Mainokset

Oppisopimus tarjoaa afrikkalaisen palkkaamisesta oppisopimuksella enemmän rahaa kuin suomalaisen

Täyttääkö Oppisopimuskeskuksen uutiskirje viime talvelta syrjinnän kriteerit? Uutiskirjeessä kerrotaan, että maahanmuuttajan palkkaamisesta yrittäjä saa huomattavasti enemmän etuuksia kuin jos palkkaisi suomalaisen nuoren.

Skärmbild (52)

 

Mitä sellaista tietotaitoa afrikkalainen tai arabialainen henkilö tuo työpaikalle, jota suomalainen nuori oppisopimuksella ammattia itselleen haluava nuori ei voi tarjota, jotta afrikkalaisesta on maksettava extrarahaa?

Juttu löytyy Jyväskylän Oppisopimuskeskuksen sivulta:

https://www.jao.fi/news/Oppisopimuskeskuksen-uusin-uutiskirje-julkaistu-283/ftw5ir5p/cc25b7d9-2ce8-47de-8bac-e2c8fb301e8a

Mainokset

17 Comments on Oppisopimus tarjoaa afrikkalaisen palkkaamisesta oppisopimuksella enemmän rahaa kuin suomalaisen

 1. Nimetön // 13/10/2017 16:01 // Vastaus

  Perkele mitä ilveilyä.Täysboikotti joka helvetin firmalle joka tuota tukee.

  Tykkää

 2. Puosuvaari // 13/10/2017 16:05 // Vastaus

  Tämä on varmasti sitä parempaa rasismia.

  Tykkää

 3. Suosi Suomalaista // 13/10/2017 16:09 // Vastaus

  ”Osaavan, taitavan ja innokkaan”??????! Palkatkaa suomalaisia niin säästytte monilta harmeilta. Olen tämän itse aikoinani kokenut multikultifirmassa.

  Tykkää

 4. Valtsu // 13/10/2017 16:47 // Vastaus

  ”Koe laveammat tai olemattomat aikakäsitykset. Kuule itseäsi kutsuttavan rasistiksi, jos tohdit vaatia jotain. Perusta rukoushuone palkalliseen rukoiluun. Varaa päivästä vähintään pari tuntia työntekijän omiin puheluhetkiin. Haistata paskat kantisnuorisotyöttömille!”

  Mutta joo, erioikeuksilla ja suosimisella synnytetään vain vihaa. On tullut nähtyä. Työmarkkinoilla täytyy pärjätä omilla eväillä, kaikki muu on väärin, vaikka sen miten nätisti nimeäisi.

  Tykkää

 5. ”Saat työntekijällesi koulutusta oppisopimuksella” Onpas oudosti muotoiltua itsestäänselvyyttä, onhan kyseessä oppisopimus. Upea tarjous! Taitaa olla niin että ”saat monikulttuurisen työyhteisön” on ainut fakta tuossa ilmoituksessa. Mitäköhän huomattavasti enemmän muita tukitoimia tarkoittaa..? Voisiko kukaan joka tuohon tarjoukseen hönähti kertoa miten se puolivuotinen meni?

  Tykkää

 6. Tuomas // 13/10/2017 17:06 // Vastaus

  Hyi vittu johan tuolla on tarjottu lukutaitoisille perustutkintoa ja 2500 palkkaa 4kk osallistumisesta kielen ja logistiikan opintoihin suomalainen käy saman koulun kolmessa vuodessa eikä noita rahoja luvata silloinkaan.

  Tykkää

 7. Jarppa // 13/10/2017 17:06 // Vastaus

  Mielestäni nuorten pitäisi itse herätä tuohon kantiksiin kohdistuvaan rasismiin. Se on ihan sama mitä me joulupukit ( siis minä itse) kouhkataan. Tuo kyseessä oleva ilmoitus on vähintäänkin rasismia ja suoranaista vittuilua Suomalaisille. Tai niinkuin joku jo aikaisemmin kirjoitti, ah niin parempaa syrjintää ja rasismia.

  Tykkää

 8. Totuus ei pala tulessakaan // 13/10/2017 17:15 // Vastaus

  Tuo on rasistinen, kantaväestöä alistava tarjous.

