Kööpenhaminassa iso mielenosoitus naamiointikieltoa vastaan

13
Kuvakaappaus 2017-10-17 08:51:40.png
Äärivasemmistolaisella rasisminvastustelijalla ja muslimilla on paljon yhteistä.

Muslimit osoittivat mieltään viikonloppuna Kööpenhaminan ongelmalähiö Nørrebrossa mahdollista naamioitumiskieltoa vastaan.

Den Røde Pladsille kokoontui satoja muslimeja, osa täysin naamioituneena kasvot peittävään niqabiin. He olivat sitä mieltä, että heillä on vapaa oikeus pukeututa kuten koraanissa käsketään. Muuan niqabiin pukeutunut musliminainen kertoo TV2/Lorrylle, että on ihanaa nähdä kuinka yhtenäisiä muslimit ovat:

– Tiedän, että kukaan ei voi nähdä kuinka hymyilen täällä huivin sisällä, mutta tämä on todella fantastista, kuinka paljon meitä täällä on, nainen kertoo.

Paikalla oli arvion mukaan 500 henkilöä ja monilla oli kylttejä, joissa oli tekstejä: ”Seis naisten pukeutumisesta kiihottaminen” ja ”Ei burka-kiellolle”.

Tanska on kaavaillut naamiointikieltoa, joka tarkastiottaen ei sanamuodoillaan kiellä uskonnollisia vaatekappaleita. Naamioinnin kieltäminen katsotaan suurimmassa osassa puolueista puhtaasti turvallisuustekijänä. Muslimit kuitenkin siis vaativat itselleen erityisoikeutta naamioitua julkisella paikalla.

Muslimeja mielenosoituksessa oli tukemassa myös muutamia äärivasemmistolaisia. Muuan kuffari kertoo:

– Nykyaikaisessa Tanskassa on oikeus moniin asioihin ja on surullista, jos nyt tälle sanotaan, että ei ole oikeus pukeutua kuten haluaa.

Advertisements

8 thoughts on “Kööpenhaminassa iso mielenosoitus naamiointikieltoa vastaan

    1. Erittäin hyvin sanottu! Suuri kysymys on miten tämä vieno toive toteutetaan? Eivät lähde ilman riittävää väkivallan käyttöä…

  1. Joo kyllä sinä voit hymyillä ja lymyillä siellä rättisi takana mutta niin kauan kun rättiä pidät et tule soputumaan demokraattiseen, tasa-arvoiseen yhteiskuntaan emmekä pidä sinua aivan normaalina. Joten jos jäät ulkopuolelle niin vika on sinun ja vain sinun.

    1. Aivan täsmälleen näin. Mielenosoitusjoukkion huivipäistä todennäköisesti yksikään ei ole koskaan vastannut itse elatuksestaan. Turvapaikkojen määräaikaisuus olisi aivan välttämätöntä, jottei kaikki tama jää lastemme maksettavaksi. Ja kansalaisuus tulisi myöntää vain, jos osaa kunnolla suomea, pystyy huolehtimaan itsestään ja lapsistaan ja rikosrekisteri on puhdas – nämä nyt minimissään. Se on kylmää hommaa tavata kehareita, jotka eivät 10 vuoden jälkeen osaa kieltä sanaakaan.

  2. Jos haluaa pitää säkkiä päällään ja elää kivikaudella niin hopi hopi takaisin paskastaniin perseilemään. Maassa maan tavalla tai maasta ulos, onneksi Tanska on koventamassa linjaanoikein kunnolla. Härmässä eletään vasta suvakkiuden joukkopsykoosivaihetta, Tanska on jo sen ohittanut, Ruotsi on jo tässäkin asiassa menetetty.

  3. Pitäisikö tanskalaisten miesten rynniä suurin joukoin moskeijoihin patsastelemaan? Tietysti hiihtopipot päässä, saahan sitä pukeutua…

  4. noi rätit pitäisi kieltää koko euroopassa ja saatava tulijoiden tietoon jo ennen kun saapuvat eurooppaan että täällä ne ovat kiellettyjä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.