Ruotsin valtamedia ilakoi: Uskoivatko viikingit allahiin?

13
allah-birka-tygband-1-610x304
Kuvassa kerrotaan seisovan ”Allah” peilikuvana, joka löytyy viikinkien vaatteista.

Kuluvan viikon suuri uutinen otettiin Ruotsissa vastaan lämmöllä. Nimittäin Uppsalan yliopiston tekstiiliargeologian tutkija Annika Larsson kertoi löytäneensä viikinkiaikaisista haudoista löydetyistä vaatteista tekstinpätkän, jossa mainitaan sanat ”Allah” ja ”Ali”.

Larssonin mukaan viikinkivaatteissa oli arabiankielisellä kirjoituksella mainintoja islamin profeettoihin. Yliopisto kertoo tiedotteessaan mm, että viikinkihaudoista löydetyistä hopeisella langalla kankaaseen kudottu teksti on ”geometristä kufillista arabiaa”, jonka katsotaan olleen hyvin yleinen kuvio viikinkiaikaisissa vaatteissa.

Tiedotteessa kerrotaan edelleen:

”Mielenkiintoinen yksityiskohta asiassa on, että sana ”Allah” löytyy peilikuvana kankaista. Villi ajatus, että ovatko kankaat valmistettu islamin ydinalueilla. Ehkä siellä on yritetty kirjoittaa rukouksia niin, että niitä voidaan lukea vasemmalta oikealle eikä oikealta vasemmalle, kuten arabiankielistä tekstiä.”

Lisäksi tutkija kertoo mielikuvastaan, että viikinkiaikoina oltiin mahdollisesti saatu vaikutuksia islamista ja ajatuksia ikuisesta elämästä paratiisissa.

Tämä uutinen sai luonnollisesti valtamedian liekkeihin. Aftonbladet kyseli, että uskoivatko viikingit allahiin? Kuten myös Sveriges Radio, Uppsala Nya Tidning ja Ylen ruotsinkielinen uutisointi julisti kuinka viikinkivaatteissa oli vaikutuksia islamista.

Kuvakaappaus 2017-10-17 09:21:38

Toinen asia, mikä Ruotsin valtamediassa otettiin lämmöllä vastaan oli se, että asiasta kirjoitettiin joissakin medioissa ympäri maailmaa, kuten BBC:ssä ja New York Timesissä. Tämä oli ehkä se eniten ruotsalaisia lämmittävä asia: maailmalla ajatellaan meidän kantavan nyt muslimihistoriaa. ♥

Oliko viikinkivaatteissa sitten arabiankielistä tekstiä allahista ja alista? Ei tietenkään ollut vaan kyse on tutkijan eräänlaisesta omasta näkemyksestä. Se mitä haluttiin nähdä, se nähtiin valtamedian toimesta. Lisäksi tutkimustulosta on kritisoitu mm. Texasin yliopiston keskiaikaisen islamilaisen taiteen ja arkkitehtuurin tutkijan Stephennie Mulderin toimesta. Hänen mukaansa tekstistä ei voi löytää mitään allahiin viittaavaa. Hänen mukaansa koko ”löytö” on omasta päästä keksitty juttu. Kuten se olikin.

Mistä siis oli kyse? Tietenkin siitä, että valtamediaan ei käy luottaminen. Tarkastiottaen yliopiston tiedotteessa sanotaan, että tarkoituksena oli saada lisää yleisöä muitakin kuin vain yliopiston akateemikkoja ja kyseessä oli siis vain spekulaatio, ei sellainen fakta kuin mitä faktalla tarkoitetaan.

Mutta koska aihe sopii erityisen hyvin poliittisten päämäärien ajamiseksi, sitä käytettiin hyväksi juuri siihen tarkoitukseen.

 

 

 

http://www.uu.se/nyheter-press/pressmeddelanden/pressmeddelande-visning/?id=4018&area=3,8&typ=pm&lang=sv

 

Advertisements

18 thoughts on “Ruotsin valtamedia ilakoi: Uskoivatko viikingit allahiin?

 1. 1900-luvun alussa Wettenhovi-Aspa yritti parhaansa mukaan todistaa, että mm. muinaisen Egyptin loiston olivat luoneet – tietysti – suomalaiset. Halu löytää suuruutta oman kansan historiasta oli kova. Että ei asuttu perunakuopassa vaan luotiin maailmanhistoriaa!

  Kun nyky-Ruotsi taasen palvoo islamia ja kun voi nähdä ajan kysymyksenä, koska kuninkaasta tehdään kalifi, niin on aivan loogista tehdä kaikkensa ismilaisten juurten löytämiseksi. Kun halua on tarpeeksi, Kustaa II Aadolfin toiminta on helppo nähdä islamin ilosanoman levittämisenä, ja jos Abban levyä tarpeeksi pyörittää väärin päin, niin onhan siellä koraani kokonaisuudessaan!

