Kun joku asia ei sovi jollekin, on se rasismia ja fasismia

12

Muuan mies loihe lausumaan:

”Nykyään on helppo olla rasisti ja fasisti. Kun bussikuski vaatii matkaan oikeuttavaa lippua, on hän rasisti ja fasisti. Kun lääkärin sanat eivät sovi potilaalle tai hoitotoimi ei ole potilaalle mieleen, on hän rasisti ja fasisti. Kun sosiaalityöntekijä vaatii asiakkaalta kuitteja ja tuki uhkaa pienetä, on hän rasisti ja fasisti. Kun maahanmuuttovirkailija tekee kielteisen päätöksen, on hän rasisti ja fasisti ja kun journalisti kirjoittaa kriittisesti uskonnosta, kulttuurista tai muuten ottaa kantaa jonkun ryhmän toimiin, on hän tottakai – rasisti ja fasisti.

Kun poliisi kysyy ulkomaalaiselta papereita, on hän rasisti ja fasisti, kun laivayhtiön virkailija kysyy papereita on hän rasisti ja fasisti ja kun tupakkakaupan myyjä kysyy nuorelta papereita on hän tottakai rasisti ja fasisti.

Edelleen lipuntarkastaja paikallisjunassa kirjoittaessaan sakkoja liputtomalle on hän rasisti ja fasisti, kun portsari ei päästä nuoria sisälle ilman papereita on hän rasisti ja fasisti…”

Listaa voi jatkaa loputtomiin.

 

12 thoughts on “Kun joku asia ei sovi jollekin, on se rasismia ja fasismia

 1. Minuakin on pitkään kummastuttanut tämän siiven sanavarasto. Hyvin suppea. Jatkuvasti saa sen sijaan kuulla, että ”äärioikeistopopulistit” (mitä ne ovat?) ovat vähän koulutettuja ja syrjäytyneitä. Jos edes tuo vihervasemmisto ei tuosta osaa sanavarastoaan laajentaa, niin kyllä minäkin heistä mielelläni syrjäännyn (vaikka yliopistossa viisi vuotta vietinkin).
  Matuiltahan ei voi eikä saakaan muuta vaatia (Ruotsissa heillä ei ole edes koulunkäyntipakkoa koko 2 vuoden ”etableerings”/kotoutus ajalla).

 2. Näinhän tämä menee. Inhoan vasemmistolaisia päivä päivältä enemmän. Kaikki pitää vaan saada ja kukaan ei kysy miten hommat rahoitetaan.

  Ja kunnon vasemmistolainen haluaa kaikki maailman köyhät tänne suomalaisen sosiaaliturvan piiriin.

 3. Ruotsin sosdem (S) oikeus- ja sisäministeri Morgan Johansson sanoi taas toissapäivänä telkkarissa ihan pokkana että SD on ”rasistinen ja natsistinen puolue”. Sossut saavat solvata muita miten paljon vain mutta SD ei saa sanoa mitään ilman että siitä nousee kauhea haloo.

 4. Kommareitten ja hihhuleitten rasismi- ja fasismisanojen viljelyssä käy kohta samoin kuin aikanaan made in germany-merkinnässä. Alunperin Made in Germany-merkintäkin oli sitä varten, etteivät ihmiset ostaisi ulkomailla saksalaisia tuotteita (1887). Protesti meni …ituksi, kun ihmiset huomasivat saksaisten tuotteiden paremmuuden ja ostivat mielellään made in germany-merkinnällä olevia tuotteita. ww1 aikoihin kaikki made in germany-tuotteet oli protestissa saksan kiusaksi. Sitten vielä 30-luvulla juutalaisten aloittama maailmanlaajuinen kauppasota saksalaisia tuotteita vastaan. ww2 jälkeen made in germany-tuotteista tuli vahva kilpailija neuvostoliittolaisille ”perseenpäristys”-tuotteille ja Jenkkien kertakäyttötavaroille. Saksasta tuli speciaalin ansiosta talousmahti. (vrt. anti-natsit ovat avustaneet vuosikymmeniä eri kehitysmaista ja siitä huolimatta ne ovat edelleen kehitysmaita). Itse olen ollut jo vuosia ylpeästi fasisti ja rassisti. Se ei tarkoita, että olisin suunnittelemassa kansanmurhia tai tuhoamisleirejä. Itselleni se vain tarkoittaa, että haluan suojella eurooppalaisia arvoja vassarihörhöjen pakkomonikulttuuriselta kertakäyttö-perseenpäristys-tuhoamiskulttuurilta.

 5. Joskus perustelut eivät ole edes perseestä, vaan varpaanvälistä. Käsitteet fasismi/rasisimi inflatoituu ääliöparkojen käsissä.

 6. Tässä nimittelyssä on se hyvä puoli, että se on omiaan nostamaan SD:n kannatusta. Jotta antaa mennä vaan.

 7. Rasisti on rasisti , Fasisti on fasisti, Neekeri on neekeri mutta musulmaani on mm. Pedofiili, vuohennussija, raiskaaja, eläinrääkkääjä, vapaussoturi (jihadisti), koodari, moniosaaja, kulttuurinrikastuttaja jne…

  1. Tai myös rasisti on fasisti ja fasisti on rasisti. Ja molemmat ovat luonnollisesti sadisteja.

   Itse olen kivikova basisti ja radisti. Ennen luovun toisesta keuhkostani kun bänditouhuista ja radioamatööriharrastuksesta.

   Fasisti voin olla, mutten oikein tiedä, mitä kyseinen termi pitää sisällään. Joten en uskalla luvata.

   Rasisti olen aivan 100%:sti.

  2. Tuli tuosta koodarista mieleen se Integrify, joka niitä koodareita uhkasi kouluttaa.

   Aika vähän päivityksiä siellä on, mikä viittaa siihen, ettei satojen koodarien koulutus johtanutkaan tuloksiin.

 8. Kaipuu normittomaan pumpuliyhteiskuntaan, jossa ei tarvita selkärankaa? Ihminen viihtyy elämässä, jossa ei tarvita ponnistelua, ”kilvoittelua”, rotia ja muiden arvostusta/kunnioitusta? Hän viihtyy yhteisössä, jossa ei ole sääntöjä tai edes normeja? Kaiken salliminen tuo onnellisuuden?

  Viimeiseen on langennut mm. ev.lut. kirkkomme. Oli äsken mielenkiintoista kuulla asiasta ortodoksin (Suomen o-kirkko) mielipide.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.