Arkiston helmi: Linnean renkipoika Alin elämä synkistyy

13

13-3-9188695Muistatte varmaan leskirouva Linnea Mynttisen, joka otti itselleen arabin rengiksi. Linnea tyhjensi pajatson aikoinaan A2:n pakolaisiltamissa. Nyt ovat tulleet synkemmät ajat.

36- vuotias irakilainen Ali on arabien tavan mukaan jättänyt vanhempansa ja perheensä ”sodan keskelle”. Arabialainen sota on näetsen sitä parempaa sodankäyntiä, jossa naiset, lapset ja mummot eivät saa osumaa. Vaimo ja 6- ja 4-vuotiaat tytöt jäivät siis rintamalle Irakiin kun Ali lähti Suomeen sotaa pakoon.

Nyt Alia kuitenkin vituttaa olla Suomessa, sillä hän on ikäänkuin jumissa siellä. Arabin hullut kuvitelman ilmaisesta elämästä suomalaisten veronmaksajien kustannuksella eivät toteutuneetkaan odotusten mukaan.

Homman nimi on se, että Ali yritti hakea vaimonsa Suomeen. Mies lensi Turkkiin, mutta ei päässyt maahan ollenkaan ja hänet passitettiin seuraavalla koneella takaisin Suomeen. Ali nimittäin oli ollut jo vuonna 2013 Turkissa hakemassa YK:n pakolaisstatusta. Mutta tämä ei kelvannut miehelle. Hän päätti jatkaa Suomeen. Ali siis ”pakeni” edelleen Turkista Suomeen.

Turkin viranomaiset katsoivat nyt, että heillä ei ole enää mitään tekemistä Alin kanssa. Maa ja sen turvapaikka ei kelvannut, joten ei ole asiaa Turkkiin. Myös Alin vaimo ja lapset käännytettiin Turkista takaisin Bagdadiin.

Ali on nyt vihainen suomalaisille, koska asiat ovat vaikeita. Hän ei voi ymmärtää miksi joku ei halua häntä- kultamunaa- maahansa elätettäväksi. Ja miksi hän ei saa perhettään ilmaisen ylläpidon piiriin.

Lisäksi Alin lapset eivät halua enää puhua isänsä kanssa. Ainut henkireikä on leskimummo Linnea, joka paijaa Alia ja silittää päätä. Alin tilanne on siis aika epätoivoinen.

Nyt sopii kysyä, että miksi Ali ylipäätään tuli Suomeen? Miksei hän ei jäänyt Turkkiin? Mitä tekemistä hänellä on maailman toisella puolella vieraassa kulttuurissa kielitaidottomana ja ammattitaidottomana henkilönä? Mitä hän oikein kuvittelee?

Mutta ennenkaikkea mitä ihmettä kaikki valtamedian toimittelijat kuvittelevat?

Mitä Alille kuuluu nykyään? Kuka tietää?

Advertisements

47 thoughts on “Arkiston helmi: Linnean renkipoika Alin elämä synkistyy

 1. Kukapa sen tietäisi, ehkä lupaus pääministerin töllistä ja vapaamatkustajan elämä.

  1. Eiväthän Alin kuvitelmat sinänsä hulluja ole olleet. Ettekö tekin haluaisi vastata Putinin tarjoukseen prinsessasta ja puolesta valtakunnasta…

   1. Jäädä kyhjöttämään jonkun mummon nurkkiin lupausten pettäessä? No, ehkä Ali kuvittelee Sipilän tarkoittaneen sitä.

 2. Tätä touhua en voi ymmärtää, että mies lähtee ekana ja jättää oman onnensa nojaan perheen. Siis niin raukkamaista touhua.

  1. Nimenomaan raukkis, kun hylkää perheensä ja luikkii itse lihapatojen ääreen!

   No kyllä joidenkin kohdalla perheenyhdistämistä voitaisiin toki helpottaa, siis aitojen ja harkittujen tapausten kohdalla – mutta esim. tämä irakilaisten touhu on 99% pelkkää sosiaalishoppailua.

 3. No on Alilla kuitenkin viisaita tyttäriä, kun eivät enää suostu edes puhumaan pelkuri-isänsä kanssa. Näin optimistina: ehkä irakilaisilla on sittenkin vielä jotain toivoa ”isänmaastaan”, kun siellä asuu noin fiksuja naisia.