  Se tietysti kertoo kaiken oleellisen, että tällaiseen asiaan halutaan uskoa. Kai se on pakko pikku hiljaa tunnustaa, että Ruotsin tie on valittu ja se on islam-sekasorron tie.

 2. Lapsellista propagandaa mutta eihän mädättäjiltä muuta voi odottaakkaan.Kuva on muuten kivasti rajattu siten että yläreunassa oleva hakaristi ei näy kunnolla.Ilmeisesti propagandaan ei sovi huomio että ne ”viikinkimuslimit” olivat myös selvästi natseja.

  1. Viikinkien uskosta on kenelläkään vaikea sanoa mitään.Mutta tärkeintähän on se,että Ruotsin nykyinen johto uskoo allahiin ja muhamettiin vankkumattomasti.Niin että kyllä Ruotsi on pelastettu.Allahu ak paar!!!!!!!!!!

 3. On merkillistä että Allah sana tuli paljon myöhemmin kuin kankaasta löydetty kirjoitusmerkki kertoo. Jumalasta on sen sijaan puhuttu kautta koko ihmiskunnan, kohde ja merkitys vain ovat muuttuneet. Miksi siis tikku-kirjotuksen aikaan tiedettäisiin Allahista kun se kirjoitus jolla mm. koraani on tehty, kehitettiin vasta muutamia satoja vuosia myöhemmin, kuin väitetyty muhametti on elänyt. Hän joka sai unennäössä Allahilta ohjeet mm. pedofiliaan.

  Ja sitten se toinen asia… Merkkien merkitys muuttuu aina kun kappaletta käännellään 90-astetta tai enemmän. Merkit voivat olla täysin merkityksettömiä koska ne on tehty peilikuviksi. Tarkoitus ei siis liene ollut lukea niitä vasemmalta oikealle ja oikealta vasemmalle, vaan kuvio on nyt sattunut miellyttämään jonkun taiteellista silmää. Ja hän on hoksannut että siitäpä saisi helposti kirjottua hauskan näköisen kuviorimpsun.

  Miettikääpä nyt jos suuri määrä viikinkejä pölähtäisi Allahin puutarhaan, kun ne olivat menossa Valhallaan ryyppäämään ja tappelemaan. Siinä ei islamisti saisi itselleen kaikkia neitsyitä vaan joutuisi jopa kaikista luopumaan viikinkien iloksi.

  Voidaanko siis olettaa että islamistit ovat kuunnelleet viikinkien tarinoita jumalistaan ja kääntyneet heidän uskoonsa? Mutta ymmärtämättöminä monista jumalista ovat kirjoittaneet vain yhden jumalan kirjan, joka arabiaksi on Allah? Ja siitä on lähtenyt liikkeelle Islam. Viikinkien retkistä.

 4. Seuraava merkittävä pohjoismainen tutkimus kertoo kuinka neekerit taistelivat Suomelle itsenäisyyden ja maksoivat vielä sotakorvauksetkin. Pohjoismaista historiaa ja kulttuuria ei ole ollut koskaan olemassakaan, totuus on islamia ja neekeröintiä.

  1. Niin minäki uskon ainaki toistaiseksi.Sillä Halla-aho ei ole minua vielä viellä pettänyt, niin kuin nämä joita ennen olen äänestäny.

 5. Ruotsissa on myös puolineekeri kulttuuriministerinä joka määräsi muinaisista haudoista löytyneet ja jatkossa löytyvät esineet sulatettavaksi.Viralliset sössötykset resurssien säästöstä ja rihkamasta asettuvat mielenkiintoiseen valoon tällaista paskaa lukiessa.

 6. On ne perkeleen hulluja, löytävät maslimaaneja ja islamia jo omasta aamupuurosta.Suljetulle nuo kuuluis harhoineen.

 7. On ihan yleistä tietoa, että viikingit tekivät ryöstöretkiä ja matkustelivat lännessä Amerikkaan ja idässä ainakin Bagdadiin saakka. Mutta vaikka kangas olisikin muslimeilta peräisin niin ei se tarkoita että olisivat tienneet tai välittäneet hölkäsen pöläystä jostakin merkistä sotasaaliissaan. Nollatason tutkijan tunnistaa monikulttuurin tai islamin ylistämisestä.

 8. Taitaa olla samaa tasoa kuin ne Aalto yliopiston vihapuheparametrit (Tynkkynenhän niillä ”löytyi”!)

 9. Olen itsekin tehnyt uraauurtavaa ja ammattimaista tutkimusta aiheesta. (Katsonut useampaan kertaan 13. soturi-dokumenttielokuvan ja kyllähän siellä eräs arabi heilui muinaisessa Norjalassa, joten asia on kiistatta todistettu.)

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.