Vokin opettajalla tuli mitta täyteen: ”Tulijat pitävät meitä hölmöinä”

13

vastaanottokeskus-evitskog3_0

Suomen Uutiset kertoo vastaanottokeskuksessa opettajana toimineesta Pekasta, joka ei halunnut enää jatkaa työtään turvapaikanhakijoiden kanssa. – Tökkii niin pirusti tämä rahanhaaskuu ja valehtelu.

Pekka on opettanut vastaanottokeskuksessa suomen kieltä noin 160 maahanmuuttajalle, joista valtaosa on ollut alle 30-vuotiaita irakilaismiehiä.

– Harva irakilainen osasi aakkosia kuukausien koulutuksen jälkeen. Monella oli suuria vaikeuksia päästä sängystä ylös ennen puolta päivää, Pekka kertoo.

Vain harvalla oikeasti hätä

Oppilaiden joukossa oli irakilaisten lisäksi myös afgaaneja ja somaleja sekä muualta Afrikasta tulleita, nuorukaisia hekin.

– Vain muutamat heistä vaikuttivat vakavasti traumatisoituneilta, Pekka arvioi.

Jos turvapaikka myönnettäisiin oppimishalun, motivaation ja kulttuurisen kiinnostuksen perusteella, Pekka myöntäisi sen vain kymmenelle oppilaalleen.

– Lähinnä afgaaneille, ahkerille somaleille ja muualta Afrikasta tulleille.

Valheita ymmärretään laupiaasti

Opettajan näkökulmasta suurin turvapaikkaan liittyvä ongelma on valehtelu. Koko systeemi on kuin valheiden kudelma alkaen papereiden väärentämisestä ja ihmissalakuljetuksesta.

– Valheilla voi saada turvapaikan, koska systeemi ymmärtää valehtelua.

Pekka kertoo työnantajansa etsineen valehtelun syitä turvanhakijoiden korruptoituneista kotimaista, joissa on ollut pakko lahjoa ihmisiä saadakseen esimerkiksi terveydenhuoltoa tai työpaikan.

14590246_1164286670285119_5902500201806544716_n

 

Hänen mielestään moni suomalainen suhtautuu lapsellisen laupiaasti tulijoiden epärehellisyyteen, vaikka muutoin peräänkuulutamme suoraselkäisyyttä ja sitä, että miehen on oltava sanojensa mittainen.

– Rettelöitsijät siirretään vähäksi aikaa toiseen vokkiin, mutta sanktioita ei seuraa valheista, pettämisestä, työharjoitteluissa varastelusta tai vaikkapa siitä, että lähtee salista pois kesken naisten oikeuksien luennon, Pekka luettelee ja muistelee erään naispuolisen kollegansa sanoja.

– Hän ei ollut kahdessa vuosikymmenessä kuullut niin paljon valheita kuin viimeisen kahden kuukauden aikana vastaanottokeskuksessa.

Salassapito estää avoimuuden

”Pekka” ei esiinny tässä jutussa omalla nimellään, sillä hänen edustamansa järjestön työntekijöillä on vaitiolovelvollisuus. Se herättää opettajassa ristiriitaisia tunteita.

– Onhan toki mahdollista, että kotimaan työntekijän kriittiset kommentit saattavat tuoda uhkaa kriisimaassa olevalle työntekijälle, Pekka puntaroi.

– Toisaalta tarvitaan oikeaa tietoa eikä siloteltuja tarinoita.

tphakijatsaunassa_hg__503_uu

 

Turvapaikanhakijat ovat eniten tekemisissä opettajiensa ja ohjaajiensa kanssa. Opetus- ja ohjauspuolella olisikin kattava asiantuntijuus monikulttuurisesta arjesta.

Varsinkin maahanmuuttajataustaiset ohjaajat erottavat nopeasti ”interreilaajat” todellisen turvan tarpeessa olevista maanmiehistään.

– Ne asiantuntijat, jotka ovat avanneet suunsa, on leimattu rasisteiksi ja fasisteiksi, Pekka huokaa.

Osaavat vaatia ja valehdella

Kun valtaosa turvapaikan hakijoista on paremman elintason etsijöitä, mutta heihin kohdistetaan samoja toimenpiteitä kuin aitoihin turvan tarvitsijoihin, niin suossa ollaan.

Pekka kertoo järkyttyneensä siitä, miten löysä systeemi on kyseessä.

