Mediatiedote MV-lehden Ilja Janitskinin puolesta

0

Syöpää sairastava MV-lehden päätoimittaja, presidentinvaaliehdokas ja sananvapausaktivisti Ilja Janitskin on ollut suomalaisten viranomaisten tehtaileman Interpolin kansainvälisen etsintäkuulutuksen takia vangittuna Andorrassa 4. elokuuta 2017 lähtien. Helsingin poliisilaitoksen rikostarkastaja Harri Saaristolan valmisteleman Interpolin Project BASICetsintäkuulutksen mukaan Ilja Janitskinia epäillään mm. sotarikoksista, kansanmurhasta ja rikoksista ihmisyyttä vastaan.

Kaikki presidentinvaaliehdokas Ilja Janitskinia käsittelevät oikeusprosessit Suomessa on julistettu salaisiksi.

Suomalaista lehdistöä hallitsevaa itsesensuuria ja poliittista korrektiutta kunnioittamaton MV-lehti herättää ristiriitaisia tunteita. Suomen viranomaiset ovat toistuvasti koettaneet vaientaa Espanjasta käsin julkaistavan median lainsäädännöllisesti kyseenalaisin perustein.

19.10.2017 klo 10.00 alkavassa oikeudenkäynnissä Andorran La Vellassa käsitellään sananvapauskativisti Ilja Janitskinin mahdollista pakkopalautusta Suomeen.

Järjestämme välittömästi oikeudenkäynnin jälkeen lehdistötilaisuuden oikeustalon edessä. Paikalla olevat Ilja Janitskinin edustajat ottavat vastaan kysymyksiä lehdistön edustajilta. Mikäli päätoimittaja Ilja Janitskin vapautetaan, on hän henkilökohtaisesti läsnä lehdistötilaisuudessa.

Aika:
Torstaina 19.10.2017 välittömästi oikeudenkäynnin jälkeen.

Paikka:
Seu de la Justícia/BATLLIA/TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA/TRIBUNAL DE CORTS/MINISTERI FISCAL
Av. de Tarragona, 58-62
AD500 Andorra la Vella, Andorra

 

5 thoughts on “Mediatiedote MV-lehden Ilja Janitskinin puolesta

  1. Kiitos asiallisesta tiedotteesta.

    Tuo kusipää rosvorunkkariaaristola kuuluu kven sisään siihin kunnes heittää veivin.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.