 4. Mietteliään näköinen mies, tuo Ali. Tulee mieleen yksi jos toinenkin suuri ajattelija ja elämänfilosofi. Ja suokaa anteeksi sarkasmini, en tiedä miten muuten näihin voi suhtautua. 🙂

  1. Suhtaudutaan nyt vaikka siten, että jotain kautta se ujuttaa perheensä tänne asumaan. Sinä maksat.

   1. Takuuvarmasti tulevat,sitä on turha edes epäillä.Kaikilla maailman ihmisillä on ihmisoikeus Suomen veronmaksajien ylläptämään sosiaaliturvaan.

 5. Lähetin 03.28 viestin joka ilmestyi nimmimerkilläni mutta anonyymin vihreällä avatarilla. Uusi yritys

 6. Ali voi pyyhkiä kyyneleet ja palata Baghdadiin perheensä luo. Baghdadissa ei ole ollut sotaa enää vuosikausiin, ja Baghdad on elänyt normaalin arabikaupungin arkea jo vuosikausia. Nyt Ali vähän hymyä suupieleen ja pilkettä silmäkulmaan, perheesi odottaan iloista jälleennäkemistäsi kauniissa ja aurinkoisessa Baghdadissa! 🙂

  Wikipedia: Irakin sota

  ”Yhdysvaltain taisteluoperaatiot päättyivät virallisesti elokuussa 2010”

  ”Kaikki yhdysvaltalaissotilaat poistuivat Irakista vuoden 2011 lopussa.”

   1. Voi olla. CIA:n mukaan isisin vahvuus on ollut parhaillaan vain 30 000- 50 000 henkeä, nykyään ei enää niinkään paljon. Irakin ja Syyrian miesväkimäärä taas on monikymmenkertaisesti enemmän. Isikseen kuulumattomia miehiä on siis miljoonia enemmän kuin isiksiä. Isiksellä voi olla jotain yksittäisiä alueita hallussa, mutta hallussaolemattomat alueet ovat moninkertaisesti isommat.

    Minun 23 tykkääjää ja esim viime viikon lukijamäärä reilu 111 000 lukijaa tietävät tämän.

    1. Kommenttini oli vastaus Samille, joka uskoo Baghdadin olevan täysin rauhallinen paikka vain siksi, että Wikipediassa lukee Yhdysvaltojen taisteluoperaatioiden päättyneen. Sinun blogikirjoituksesi on faktapohjaisempi. Vaikka isisin vahvuus onkin koko ajan pienempi, tiedostat selvästi että Irakissa on alueita joista on tällä hetkellä perusteltua paeta. Se on sitten aivan toinen juttu onko kohteena Saudit, Turkki, vai Suomi.

     1. Tässähän on nyt kyse kahdesta eri sodasta, USA-vetoisesta joka päättyi 2011 ja sen jälkeisestä ISIS-vetoisesta sekasorrosta, jota Irakin nykyhallinto on kykenemätön käsittelemään tehokkaasti.

      Bagdadissa ei liene ole ollut länsimaisella standardilla mitaten turvallista Saddamin kaatamisen jälkeen, kuten ei monella muullakaan Irakin alueella. Sen sijaan Irakissa on laajoja alueita, joissa on varsin turvallista ja jonne Bagdadista ja muilta vaarallisilta alueilta pakenemaan joutuvat Alit voisivat muuttaa. Sama koskee Syyriaa, sikäläinen matkailusta vastaava ministeriöhän julkaisi tässä vähän aikaa sitten mainoksen jostain syyrialaisesta Välimeren rantalomakohteesta.

      Joten kyllä, Irakissa on alueita joilta on perusteltua paeta. Ja ei, se pakenemiskohde ei ole Suomi koska turvallisissa kohteissa on todellakin valinnan varaa. Suomeen ”pakeneminen” ei ole pakolaisuutta, vaan turvapaikkaturismia..

      1. Monikohan näistä tulijoista pakenee sen vuoksi ettei tarvitsisi ottaa sohloa kouraan ja joutuisi sotimaan ja kenties jopa tähdätyksi? Alia koitettaisiin saada hengiltä pois.