– Tulijat oppivat vaatimaan, että palkinnon pitää langeta omalle kohdalle kuin manulle illallinen. Sallittua on kaikki, mistä on itselle etua. Rahaa saa valehtelemalla ja ponnistelematta, kaikkea on lupa kokeilla ja aina löytyy neuvojia ohjeistamaan, mitä vieraassa valtiossa kannattaa sanoa saadakseen turvapaikan ja maksimaaliset sosiaalietuudet.

– Turvapaikanhakijat eivät kunnioita meitä avokätisyytemme takia. He pitävät meitä hölmöinä.

Ollaan jouten ja tehdään lapsia

Nuorisotyössä korostetaan, että yksi pelastettu nuori tuo yhteiskunnalle miljoonan euron säästön, ja ettei Suomella ole varaa kasvattaa nurkkiin jääviä tukien nostajia.

Pekka näkee tavoitteessa huutavan ristiriidan suhteessa siihen, mitä nyt tapahtuu.

– Mitä järkeä on maahantuoda nuorukaisia toimettomiksi maahan, jossa työllistyminen on vaikeaa suomalaisillekin?

Pekka nostaa pöydälle ison joukon opettajana tekemiään havaintoja, joista ei saisi puhua. Hän puhuu turvapaikanhakijoiden kirjavasta joukosta, johon kuuluu myös laiskoja ja heikkolahjaisia kavereita.

Heille ei ole mitään kysyntää suomalaisilla työmarkkinoilla.

– Jotkut tavoittelevat vain lojumista, joutilaisuutta ja kaveriyhteisöä Helsingissä sekä lastensiittämistä lapsilisien ja muiden tukien toivossa. Tabu on myös puhua kansakunnista, jotka ovat vuosikymmeniä jäljessä meitä ihmisoikeuksissa ja tasa-arvossa.

– Jos tätä faktaa ei saa sanoa ääneen, niin miten sitä ikinä pystytään ratkaisemaankaan?

Käsittämätöntä turvapaikkauutisointia

Vielä vuosikymmen sitten moni ajatteli, ettei kylmä pohjola kiinnosta lämpimien maiden asukkaita, eikä kukaan jätä kotimaataan vapaaehtoisesti.

– Minäkin olin silloin väärässä, toteaa Pekka nyt vuonna 2017 ja puistelee päätään miettiessään Bagdadin poikia television ääressä kuuntelemassa, kuinka Suomen pääministeri lupaa majoittaa pakolaisia kotiinsa.

Pekka manaa yli ymmärryksen mennyttä turvapaikkauutisointia, joka on alusta asti nojannut mielikuviin. Esimerkiksi palautuslentojen ikoniksi nostettiin suloinen afganistanilaistaapero, mutta unohdettiin kertoa, että mitä enemmän palautuksia hankaloitetaan ja mitä enemmän turvapaikanhakijoita tulee, sitä reippaammin suomalaisten on leikattava omasta hyvinvoinnistaan.

– Joku 39 miljoonan koulutusleikkaus on ihan pientä tässä hulluudessa, Pekka toteaa.

– Olen nähnyt, kuinka kallista erikoissairaanhoitoa tarjotaan jopa heille, jotka ovat saaneet karkotuspäätöksen toisessa EU-maassa.

Kohta ollaan kuin Ruotsissa

Pekan mielestä hallitsematon turvapaikkapolitiikka on johtanut siihen, että Suomi on tehnyt yhdenlaisen nopeusennätyksen oman kansakuntansa turvallisuuden heikentämisessä.

– En näe tässä kehityksessä mitään valoa. Ruotsi tulee tänne vielä.

Pekka viittaa Ruotsilla todellisuuteen, jossa poliisivoimat ja pelastuslaitos eivät uskalla mennä tiettyihin maahanmuuttajalähiöihin, eikä niiden kouluihin löydy halukkaita opettajia.

– Vaelluksen syyt eivät poistu hajasijoittamalla Lähi-idän kansalaisia ja ongelmia Euroopan maihin.

Kriittiset vuodet menossa

Pekalle on tarjottu opettajan työtä toisesta vastaanottokeskuksesta.

– Kieltäydyin. Tökkii niin pirusti tämä rahanhaaskuu ja valehtelu.

20031745_463677720665797_6755964405153935550_n

 

 

Pekka ei tiedä, mitä seuraisi, jos hän paljastuisi nimimerkin takaa.

