillä. Muualla eroavatkin, jos ” mokaavat”, meillä ei oikeastaan KOSKAAN, pelkkää selittelyä vaan.
   ”Läpipotaska maa liki kaikessa linjauksessa”.
   Hyi olkoon.

 6. Tanskassa kuuluuu järjen ääni, toisin kuin Suomessa jossa autistinen ilme naamallaan oleva pääministeri suu virneessä lausuu mm. tämän aamun YLE uutississa ”Hallituksen politiikka iskenyt eniten pienituloisiin – Sipilä: On totta, että näin on tapahtunut.”
  https://yle.fi/uutiset/3-9831659
  Ja lähes samaan hengenvetoon. Pääministeri Juha Sipilä nostaisi Suomen pakolaiskiintiötä.
  https://www.verkkouutiset.fi/politiikka/sipila%20pakolaiset-69927
  Sipilä vihaa ja inhoaa Suomen vähävarasia ja köyhiä ja haluaisi korvata heidät kehitysmaalaisilla ja porvarit saavat halpaa työvoimaa, ei tätä muuten voi selittää.

 7. Väittävät kateutta suomalaiseksi kansantaudiksi ja kai se on totta: olen erittäin kateellinen tanskalaisille. Heillä on ministeri, joka pitää omien puolta. Tuo vuoden 2015 tulijaluku on viittä vaille uskomaton: Onko Tanskaan oikeasti tullut hakjoita 1/3 vähemmän kuin Suomeen? Me kuitenkin olemme Euroopan viimeinen maa napapiirillä. Tietysti pääministerimme löi ihmissalakuljettajille tiskiin sellaisen myyntivaltin, että mikäpä tuodessa. Salakuljettajat epäilemättä osaavat laskuttajaa jokaisesta lisäkilometristä, joten mikäpä kuljetellessa, kun itse jää varmuudella voitolle tuhansia per naama ja kuljetettavat ja vastaanottajat kantavat kaiken riskin. Good business, sano Vito Corleone.

 8. Tanskalla on hieman pitempi kokemus näistä tulijoista. Tanskalaiset myös oppivat kokemuksistaan ja virheistään. Toisin kuin suomalaiset joille jo se että tänne tulee ”ulkomaalaisia” ylipäätään on suuri ylpeyden aihe.

  1. Suomalaiset päättäjät yrittävät uskotella kansalle että Suomi jää maailman eristetyimmäksi takahikiäksi jos ei EUssa olla ja matuteta maata. Se on todellista paskapuhetta, on sitä kauppaa käyty ennenkin.

   Olisi kyllä paikallaan että pääministeri opettelisi kunnon englantia kun maailmalla edustaa Suomea ja yrittää solmia kontakteja. Sitä nykyistä tönkköinglissiä on kauheaa kuunnella.

   1. Myönnettäköön, että ” hävettää” ”Suomi-kuva” maailmalla tätä nykyä.
    Ei pelkkä ” surkea aksentti/kielitaito” mutta myöskin ” linjaukset ”.
    Tavalliset suomalaiset, ”kirkastakaa Suomi-kuvaa maailmalla”,kertokaa ettei enemmistö kansasta ( veikkaan) ”seiso nykyisen Suomi-linjauksen” takana.

 9. Tanska mokutti samalla lailla kuin Ruotsi 2000-luvun alkuvuosiin asti. Sitten herättiin, kun osassa yökerhojakin oli pakko olla lentokenttämäiset turvatarkastukset. Suunta muuttui radikaalisti Ruotsin tiestä.

  1. Suomi ja Ruotsi ovat kuin alkoholistin vaimoja: luulevat pystyvänsä muuttamaan alkoholistin/muslimistin kunhan tarpeeksi häntä hoivaavat ja paapovat. Ja aina menee pieleen!

   Se mikä autaa on kova komento ja vielä parempi jos ei koskaan ota alkoholistia/muslimistia niin säästyy monelta katastrofilta ja surulta.

  2. Ilmapiirin vapautumiseen varmaan vaikutti myös maan pieni pinta-ala. Keskiluokan on vaikeampaa sulkeutua omiin kupliinsa ja antaa kaupunkien laidoille muodostua valtavia ghettovyöhykkeitä kuten Ruotsissa.

   1. Tokko kukaan Tukholman keskustassa asuva normaalijärkinen, hyvinkoulutettu, työssäkäyvä kantis joka on maksanut asunnostaan monta miljoonaa kr haluaa naapurikseen sossun kustantamaa ikuisesti työtöntä analfabeettisomppua jolla 10 kakaraa?

    Onhan samat lähiöongelmat Suomessakin joskin pienemmässä mittakaavassa. Eiväthän kaikki voi asua keskustassa joten lähiöitä rakennetaan ja kun matuja tulee ne asutetaan lähiöihin. Kyllä kunnon ihminen pärjää lähiössäkin ja huono ihminen taas ei missään ja pilaa ympäristönsä huolimatta siitä missä asuu.

  1. Joo toi älykkyyden ihmelapsihan tokaisi pokkana televisiohaastattelussa että rikollisia maahantunkeutuneita ei saa karkoittaa koska eihän rikollisia Ruotsalaisiakaan karkoiteta. Kiintiöneekeri ei ihan yltänyt ns. edes normaaliälyisen poliitikon tasolle joten parasta vaan hissukseen feidata pois…

 10. No Suomen päättömät päättäjät ottavat Tanskankin kiintiöpakolaiset vastaan ilosta hihkuen.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.