       Kyllä vihervasemmisto nyt on kovaa kyytiä tarjoamassa suojelua kaikenlaisille tulijoille, mutta annas olla jos Suomi joutuisi sotaan ja miehiä lähtisi lähden yli pakoon. Kyllä siinä sitten huudettaisiin petturia perään.

       1. Punavihreävasemmisto siellä kyllä etumaisessa veneessä vetelis kohti Ruotsia.

 7. ”Mitä tekemistä hänellä on maailman toisella puolella vieraassa kulttuurissa kielitaidottomana ja ammattitaidottomana?”

  Nostaa sosiaalitukia.

  1. Tuon Rintamakarkurin Loisperhe..voi siis kyllä asua Bagdadissa….Mutta itse Rintamakarkuri Ei….ISIS on häviämässä Irakissa..mutta Rintamakarkuri luikkii Suomeen pakoon kun Muut Miehet taistelevat Maansa ja perheittänsä puolesta..Kertoo kaiken IrakiLoisen moraalista….Ja tälläisiäkö tänne tarivtaan

   Oman Maan puolesta taisteleminen EI KIINNOSTA….Mutta muitten Maitten SOSSURAHAT…KYLLÄ…

 8. Ei sossupumminkaan elämä suomessa mitään herkkua tule olemaan. Entisessä maassaan olisi saattanut työllistyä helpommin ja laajemmat sosiaaliset verkostot, ainakin perhe lähellä. Suomessa ehkä työllistyy määräajaksi johonkin orjatyöhön, jolla ei tienaa tai pienyrittäjäksi. Kyllähän varmaan sapettaa, jos ennen oli keskiluokkainen tai varakas, ja nykyään on köyhä, jota oma perhekin hylkii. Tuntevat siellä itsensä hyljätyksi. Lieneekö perheessä jo uusi isä.

  1. Sitä pitäis vähän ajatella ennenkuin lähtee. Että onko ihmiselle ja hänen taidoilleen käyttöä toisella puolella maailmaa, jossa on eri kieli. Yhtään jos älykkyyttä on suotu, ymmärtää itse aika nopeasti ettei ilman valtakieltä pärjää toisella puolella maailmaa. Kun osa noista jotka kirkkonummen vokeissa asuu ei osaa muuta englanniksi kun hey ja siinä se onkin, loput älykännykän kääntäjällä, mitähän ne kuvittelevat? Ja mitenhän paljon on sopeutumisongelmia niillä jotka ei edes englantia puhu.

 9. Hän on ollut Turkissa jo vuonna 2013 hakemassa turvapaikkaa. Suomeen hän tupsahti 2015. Eli on ollut n.2 vuotta turvallisessa maassa, johon ei saanut hommattua perhettään Baghdadista, tai muualla EU:n alueella. Olisiko selvittelyn paikka tässä kertomuksessa ? Se on kuitenkin varmaa että Sipilän mainostus ja viidakkorumpu on vetänyt Alin Suomeen rikastuttamaan mm. Linnean elämää. Kotiinpaluu voi olla suvun ja perheen pettämisen jälkeen henkisesti tosi kova paikka. Kyllä se itkettää , eikä Ali ole ainut paskahousu joka joutuu kokemaan omaisten ja lähipiirin vihaa oikein arabityyliin lurjustelureissun jälkeen.

 10. Maistelen hieman tuota nimeä L. Mynttinen, tästä tulee ensimmäisenä mieleen Myrkky-lehden myyntimies Mynttinen. Sarjakuvissahan tälle miehelle sattui ja tapahtui kaikenlaista maan ja taivaan välillä, kun hän kiersi ovelta ovelle.

  Nyt sitten tämä irakilainen on joutunut kohtaamaan karun todellisuuden toisenlaisen myyntitykin kanssa. Miehelle vihjeeksi, koita saada mummeli tekemään itsellesi testamentti, josta valtio tosin nappaa perintöveron välistä. Ja koska kyseessä ei ole lähisukulainen niin veroprosentti on raskaamman asteikon mukainen.

  Siinä mies näkee karulla tavalla ettei ole ilmaisia aterioita…..