– Itselleni jäisi kuitenkin huono omatunto, jos en kertoisi siitä, minkä näen vakavana uhkana.

– Kriittiset vuodet ovat meneillään, eikä meistä kukaan halua tulevaisuudessa todeta imperfektissä, että Suomi oli maailman turvallisin maa, Pekka sanoo vakavana.

Kansa halutaan vaientaa

Hän näkee aikamme ilmapiirissä piirteitä, jotka muistuttavat suomettumisesta eli presidentti Urho Kekkosen ajasta. Silloin ei ollut suotavaa puhua pahaa Neuvostoliitosta.

– On uhkaavaa, jos kansalainen ei saa kotimaassaan sanoa, miten asiat ovat.

Pekka esiintyy jutussa anonyymina työnantajansa kanssa tekemän kirjallisen vaitiolosopimuksen takia. Hänen henkilöllisyytensä on toimittajan lisäksi Suomen Uutisten toimituksen tiedossa.

Juttu on lainattu Suomen Uutisten luvalla. Artikkelin on kirjoittanut Maria Asunta.

Advertisements

23 thoughts on “Vokin opettajalla tuli mitta täyteen: ”Tulijat pitävät meitä hölmöinä”

 1. Sydämestä kiitos Pekalle! Sitten vielä vastaava juttu johonkin valtamediaan, jotta laiva alkaa tosissaan kääntymään.

 2. Tuon me olemme tietänee koko ajan.Rohkeasti vaan muutkin kertomaan miten meitä kusetetaan.Kiitos ”Pekalle”.

  1. Teille, jotka osaatte laittaa tästä linkin muihin uutisvälineisiin, niin levittäkää tämä tositarina eteenpäin, teette palveluksen meille kaikille kansallismielisille rehdeille suomalaisille. Mielipaha helpotti hiukan, kun löytyi yksi rehellinen vok-työntekijä.

 3. Avautumisen tehoa heikentää se, että asiat kerrotaan nimimerkin takaa, mutta minkäs teet kun on tullut sitouduttua jonkun jossain keksimiin vaitiolosääntöihin. Tiedossa on, että nämä pitävät meitä hyväntahtoisina hölmöinä, sinällään ihan vaan virkistävää kuulla se tasaisin väliajoin. Tuo superlorvinotkujien osasto ei edes halua oppia lukemaan. Lukutaidottomuudesta on hyötyä valitsemallaan tiellä.

  1. On käsittämätöntä, että verorahoitteinen toiminta voidaan kääriä yltäpäältä vaitiolovelvollisuuteen. ”Me käytetään sun rahat, muttei kerrota mihin ja miten.”

  2. Toivottavasti olet kuitenkin tietoinen siitä, että suomalaisten tosiasioiden kertomista omalla nimellä pidetään nykyisin rikoksena ja lisäksi saa lainsuojaamien vasemmisto/islamistiterroristien vihakampanjan peräänsä.

   Suomella ei ole enää mitään mahdollisuutta, nousu tulee, ehkä, joskus hamassa tulevaisuudessa vasta sen jälkeen, kun sosiaalijärjestelmä on romahtanut sekä korruptio ja Wall Street pankkien/sionatsien vaikutus kitkettyä pois politiikasta, ja SUPO alkaa tekemään oikeasti hommansa, jota se ei ole pitkään aikaan tehnyt (esim. Turun puukkoterroristista ilmoitettiin hyvin vahvalla vihjeellä etukäteen, ei reaktiota, mutta tämä on vain jäävuoren huippu). Unohdettiin sellainen oleellinen seikka, että kun tuo Afrikan Suomeen, tulee mukana myös Afrikan talous.

   Kuten artikkelissa sanotaan, Suomi on ottamassa maailman nopeusennätystä yleisen turvallisuuden heikkenemisessä sekä avoimella piikillä maailman sosiaalitoimistona, joka romuttaa julkisen talouden ja nostaa veroastetta ihan tolkuttoman ennennäkemättömän nopeasti tulevina vuosina. Suosittelen kaikille minimoimaan verojen maksamisen. Niin pitkään kun sosiaalitoimiston piikki sekä rajat ovat samaan aikaan auki, ei ole järkeä kontribuoida yhtään enempää kuin on pakko.

 4. Onhan tuo ollut tiedossa jo kauan.Suurin kiitos siitä että kaikkia tosiaan pidetään idiootteina kuuluu RHC:n mädättäjähuorille ja vastaaville.

