Päivän rasmus: vanhat rasistiset elokuvat

0

IMG_20170916_192132

 

Rasisminvastustelijat ovat taas vastustelemassa rasismia. Tällä kertaa he ovat löytäneet rasismia siitä, että kun vanhoissa suomalaisissa elokuvissa ei ole afrikaanoja tai kun ennesvanhaiseen aikaan sijoittuvissa elokuvissa ei ole afrikaanoja.

IMG_20170916_192201.png

 

Ts. esimerkiksi miksi ihmeessä Antero Rokan pitää olla valkoinen? Hän voisi ihan hyvin olla vaikkapa Jani Toivola, joka kieltäytyy laittamasta ympyriäisiä kiviä polun varteen ja vuoden 1918 Tampereen valtauksen kohtauksissa voisi aivan hyvin olla afrikaanoja. Nääs.

Mutta kun ei ole, on se silloin rasismia. Tosin onhan meillä Pekka ja Pätkä neekereinä.

19 thoughts on “Päivän rasmus: vanhat rasistiset elokuvat

 1. Tottakai.Suomalaisuus ja erityisesti valkoihoisuus on viharikos.Luonnollisesti mitään ongelmaa ei olisi jos kaikki näyttelijät olisivat neekereitä.Se olisi tietenkin ihanaa ja valtava rikkaus.Ainoa poikkeus on jos elokuvassa on oltava joku selvästi paha henkilö.Sen on aina ehdottomasti oltava valkoinen.

  1. Kun suomalaisten menneisyydestä tehdään elokuva,ei siihen oikein neekerit istu.
   Mutta jos uuttaa elokuvaa Suomen tulevaisuudesta suunitellaan ,niin siinä voi
   näyttelijät olla vaikka retliinin värisiä pääosan näyttelijöinä.

 2. No joo, oli taas niin hieno avaus, että täytyi käydä katsomassa kommentteja: oli hieman pettymys, että aloittajan näkemystä tohdittiin jopa vastustaa. Hieno oli huomautus, että olisi varsin outoa, jos Amistadin päähenkilö (orja) olisi valkoinen. Mitenhän menisi valkoinen Gandhi, Martin Luther King tai Mandela? Ei kuulosta kovin hyvältä.

  Sen sijaan jaksettiin edelleen pohtia Espoon pizzeriapolton rasistista motiivia, vaikka se on aika päivää sitten osoitettu vääräksi olettamaksi.

  1. Hih hih hii!!!!! Siis ei näitä voi ottaa vakavasti missään asiassa, kun kyse on esim. kulttuurialan kriitikkona toimimisesta. Eikä tämä yksinkertainen ihminen mukamas tajua, että Suomessa ei ole ollut negroideja aiemmin kuin korkeintaan sirkuksen omituisten otusten näyttelyssä? Mikä ihme siinä on, että Marskia piti esittää pikimustan afrikkalaisen? Minulle suomalaisena se oli törkeä loukkaus ja silti sekin elokuvan maksettiin minunkin verovaroillani. On tämä Suomi pian mädätetty niin perusteellisesti, ettei tätä selvin päin enää kestä kukaan suomalainen. Siihen kai hallitus pyrkiikin, että me kuoltaisiin nätisti pois häiritsemästä mulle-sulle -politiikkaa.
   On meillä syytäkin pahoittaa mielellemme!

   1. Se neekerimarski-juttu taisi tulla selitetyksi siten, että elokuvan kehyskertomuksena on neekerikylä, jossa vanha neekeriukko alkaa kertoa neekerilapsille tarinaa kaukaisessa Suomessa vaikuttaneesta suurmies Mannerheimista. Tarina oli siis kerrottu siinä muodossa, millaiseksi nämä neekerilapset tarinaa kuunnellessaan sen kuvittelivat.

    Ei se silti muuta sen paremmaksi produktiotiimin perustarkoitusta, eli loukata jälleen kerran Mannerheimia. Aikaisemmat homo-marskilällättelyt kun ampuivat vähän omaan jalkaan: ainakin Jussi Halla-aho kysyi blogissaan asian tiimoilta, minkähän takia homoseksuaalisuus on suvaitsevalle vihervasemmistolle niin häpeällistä, että kun he haluavat loukata jotakuta oikein pahasti, he alkavat homotella tätä?

 3. Voi vee,tuota tyhmyyttä..ei stana en tiä itkeä vai nauraa , meitä on moneen junaan jne ,nuo rasmukset on jääneet kaikista junista . missä lieneet olleet silloin ku järkeä on jaettu..

 4. Vielä kun tekisivät Tuntemattomasta Sotilaasta Kiva Sotilas-version. Kaikki ei-kivapuheet deletoitas pois. Väinö Linnan suur-teoksen uus-deletoitu versio olisi niin lyhyt, että sen voisi esittää itsenäisyyspäivän uutisten loppukevennyksenä.

 5. Rasismisyytösten pelossa itse katson vain mustavalkoisia elokuvia. Punanahat erottaa sulkahatusta ja muut ei-valkolaiset hohtavista hampaista.

 6. Mikko Niskasen ohjaamasta Kahdeksan surman luotia, uusi versio, jossa Tauno Pasasen tilalla on Abdi Muhgammed…

  1. Aleksis Kivi – 7 veljestä.Uudessa laadukkaan tiedostavassa versiossa neekeriveljesten nimet ovat mohammed,mohammad,mohammud,muhammed,muhammad,muhammud ja mahmud.

   1. Tämän kansanosan sikiämiskyvyllä kyseessä on 70 veljestä. Tuotantotiimiin kuuluu Muhammed-nimimuunnoksia kehittelevä Jaakko Mekan-Anttila. Juonipaljastuksena kerrottakoon, että eteläisessä kalifaatissa on pommiattentaatteja vääräuskoisten toukolalaisten kimppuun tekevä marttyyriveljessarja. Täysin tarpeetonta lukutaitoa tuputtava äijänperkele seivästetään ensimmäisessä luvussa. Tarinan lopussa veljekset ovat sankarillisesti räjäyttäneet itsensä, yhteiskunta on paskana ja ruoantuotantokyvyn ylittävä kakaralauma palvoo jaloja marttyyri-isiään vannoen jatkoa heidän ”työlleen”. Jatko-osana tuleekin sitten 700 veljestä etc.

 7. Juu Tampereen valtaus uusiks!
  Mut olisko set sitten sisällissota Valkoisten ja Mustien välillä?
  Ja mites Mustat erottaa siviileistä kun siihen aikaan takit oli yleensä tumman värisiä, siinei Musta hihanauha kovin erotu.

 8. Meillä toden totta on lahjakkaita erivärisiä näyttelijöitä.

  30 000 ählyä pitää siis lennättää Hawaijille hakemaan turvapaikkaa ja ulisemaan surkeuttaan. Paikalliset raiskattaisiin ja niiltä otettaisiin kaikki irtain uusiokäyttöön, asunnot menisi alta ja rahat kavallettaisiin tililtä. Kantaväestön narkomaanit näkisi vain suloisia naisia ja lapsia. Leffa on Tuntematon sotilas, koska kaikilta urheilta miehiltä passit hukkuivat Tuusulanmereen.

 9. Ei Suomessa ole ollut silloin vielä neekereitä, eikä juuri arabejakaan, puhumattakaan muista ulkomaan elävistä, kun on tehty elokuvia Suomi nimisen itsenäisen valtion alkuajoista.

 10. Kuvataan tuo Ikitie uusiksi mustillanäyttelijöillä ja nimetään se Pikitieksi.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.