  1. Eiköhän uusitestamentti ole jo vahvistettu? Alia **tuttaa vain se, että rouva Mynttinen on vieläkin hengissä. Suomi ei anta rahat. Tuota sontiaista olen nauranut jo 2 päivää. Oikeasti huvittaa tuollainen vinkuminen: Minä olisin mieluummin perheni kanssa, vaan enpä ole. Irakissa minulla oli kaikki hyvin, lähdinpä sitten Suomeen.. Suomi on Helvetti…

   Ei hän näillä sanoilla argumentoinut, mutta lukekaapa Ylestä juttunsa kokonaisuudessaan. Oli melko ristiriitainen stoori. Tyttäret 4 ja 6, taistelevat siellä Daeshia vastaan, äitinsä syöttäessä panosvytötä? Urheita naisia…

   Ali on juurikin sitä ”saastaa”, jolla nimellä Linnea-mummi häntä kuvaa.

   Ei Ali välttämättä paha ole, mutta samoilla tarinoilla tulee terroristejakin. Eikä Ali ikinä veroja maksaisi, eihän? Menkööt takaisin.

 11. Tuo Alihan voisi avioitua Linnean kanssa – ja sitten Linnea voisi matkustaa Turkkiin muuta perhettä yhdistämään, kun muslimimiehellä kuitenkin voi olla neljäkin vaimoa ja käsittääkseni tähän ei Suomessa puututa?!

  1. Älkää antako suvakeille vinkkejä, kiitos! Nehän ovat jo maistraatissa. Ideallanne menetettiin n. 3 000 000€, oletteko nyt tyytyväinen?

 12. Juttuhan menee jännittäväksi, kun kerrotaan, että Ali oli ollut jo vuonna 2013 Turkissa hakemassa YK:n pakolaisstatusta ja 2015 lähti pötkimään kohti Suomea. Tarina ei kerro, missä Ali tosiasiassa vietti pari vuotta. Kummallista on niin ikään, että mikäli Ali on kotomaassaan joutunut vainon kohteeksi, miten hänen paikoilleen jäänyt perheensä on vainolta turvassa? Kun noilla hyvin varustetuilla puolustusvoimilla on täsmäpommeja, niin vissiin Irqissa on täsmävainolaisia.

  Etteihän olisi tuhannen ja yhden yön tarinoita!

 13. Niin ja mikä siinä on että Linnean avustajana toimiminen ei enää kelpaakaan? Linnea-mummeli tuskin nuorentuu tuosta saati paranisi sairauksistaan joten ihmetyttää miksi nämä henkilökohtaisen avustajan työtehtävät ovat näinkin lyhyitä? Eikö Alille vakiduuni kelpaa? Kyllä meillä pitää työpaikka ottaa vastaan jos tarjotaan.

  1. Eikun kunta ei enää maksa avustajan palkkaa – tosin ihmettelen syvästi, miten noin hyväkuntoinen mummeli edes on saanut kunnan maksaman avustajan?!
   Jossain haastattelussa tosin väitti, että kunto parani Alin myötä…

   Onko sitten mummolla ollut suhteita kunnan johtoon ellei sitten bättre folk vaan saa hiukan parempaa vanhusten huoltoakin?
   – voi olikohan tuo koko kuttu joku julkisuutta varten luotu propaganda -projekti alun perinkin?

   Rahasta Alin Suomessa olo varmaankin kuitenkin johtuu, joten miksei Ali vain palaa perheensä luo, jonne tuo Linnea voisi sitten kavereineen häntä hieman tukeakin, ainakin uuteen alkuun pääsemiseksi.

   1. Ylen viimeisimmässä ali&linnea jutussa kerrotaan oikeastaan miksi kunta on maksanut ali-avustajan palkan, linnealla hyvät välit suomenruotsalaisiin poliitikkoihin. Mikäli ei olisi, ei alin naamaa tarvitsisi katsella television välityksellä.

   2. Aina on astellut kivuttomasti ja ryhdikkäästi, mutta voihan sitä sitten vanhalle jotain tulla… Kuljetuspalvelut pelaa ja omakin auto on. Suhteet?