 5. Kolmas maailmansota on jo täällä. Ei pyssyt ja tykit, vaan vaitio-olo, idioottisuus ja hölmöys.

 6. Valehtelun määrä kertoo että läpsyttelijöillä olisi loistava tulevaisuus Ylen tai Sanomatalon toimittajana. Siis jos viitsisivät opetella kielen ja tehdä ylipäätään mitään työtä toimeentulonsa eteen.

 7. Ei mitään uutta tämä tieto mutta nostaa joka kerta silti yhtä suuren raivon: kuka/ketkä ovat matutukseen ja miksi? Ei sitä pelkän kiusanteon vuoksi tehdä vaan jokin pahempi syy siihen on.

  Tulevatko Bodenin takaisin Suomeen jo tänään? Onko kukaan rajalla ”vastaanottamassa” vai salakuljetetaanko heidät takaisin toista reittiä?

  1. Sanoja putoili pois: ”syypäitä” ja ”Bodenin pojat”. Meneekö Monokulttuuri tarjoamaan monoa munille ja lyömään kyltillä päähän? Vai onko Ruotsi päättänyt pitää esim. bodarin ja tehdä hänestä kiekonheittäjän seuraavaan Suomi-Ruotsi- maaotteluun eli Finnkampeniin?

 8. Edes somali ei ole niin tyhmä, ettei osaisi kusettaa suomalaisia. Hyvä Suomi! 100 vuotta meni ja melkein koko väestö taantui pimeintä neekeriäkin alemmas älyllisesti.

  1. Kusetuksen oppivat jo pienestä pitäen. Sama koskee EU-manneja joiden keskuudessa tyttö, joka on taitava varastamaan, maksaa kosijan vanhemmille paljon enemmän kuin sellainen joka ei ole niin etevä.

 9. Sipilän hädänalaisia sotaa pakenevia raukkoja jotka ovat koeneet kovia sodan melskeessä. Jokaiselta on tapettu puoli sukua ja jokaista vainotaan jos vain palautetaan.Ovat ahkeria työmiehiä kunhan saavat vain tilaisuuden. Moni on ydinfyysikko mutta paperit hukkuivat matkalla.

 10. Sipilän kutushuuto on ollut tehokas. Ja Risikon lausunnot ja neuvot kuinka maahan voi jäädä ovat aivan käsittämättömiä. Tosiasiassa ei näitä hölmöjä voi syyttää, ovat hyvässä uskossa tulleet Suomeen kun kuulivat somesta että Suomen hallittuksen ministerit on luvannut kustantaa heille elinikäisen ylläpidon. Sipilän talolupaus nyt meni vähän yli mutta muut, mm. KELA Gold ovat totista totta.
  Makwan Amirkhani muistelee tuoreessa kirjassaan saapumistaan Suomeen.
  ”Meitä kohdeltiin Vaasassa vuonna 1993 kuin presidenttiä. Jos perheemme tarvitsi jotain, se myös hankittiin. Jos halusimme harrastaa jotain, se järjestettiin tai siinä autettiin, hän kertoo.
  http://www.iltalehti.fi/kamppailulajit/201709102200363633_bw.shtml

 11. Kerrankin rehellistä puhetta Suomalaisille.
  Saisi kuunnella Sipilä ,Orpo ,Risikko kumppaneineen,mikä on asioiden karu totuus.
  Köyhiltä leikataan,lapioidaan surutta rahaa valehteville turisteille.

  1. Heh! -Eihän noi hallituksen ja eduskunnan VOKkilaiset tee arabikavereilleen pahaa, ainoastaan osaavat puhua älähälämöhää Suomen kansalaisille. -Nyt tulee 100-vuotta itsenäisyyttä ja sitten Sipilän kaltaiset maansamurskaajat saavat hillua arabien kanssa miekkatanssia ja itsenäisyys menetetään. Orpo on niin typerä, että on häpeä edes puhua hänestä -Katotaan, mutta pahalta näyttää, jos ei saada Lauraa Lauran paikalle.

 12. Kuinka suomen päättäjät voi olla niin täys hölmöjä Itse olen käynyt vain supistetun kansakoulun mutta kyllä ymmärrän kuinka paljon ne valehtelee Saksassakin saatu kiinni mies joka käytti 20 eri nimeä Kuinka päättäjien päähän sais tiedoksi TOTUUDEN

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.