Ruotsin Maahanmuuttoviraston virkailijat kokevat jatkuvaa uhkaamista

13

maxresdefault

Maahanmuuttovirastossa työskenteleminen voi olla väkivallalle altistavaa työtä, kertoo Aftobladet tekemässään tuoreessa tutkimuksessa.

Kuluvan vuoden aikana syyskuun loppuun mennessä olivat maahanmuuttoviraston virkailijat kokeneet kokonaista 72 tapausta eriasteisia väkivaltakäyttäytymistapauksia, jossa tekijä oli käynyt virkailijan kimppuun. Lisäksi virkailijoita uhkaillaan työpaikoilla, uhkauksia lähetetään kotiin ja niitä tulvii meilistä ja somekanavilla. Lisäksi virkailijoita uhataan itsetappoilla.

Konkreettisesti väkivalta on mm. yrityksenä puukottaa virkailijaa, lyömällä häntä tms. Muutamat virkalijat ovat joutuneet pelon takia jopa muuttamaan asuntoa, sillä heidän asiakkaansa ovat kohdistaneet virkailijaan siinä määrin vakavaa vainoa. Esimerkkitapauksessa muuan sotaa, vainoa ja kidutusta paennut mies uhkasi Blekingessä virkailijaa sanomalla: ”Tapan sinut ja räjäytän vokin ilmaan!”. Mies sai vankeutta ja karkoituksen.

Tukholman Maahanmuuttoviraston pisteen suojeluasiamies kertoo, että varsinaisesti viraston asiakkaat eivät ole ilkeitä ja väkivaltaisia vaan:

– Taustalla voi olla vaikkapa ikuisuudelta tuntuva odotus oleskeluluvan tutkimisesta. Sen jälkeen odotetaan päätöstä. Tämä odotus voi aiheuttaa turhautumista.

Advertisements

10 thoughts on “Ruotsin Maahanmuuttoviraston virkailijat kokevat jatkuvaa uhkaamista

 1. Mielenkiintoista on miettiä millainen paikka Ruotsi on 30v päästä. Maahanmuutto on yksi ja tärkein ongelma, mutta ei ainoa. Ruotsi on nimittäin sosialistinen valtio ja sosialismi ennen pitkää tuhoaa joka ainoan valtion vaikka aluksi näyttää toimivan moitteetta. Ruotsin valtion velka on jo liian suuri maksettavaksi pois.

  “The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
  – Margaret Thatcher

  1. No Ruotsi vois vaikka myydä matuja, 100.000kr per matu. Siitä tulisi hyvät rahat. Olisivat todellinen kultakimpale ja vientivaltti ja taakkakin pienenisi.

   1. Höpö höpö ;). Kyseiset ominaisuudet omaavia ihmisiä on pilvin pimein tarjolla Afrikassa ja lisää pukkaa joka hetki.

    Ylitarjonta tunnetusti romauttaa hinnan ja voi käydä kuin äskettäin uutisoiduille golf- osakkeille, joista pitää maksaa, että pääsee eroon. Ja on huomattavan todennäköistä, että tässä asiassa mennään huomattavasti pakkasen puolelle.

    Asiaan toisi helpotusta, jos nämä ihmiset ottaisivat kouluttautumisen ja työnteon tosissaan. Silloin heistä ei enää haluttaisi luopua. Mutta kuka uskookaan, että kouluttautuminen ja työnteko koskaan nousisivat suuren matuenemmistön agendassa korkealle sijalle?

 2. Ylipäätänsä- kiitos maahanmuuton- muuttuu yhteiskunta suljetummaksi ja pälyileväksi: aika pitää tilata, minnekkään et voi noin vain mennä, henkkaria pitää näyttää, respaan tulee panssarilasit ja pieni luukku asiointia varten, pitää puhua mikrofoniin. Ei edes parturissa ole kiva istua nykyään jos ovi ei ole lukossa. Eikä se ole. Koska tahansa saattaa joku -misti rynnätä sisälle, sohia puukolla tai ampua.

 3. Vika ei ole koskaan rusken tai mustan, aina löytyy selittävä tekijä ja loputon ymmärrys. Sillä on kuitattu kaikki keppostelut. Kukapa meistä olisi niin sydämetön ettei ymmärrä kunka paha olo ja päättymättömän elätyspäätöksen odottaminen saa puoli tusinaa afgaania raiskailemaan.

  1. Se onkin show’n uskomattomimpia puolia, että aivan tajuttomat väkivallanteot nähdään jonain loogisena väistämättömyytenä, ja väkivallan kohteen lisäksi myös tekijä on uhri!

   Mutta kun muistaa show’n ensimmäisen säännön, niin ei tule turhia pettymyksiä: kantisveronmaksajan kuuluu aina olla häviävällä puolella, lompakko tyhjänä tai puukko kylkiluissa tai asuntojono-ohitettuna tai positiivisesti syrjittynä tai milloin mitäkin.

 4. Nehän sanoo itsekin että vallankumouksessa osa kuolee mutta se on välttämätöntä että päästään päämäärään.

 5. Tämäkään homma ei ole pakollista, aina voi vaihtaa kutsumustaan, vaikka monikulttuurisuuden vastustamiseen. En tosin usko että vaikka vannotunut suvakki raiskataan ja pahoinpidellään, että hänen ajatuksensa mihinkään kääntyisi.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.