Poromiehet rääkkäsivät eläimiä – nyt pelätään rasismia

13

Kuvakaappaus 2017-10-16 15:55:51.png

Rasismi on siitä hieno asia, että sillä voi sutaista tarvittaessa asian kuin asian päälaelleen. Tukholman ja Turun muslimiterrorin jälkeen äärivasemmiston suurin pelko on ollut, että muslimeja aletaan rasisteerata. Monet muslimit ovat todistaneet, kuinka heitä on vihattu tapahtumien jälkeen entistä enemmän.

Myös saamelaisilla on lisääntyvän rasismin ja nettivihaamisen pelkoa. Luleån käräjillä istuttiin käräjiä muutamaa saamelaista vastaan, jossa poromiehiä syytettiin salametsästyksestä, mutta ennenkaikkea eläinten kidutuksesta. Oikeudessa tuli esille useita filmejä, joissa alkuperäiskansan jäsenet olivat ajelleet mm. moottorikelkoilla elävien eläinten päälle tai vetäneet eläviä eläimiä kelkan perässä. Eläimet olivat selvästi kärsineet kaltoin kohtelusta.

Tapaus on herättänyt Pohjois-Ruotsissa suurta huomiota ja nyt saamelaiskylissä pelätään lisääntyvää rasismia ja nettivihaa. Ruotsin saamelaisten valtakunnanjärjestön päällikön Jörgen Jonssonin  mukaan tällaiset tapahtumat tulevat lisäämään selvästi rasismia ja vihapuhetta.

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen loihe viikonloppuna lausumaan:

– Rasistinen vihapuhe eristää sen kohteet muusta yhteiskunnasta. Rasismin kohteet ajetaan nurkkaan, ja siellä nurkassa on helppo katkeroitua. Syntyy kasvualusta järjestäytyneelle rikollisuudelle ja jopa terrorismille.

Toiviainen tarkoittaa tosiasiassa sitä, että lähinnä kolmansista maista tulleet muslimimiehet radikalisoituvat kun eivät saa kantaväestön erikoiskohtelua. Miksi ruotsalaiset eivät radikalisoidu muslimimiesten alentavan kohtelun seurauksena?

 

Advertisements

9 thoughts on “Poromiehet rääkkäsivät eläimiä – nyt pelätään rasismia

 1. Oliskohan muslimeita sitte pitäny rakastaa entistä enemmän mm Turun ja Tukholman tapahtumien jälkeen?

 2. Rasismi on maailman ainoa rikos, jota ei tarvitse mitenkään todentaa. Senkun kertoo jotain hieman kaukaa haettuja tarinoita, niin vähintään fillari irtoaa heti. Rikoksena se on vakavuudessaan jossain joukkotuhonnan paikkeilla. Em. yhdistelmä toimii helppona keinona hommata eri mieltä oleville vaikeuksia: monikulttuurisuus on rikkaus tai hommaan sulle fudut!

  1. Se on myös ainoa rikos jossa tekijän väärä pigmentti eli valkoihoisuus määrittelee rikoksen.Täsmälleen sama asia voi olla joko rikos tai vain ihanaa väreilyä jota pitää loputtomasti ymmärtää riippuen siitä tekeekö sen valkoinen vai vaikkapa rikkaampaan ja parempaan kulttuuriin kuuluva ihana pallero.Kuulostaako oikeusvaltion toiminnalta??

 3. Onko ihme, jos kantaruotsalaiset tai -suomalaiset ottavat luupin alle jonkin ihmisryhmän, joka rääkkää, raiskaa ja tappaa kiduttaen niin eläimiä kuin ihmisiä? Me aboriginaalit vain noudatamme oman maamme tapoja ja oikeutta. Olen pahoittanut mieleni tästäkin eläinrääkkäyksestä.

 4. Ei poromiehet mitään porojen hoidosta tiedä.
  Vittu mitä poropeukaloita.
  Mä katoin netistä,miten homma hoituu.
  Ps.Säälittäviä ammattitaidottomia eläinten rääkkääjiä.

 5. Koko porotalous on aivan typerää. Antakaa porojen olla rauhassa ja hoitaa itsensä. Saamelaiset voivat vihdoinkin mennä normaaleihin töihin kuten muutkin ihmiset.

  1. No, no ! Ei kai se ny niin herkkua ole perkelerllisessä pakkasessa ryynätä hangessa ? Sitäpaitsi poronliha on hyvää ! Toivottakaa vaikkapa mustilaisille työhaluja 😲

 6. Eläinrääkkäjä on tyhmä ja pieni sielu eikä psyykekään ole kohdallaan sanoo:

  Sitä se sisäsiittoisuus teettää niin Paskanistanille kuin poronmunanpurijoillekin.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.