  Tykkää

 9. Olen kysynyt neljältä tuntemaltani PK-yrittäjältä voisivatko he palkata kehitysmaalaisen töihin?

  Vastaus on ollut aina sama: ”emme tee mitään niin surkealla, -suorastaan ala-arvoisella työvoimalla”.

  Vapailla markkinoilla toimivien PK-yrityksien työt on kilpailutettu niin halvoiksi, ja niin moneen kertaan, ettei työaikana ole sekunttiakaan aikaa haaskattavaksi monikulttuuriseen lauluu, leikkiin tai tanssiin.

  Jokaisen työntekijän on tehtävä ripeästi töitä omassa työpisteessään sivuille vilkuilematta, jotta yrityksellä olisi edes pieni mahdollisuus selviytyä tiukassa markkinataloudessa.

  PK-yrityksissä ei ole varaa irrottaa ammattimiehiä pois omasta työpisteessään lapsenvahdiksi kehitysmaalaiselle lammaspaimenelle.

  ——-

  Vanha sanonta: ”kun osaamaton teettää haluttomalla tarpeetonta, on se kuin turha työ menisi hukkaan”

  Tykkää

 10. Tarja-Maria // 13/10/2017 18:43 // Vastaus

  Näihin kakka kasoihinsa sitä kaikki tukimuodot käytetään. Suomalainen on omassa maassaan se jota syrjitään ja hyljitään. Odotan sitä, kun suomalaiset sanovat viimeinkin, että nyt riittää! Mutta milloin, niin sitäpä saa ootella…

  Tykkää

 11. Älkää nyt ihmeessä ylikouluttako niitä // 13/10/2017 20:24 // Vastaus

  Vaarana on, että jo valmiiksi taitavat, osaavat ja innokkaat pilataan oppisopimuskoulutuksella. Tällä menolla tunnetusti työteliäät tulokkaat muuttuvat työtäkartteleviksi eläteiksi.

  Tykkää

 12. soomelane // 13/10/2017 20:56 // Vastaus

  Ainoan tukimuodon jonka ymmärrän, on jonkunlainen tulkki-työkaveri pelkästään kielitaidon vuoksi. Muuten afrikkalaisen täytyy pärjätä omilla työtaidoillaan ja -osaamisellaan, jos sitä yleensä löytyy.
  Kaikki tuollaiset rahalliset tukimuodot ovat silkkaa syrjintää, rasismia suomalaisia kohtaan.

  Tykkää

 13. Dirty dog oroguius kad say's : // 14/10/2017 01:27 // Vastaus

  Suomalainen on kuffari , vääräuskoinen -pienempi palka .

  Tykkää

 14. Kervinen // 14/10/2017 02:39 // Vastaus

  Aika ovelasti laadittu tuo vertailusana , siitä ei suoraan voi löytää vertailukohdetta ja tuon voi selittää sillä, että, jos et palkkaa, niin et saa tukiakaan. Mutta kannattaisi kysyä perään.

  Tykkää

 15. Tämä on sitä hyväksyttävämpää syrjintää ja suoraan sanoen rasisimia, vähän kuin sitä tyttösten johtamien vasemmisto kommu nistien parempaa väkivaltaa.

  Tykkää

 16. Tästä aloitteesta ammattiliitot ovat haltioissaan. SDP:n ja Vasemmiston tytöt yhteistuumin vaativat työmarkkinoiden aukaisemista maahantunketujille ilman mitään kommervenkkejä.
  Odottelen seuraava galluppi vasemmistopuolueiden osalta tämän aloitteen levittyä myös noiden piirien ammattiyhdistysporukoiden tietoon. Veikkaan että persut saavat uusia kannattajia.
  Kontula on myös kunnostutunut paperittomien piilottelussa julkisesti mainostaen. Kinkyä kiihkoa hyväksyttävästi.
  http://annakontula.fi/2017/09/lakialoite-tyovoiman-saatavuusharkinnasta-luopumisesta/

  Tykkää

 17. Nyt kaikki valittamaan:
  https://www.syrjinta.fi/kantelulomake

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: