Skip to content
Mainokset

Kuka oikein on afgaanilakon päällikkö? Ei kukaan

fatemeh-jpg

Haluan vielä kerran tuoda esille ruotsalaisen valtamedian kritiikittömyyden. Siitä voi olla jotain oppia huomaamaan onko suomalainen valtamedia samassa jamassa.

Olen aiemmin kirjoittanut Tukholman afgaanilakosta, jossa afganistanilaiset miehet vaativat itselleen loppuelämän kestävää ylläpitoa. Media esitteli aluksi miehet lapsina ”ensamkommande barn” ja kuitenkin kuvissa oli aikuisia miehiä. Ei mitään lapsia edes vapaalla tulkinnalla. Sittemmin media viilasi hieman sanamuotoja, koska toimittelijat huomasivat, että sympatiaefekti epäonnistui. Alettiin puhumaan yksintulleista nuorista.

Koko lakkotouhu ollaan pikkuhiljaa voitu asettaa todella outoon valoon. Sen puuhajärjestä Ung i Sverige väittää johtajiensa suulla olevansa toimiva yhdistys ja kerää rahaa sellaisena. Mutta kuka tahansa voi katsoa Ruotsin yritysrekisteristä, että tuon niminen järjestö lopetti toimintansa 2007 eikä sen jälkeen ole ollut aktiivinen.

Toinen johtajista  Amir Nabizadeh osoitettiin viime viikolla valehtelijaksi. Mies väittää olevansa 18-vuotias, vaikka tosiasiassa on vähintään 23 tai jotain.

Järjestön todellinen keulakuva on Fatemeh Khavari, joka esiintyy naisena, mutta on oikeasti mies. Khavari on viimeisen puolen vuoden aikana ollut median todellinen lemmikki, jota on kuvattu vaikka minkälaisilla ylisanoilla. Dagens Nyheter kirjoitti hänestä jonkinlaisena luokkataistelun edelläkävijän. Nöjesguioden kuvaili miesnaisen tulleen jonkinlaiseksi vapaustaistelun ikoniksi ja maalaisi Khavarin tulevaisuuden visioita: Haluan tulla pääministeriksi. Hela Stockholmin mukaan Khavari ja muut afgaanit aikovat rakentaa Ruotsin uudestaa. Uusi solidaarinen Ruotsi.

Valtamedia tarttui tähän. Afgaanit haluavat rakentaa Ruotsia. Mitä pahaa muka on ihmisissä, jotka haluavat tulevaisuutta?

 

Fatemeh Khavari on kuitenkin olematon ihminen. Häntä ei ole olemassa. Ruotsin väestörekisteri ei tunne sen nimistä 17-vuotiasta henkilöä. Myöskään Maahanmuuttovirasto ei tunne häntä. Samannimisiä löytyy väestörekisteristä, mutta eri ikäisiä. Nuorin samanniminen on syntynyt 1994 ja hänkin on tullut Iranista jo 2004. Lakko-Khavari väittää siis olevansa 17 ja tulleensa Ruotsiin pari kolme vuotta sitten. Kukaan samannimisistä ei asu Hammarbyhöjenissä Tukholmassa, jossa Khavarin kerrotaan asuvan.

Mistä on kyse. Vaikka en tykkää salaliittoteorioista niin tässä tapauksessa tulee mieleen, että ovatko valtamedian toimittelijat keksineet keskenään tästä jonkun afgaanijipon, jota paahdetaan eteenpäin. Niin kritiikitöntä on heidän toimintansa.

 

 

Mainokset

11 Comments »

 1. Eilen illalla SVT lähetti puoluejohtajien keskustelun (”Partiledardebatt”) suorana lähetyksenä ja eikös Jonas Sjöstedt (V eli Vänsterpartiet eli ”entiset” kommunistit) heti hyökännyt Jimmie Åkessonin kimppuun, oli jopa raahannut tämän Fatemehin yleisöönkin istumaan saadakseen lisäpointtia. Alkaa todella ärsyttää tämän viiksinaisen touhut, kuka hen luulee olevansa? Media antaa aivan liikaa huomiota mokomalle en sano mikä.

  Liked by 1 henkilö

  • Mitenkähän nämä afkaani kahvaarit nyt ruotsia niin innokkanna olisit uusiksi rakentamassa ?
   Kun katsoo kuvia hedän omasta maastaan afkanistanista,niin näyttäis että kesken on rakentaminen jäänyt kahvaareilla sielläki.Rakentaisit oman maansa ensin ja siette vasta
   sen valmistumisen jälkeen ruotsia ja muuta eurooppaa.

   Kun nuiden kahvaarien toilauksia seuraa,tulee kyllä mieleen, että onkohan nuissa ainuttakaan täysjätkistä koko helvetin porukassa?

   Tykkää

 2. Kaipa hänelle on annettu skyddad identitet/ salaiset henkilötiedot jotta voi rauhassa jatkaa myyräntyötään ja media saa jonkun josta voi mokuttaa joka viikko.

  Tykkää

 3. Ruotsalaiset ja myös Suomalaiset mediat ovat kaikesta”erikoisesta” tänä päivänä aivan kiimasta mykkyrällä ja kaikki ns. tavallinen, kuten heterot jäävät taka-alalle. Jotain outoa tässä ajassa on viimeisen parin vuoden aikana tapahtunut.

  Tykkää

  • Hyvin sanottu:”…mediat ovat kaikesta”erikoisesta” tänä päivänä aivan kiimasta mykkyrällä ..”
   Olisiko taustalla kuitenkin alitajunnassa hiven realiteettia?
   Eli kyseessä olisi ’viimeinen rutistus – all in’, ennen kuin pitää opetella lentämään katonreunaa kiitoratana käyttäen …

   Tykkää

 4. Ruotsin (ja monien muittenkin maitten) valtamedioista on tullut oikeille journalisteille no-go alueita. Valtamedioista puuttuu kunnon journalistit, joilla olisi aito intohimo ja ammattitaito omaan työhönsä. Valtamedioissa on nyt vain journalistien tilalla säälittäviä sähläreitä, jotka tuskin itsekkään enää tietävät mitä tekevät tai ovat tekevinään. Jos jokin arvosana pitäisi antaa nykyiselle valtamedialle, niin se olisi säälittävä ja hävettävä. Aivan kuin Taru somusten herran Klonkku-olio.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: