Britanniassa terroristisen aineiston katselemisesta voi joutua jatkossa 15 vuodeksi kaltereiden taakse

13

18301311168_5687770e38_k-640x360

Britannia tiukentaa terrorismilainsäädäntöään. Terroristisen aineiston katselusta voi saada jatkossa jopa 15 vuoden vankeustuomion.

Britannian sisäministerin Amber Ruddin mukaan Britannian uusien tiukennettujen terrorilakien perusteella henkilöt, jotka jatkuvasti katselevat terroristista sisältöä verkossa, saattavat joutua jopa 15 vuodeksi lukkojen taakse.

Uuden lakipaketin mukaan 15 vuoden maksimirangaistus koskee myös terroristeja, jotka julkaisevat asevoimien, poliisin ja turvallisuuspalvelun henkilöiden nimiä terrori-iskun valmistelutarkoituksessa.

Terroristisen materiaalin katselusta saatavat rangaistukset ovat osa Britannian hallituksen terrorisminvastaista strategiaa.

– Haluan varmistaa, että ne jotka katselevat terroristista aineistoa verkossa, kuten jihadistista materiaalia, äärioikeistolaista propagandaa sekä pomminteko-ohjeita, joutuvat kohtaamaan lain koko voiman, Rudd sanoi.

Sisäministeriön mukaan uusi laki ottaa huomioon, että vain ne, jotka toistuvasti katselevat terroristista aineistoa joutuvat syytteeseen, mutta eivät ne, jotka vahingossa tai silkkaa uteliaisuuttaan klikkaavat kiellettyyn materiaaliin johtavaa linkkiä.

Yliopisto-opiskelijoilla, journalisteilla ja muilla, joilla voi olettaa olevan ”laillinen syy kielletyn materiaalin katsomiseen”, on mahdollisuus pysyä syytetoimien ulkopuolella.

Rudd on sanonut aiemmin jatkavansa internet-yhtiöiden painostamista saadakseen ne poistamaan tehokkaammin terroristisen materiaalin alustoiltaan.

Asiasta kertoi The Guardian.

Advertisements

10 thoughts on “Britanniassa terroristisen aineiston katselemisesta voi joutua jatkossa 15 vuodeksi kaltereiden taakse

 1. Eihän tuo tule käytännössä toimimaan kun käytössä ovat salatut yhteydet kuten mm. vpn ja tor.

 2. > salatut yhteydet kuten mm. vpn ja tor.

  Nämä salatut yhteydet ynnä muut ovat vain pienen vähemmistön työkaluja. — Se, joka hallitsee suurta enemmistöä, hallitsee kansaa.

 3. Miksi äärivasemmistolainen propaganda ei ole listalla? Sehän on vaarallisuudessa vähintään samalla viivalla äärioikeiston kanssa. Vai onko tästä nähtävissä poliittinen vinouma? Vasemmiston autonomit ja antifalaiset ovat nähdäkseni ihan yhtä terroristeja kuin oikeiston skinheadit, joten miksi vasemmistoa ei mainita?

  Samaan syssyyn voisin ihmetellä myös Suomessa touhua, jossa Vastarintaliikettä ollaan kieltämässä, mutta Antifasta ei puhuta mitään. Jos yksi kielletään, niin pitäisi kieltää kaikki yhteiskuntarauhaa uhkaavat äärijärjestöt. Vain Vastarintaliikkeen kieltoa ajamalla poliisi kertoo olevansa poliittisesti vasemmalla ja vasemmistoterrorismi on valtiovallan erityissuojeluksessa. Vai onko se sitä ”parempaa terrorismia”, niin sehän on oikeastaan positiivinen asia?

  Paljon kannetaan huolta siitä, että yhteiskunta on jakautumassa kahteen leiriin, mutta huolien kantajat voisivat katsoa peiliin ja miettiä, että mahtaisivatko heidän omat toimintatapansa johtaa kansan jakautumiseen.

 4. Lähi-idän terroristit siellä ihan peloissaan 😀 Not.
  Taitaa olla toinen ryhmä jota tällä jahdataan.

 5. Likaisia asioita ei saa katsella, niistä ei saa keskustella, ei kuvitella. Niinhän me pikkuhiljaa päästään väärinajattelusta eroon, tai siis ajattelusta ylipäänsä. Menetelmää on harrastettu menestyksellä kautta totalitarismin historian.

 6. Suomessa ISIS-terroristit taas palaavat seuraamuksitta kotiin. Mutta angloamerikkalaisessa oikeuskäytännössä voi oikeasti joutua vastaamaan teoistaan. Humanistis-hölmöläläisessä oikeuskäytännössä voi kolminkertainen kuristaja-murhaaja kävellä kadulla vastaan.

 7. ”Äärioikeistolainen propaganda” eli nykyään käytännössä kaikki mädätystä vastustavat mielipiteetkin ovat siis yhtä vakava asia kuin mädättäjien proxyarmeijana toimivien tunnuksettomien vihollistaistelijoiden tekemät jatkuvat vääräuskoisten joukkomurhat.Kysymys kuuluukin siis: Miksi jäädä vain siihen sanomiseen että tämä touhu on väärin kun sanktiot ovat samat joka tapauksessa kuin vaikkapa Breivikille?

 8. Ensin hyvä bitcoineilla maksettu hyvä luotettu vpn päälle (ei logeja) ja sen sisässä käytetään Torria niin siinäpähän polpo ja muut sensorit yrittää estää sananvapautta. Taviksille koulutusta (tai pientä googletusta asiasta) jotta tieto leviää myös tavallisen kansan keskuuteen ja matujen persettä nuoleskelevat vihapuhenarri nimiset kytät ei mahda mitään. Sananvapautta ei voi estää käytännössä nykymaailmassa. Keinot siihen löytyy it-tekniikasta pienellä perehtymisellä.

 9. Tällainen laki on mahdollinen vain, jos on keinoja netin käyttäjien seuraamiseen automaattisesti. Keinot ovat jo olemassa. Koskee niitä, jotka eivät osaa peittää jälkiään.

  Nyt rangaistus tulee, jos toistuvasti käy vallassaolijoiden mielestä vääränlaisilla sivuilla. Tämä edellyttää kaikkien netin käyttäjien koko ajan tapahtuvaa valvontaa. Toistuvuus saadaan selville vertailemalla käyttäjän aiempaa historiaa. Yhdenkin kerran väärällä sivulla käyneet saavat siis jokainen oman ”kansion”.

  Ehkä aluksi seuraamuksia tulee vain hyvin usein väärillä sivuilla käyneille, esimerkiksi sata kertaa kuukaudessa. Mutta aikaa myöten valvojat alentavat kynnystä. Silloin voi muutama kerta riittää kiinni jäämiseen.

  Puuttumiskynnyksen alentaminen johtuu siitä, että valvontaorganisaation pystyy vain siten oikeuttamaan olemassaolonsa. Rikollisia on löydyttävä ainakin kiintiön verran, jotta saataisiin määrärahoja palkanmaksuun. Ja rikollisia löytyy. Otetaan käyttöön nollatoleranssi. Kertakin riittää kuulustelun syyksi. Ja lopulta otetaan käyttöön ”herkistetty epäily” eli pidetään erityisen epäiltävinä historialtaan täysin puhtaita henkilöitä. Epäilyistä voi vapautua lääketieteellisen esteen vuoksi tai osallistumalla vihan vastaiseen koulutukseen tai työhön.

  Viimeinen kohta on erityisen tärkeä, koska se jättää epäilyjen ulkopuolelle valvontaorganisaatiossa työskentelevät. Tai niinhän he luulevat. Vääränlainen katse, ilme tai vaikkapa taputtamisen lopettaminen johtajan puheelle ensimmäisenä voi johtaa elinikäiseen vankeuteen.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.