  2. Ali sai jo oleskeluluvan, niin tehtävä täytetty eikä sitä mummoa enää tarvitse sen enempää työnnellä. Ulkomaalaiset Suomessa tekee hommia vaikka ilmaiseksi, koska työpaikka auttaa oleskeluluvan saamisessa. Työnantajat käyttää näitä hyväksi, kun tosiaan, ovat valmiita tekemään hommia vaikka ilmaiseksi ja samaan aikaan suomalaiset makaa kortistossa, kun töitä ei mukamas ole.

 14. On nää sattanan tyhmiä 😀
  Ali itse paljastaa olleensa jo pakoloishakemukseen nojaten Turkissa…
  Toinen idiootti on tää Keuruun afgaani, joka haastiksessa kertoili lähteneensä isiensä mailta jo 14 vuotta sitten…Nyt hakee pakoloispaikkaa Suomesta.

  Migrin tehtävänä on olla ajan tasalla ja ottaa selvää näiden loisien taustoista.
  Näiden kahden turvishakemukset saapi laittaa suoraan silppuriin, äijät koneeseen kohti turvallisia kotimaitaan!
  Vihelletään PELI POIKKI!

 15. Linnean suku hyljeksi Linneaa jo ennen Alia. Linnea on kuuluisa Kirkkonummella, aina vaatimassa kaikkea ja valittamassa, mutta jos joku hyötyy Linneasta, sitten ollaan mediassa niin kavereita. Mistä ne lapsenlapset Yle keksi? Totuutta en siitä tiedä, mutta sanotaan, ettei niitä lapsen lapsia kyllä edes ole.

 16. Voi voi Ali rassukkaa, kun piti matkustaa Suomeen asti saadakseen tarpeeksi paljon ilmaista rahaa. Ei Turkkiin kannata jäädä, siellä ei loisimisesta makseta läheskään yhtä hyvin kuin Suomessa, siellä Ali saattaisi joutua töihin ja sellaiseenhan arabit eivät voi suostua, se ei kuulu arabien kulttuuriinkaan edes.

 17. Vitutukseen auttaa vain köysi. Silmukan teko-ohjeet löytyy netistä, myös arabiaksi 😉

 18. Ali vois yrittää hirttäytyä puuhun,koska asiat on huonosti.Mutta tuskin sekään onnistuisi,koska rasismi.

 19. Ihmiskauppiaiden Matkatoimistot ry.:n markkinointi ollut hieman liioittelevaa, Achmed?

 20. Tää juttu on niitä totuuksia, jotka ansaitsee tulla kaivetuksi arkistosta silloin tällöin. Aina yhtä viihdyttävä. Missähän Ali on nyt? Joko Ali on löytänyt kultasuonen? Ehkä se timantti vielä löytyy, kun tarpeeksi monta hakemusta pistää.

 21. Siitä on jokunen viikko kun näin tämän Ali Baban Mynttiskän kanssa Kirkkonummen Lidl’issä… Oikein pulskalta ja hyvinvoivalta tämä mokkakorva näytti…

 22. Kyllä Alille asuntoa ja elätystä riittää jos vain jaksaa nussia tarpeeksi sen eteen.

 23. Ali on masentunut selvästi kun unelma omasta miljoonatalosta ja loppuelämän runsaasta kela ylläpidosta haihtui savuna ilmaan. Sipilän peruttua sanansa oman talon antamisesta ja kaveri huomasi että vain Somalit saavat nämä runsaat edut Suomessa. Pettynyt kun somessa levitetyt tarinat pohjolan kultamaasta olikin vain salakuljettajien levittämää valetta. Nyt ehkä suunnitelee performanssia eduskuntatalon portaille saadakseen myötätuntoa ainakin vihreiltä ja vasemmisto puolueilta.

 24. Kai nyt JOPA muslimilapsia ja vaimoa HÄVETTÄÄ kun isi lähti sossuilemaan ja mieshuoraksi vanhalle mummolle kauas Pohjolaan. Akka ja kakarat jäivät taakse riutumaan kun kovan luokan kunniallinen rohkea sotamies tuli syömään, juomaan, mummonussimaan ja KITISEMÄÄN. Muslimimiehet ovat kyllä ihmiskunnan alinta, luokatonta roskaa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.