Tutkimus: Ruotsissa ammuskellaan selvästi enemmän kuin muissa Euroopan kaupungeissa

0

Uusimman ruotsalaisen tutkimuksen mukaan Ruotsissa ammuskellaan merkittävästi enemmän suhteessa väkilukuun kuin muissa eurooppalaisissa kaupungeissa.

Verrattuna esimerkiksi Norjaan tai Saksaan Ruotsissa ammutaan 4-5 kertaa enemmän kuin naapurimaissa. Malmössä katsotaan olevan taas pahin tilanne Ruotsin kolmesta suurkaupungista. Malmön Korkeakoulun kriminologi Manne Gerellin mukaan viimeisten viikkojen aikana Malmössä on ammuttu kymmeniä ihmisiä. (Toim.huom. Joista kaikki eivät tietenkään ole kuolleet.)

SR:lle kertomassaan haastattelussa Gerell kertoo, että tietyissä paikoissa on nelinkertainen riski tapahtua ammuskelua jos paikalla on tapahtunut ainakin yksi ampumistapaus aiemmin.

– Ja näitä ongelma-alueita tulee lisää ja ne laajenevat. Mutta emme vielä tiedä tarkkaan miksi näin on, joten tutkimuksia jatketaan, Gerell kertoo.

Tutkimuksen tekijä kriminologian tutkija Joakim Sturupin mukaan ulkomailta ei löydy vastaavaa tilannetta kuin Ruotsissa on.

– Aiemmin ammuskelua tapahtui moottoripyöräjengien ympärillä, mutta nyt ammuskelu on siirtynyt kokonaan ongelmalähiöihin suurkaupunkien ympärille.

Sturup kertoo SR:lle, että tarkasti ei tiedetä miksi ammuskelu on juuri Ruotsissa niin suurta verrattuna muihin maihin. Laittomien aseiden virtaa epäillään syyksi, toisaalta on syntynyt kulttuuri, jossa aseita käytetään paljon ja nopeasti, Sturup kertoo.

Ruotsissa käytetään käsikranaatteja yhtä paljon kuin vaikkapa Meksikossa.

 

11 thoughts on “Tutkimus: Ruotsissa ammuskellaan selvästi enemmän kuin muissa Euroopan kaupungeissa

 1. Suomessa hirvimetsissä ammutaan. Tilastoidaanko viharikoksina?

  1. Mikä on Ollen ja Åken mielen nuin sekoittanut,että ampua räiskivät ihmisjoukoissa ja myös tekevät.joukkoraiskauksi.
   Ennen ne oli ihan siivoja ihmisiä ???

 2. Aivan.Taas tätä.Ei ole mitään aavistustakaan miksi ja miten kummassa näin onkin päässyt käymään mutta tutkimuksia jatketaan.Voin lyödä nyt jo etukäteen vetoa aika helvetin suuresta summasta että ufot,aseistautuneet kummitukset ja puutarhatonttujen maanalainen armeija ovat näissä ”tutkimuksissa” huomattavasti realistisempia vaihtoehtoja syiksi kuin keharit rikkaampine kulttuureineen.Heidän vaikutuksensa yhtään mihinkään negatiivisessa mielessä kun on jo itsestäänselvästi poissuljettu vaihtoehto – aina.

 3. Kehitysmaalaisten maahantulo johtaa kehitysmaalaistumiseen -tulitaistelut ovat tulleet jäädäkseen ruåtsin katukuvaan. 2-3 pommia, useita ammuskeluja sekä kymmenittäin poltettuja autoja joka viikko -se on monikulttuurisen kansainkodin ”uusi normaali”. Tilannetta ei enää pysty ottamaan takaisin hallintaan, posliinit päästi tilanteen liian pitkälle ja nyt sen virheen hinta lankeaa maksettavaksi.

  1. Niin on ja tuon luulis ruotsalaisten ”korkeastioppineiden tutkijoidenki” ymmärtävän.

   Mutta voihan sitä tutkia jos siitä tutkimisesta joku toinen pölvästi maksaa rahaa.

   Mutta melkonen tiplomaatti pitää sen tutkijan olla joka tuon osaa kansalle parhainpäin selittää.

 4. ”Ja näitä ongelma-alueita tulee lisää ja ne laajenevat. Mutta emme vielä tiedä tarkkaan miksi näin on, joten tutkimuksia jatketaan, Gerell kertoo.”

  Vai ei tullut korkeakoulutetulle kriminologille mieleen tarkastella alueiden väestöpohjasta ja väestönkasvun syistä yhteisiä tekijöitä? Muutaman minuutin homma. No se oli helppo tapa välttyä rasismisyytöksiltä ja kupata julkista rahaa omiin taskuihin.

 5. Turha tutkia enempää, johan ne syyt ja seuraukset tiedetään. Massamaahanmuutto kehitysmaista laskee maan tasoa joka alueella ja haitat ja kustannukset ovat valtavat vielä vuosikymmeniksi eteenpäin.

 6. Japani on satsannut pikajuniin jotka ajavat 280 km/t, tulevat aina ajallaan, huolto pelaa ja konduktöörit ovat ystävällisiä. Ruotsi on satsannut satoihin tuhansiin massamaahanmuuttajiin jotka vihaavat meitä ja/tai käyttävät meitä hyväkseen. Junat ovat aina myöhässä tai eivät kulje ollenkaan, kiskoista ovat EU-mannet ja muut matut käyneet varastamassa kuparijohdot ja liikenne seisoo. Myös mädäntyneet palkit kiskojen alla tekevät junaliikenteestä vaarallista ja juuri äskettäin suistui kokonainen iso tavarajuna, 37 vaunua, raiteilta yhteen kasaan Ludvikassa, 300 km Tukholmasta luoteeseen. Paloikin osittain ja valutti öljyä ja dieseliä ympäristöön.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/ursparningen-i-ludvika-en-miljoolycka

  Mutta kuten sanottua satsaa Ruotsi mielummin massamaahanmuuttoon kuin junaliikenteen nostamiseen takaisin raiteille. Massamaahanmuuttajiin upotetaan enemmän miljardeja kuin maanpuolustukseen tai sairaanhoitoon. Uutta analfabeettia pukkaa rajoilta 500-700 kpl/vk ja vaikka heistä ei ole veturinkuljettajaksi tai edes kiskonkorjaajaksi niin ovat he silti nin hienoa väkeä ja rikkaus maalle ja jokaisen satsatun (sadan) miljardin arvoisia?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.