Oppisopimuksen erityistoimenpiteet ovat voimassa ainakin vuoden loppuun asti – suomalainen nuori ei saa samoja tukia

13

Oppisopimus

Pt-median Helena Pennanen otti selvää mitä tarkoittaa se, että maahanmuuttajille on tarjottu erillistä maahantulijoille sovellettua oppisopimuspaikkaa.

Oppisopimuskeskuksen mukaan tällainen erityisjärjestely on voimassa vuoden loppuun asti ja tuen piiriin otetaan vain maahantulijoita. Toimistosta kerrotaan, että taloudellista tukea yrittäjille tarjotaan hänen palkatessa maahanmuuttajan, jos tulijalla on erityinen tarve kotouttamiseen tai kotoutumiseen. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että jos työnantaja joutuu käyttämään tulijan kouluttamiseen enemmän erilaisia toimenpiteitä kuin vaikka jos kyseessä olisi suomalainen nuori. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että jos tulijalla ei ole suomalaisesta kulttuurista olevia tietoja ja taitoja niin työnantaja voi erillistä maksua vastaan kouluttaa tulijan.

Sinänsä asiassa ei olle mitään kummallista. Jokainen kolmansista maista tullut sotaa, vainoa ja kidutusta paennut mies tarvii erityistoimia, mutta kysymys kuuluukin – kuka maksaa. Tarjotaanko näitä erillistoimia suomalaisille nuorukaisille? Kuuluvatko erityistoimenpiteiden piiriin vain tulijat?

 

Advertisements

4 thoughts on “Oppisopimuksen erityistoimenpiteet ovat voimassa ainakin vuoden loppuun asti – suomalainen nuori ei saa samoja tukia

 1. Ilmiselvästi rasistista syrjintää kantasuomalaisia nuoria kohtaan.
  Onkin aiheellista käynnistää positiivisesti negatiivinen kivapuhekampanja ja osto/asiointiboikotti kyseiseen oppisopimukseen sitoutuvia yrittäjiä, yrityksiä, yhdistyksiä, virkamiehiä ja viranomaistahoja kohtaan.
  Kampanja jatkuu kunnes osalliset ovat palauttaneet vääryydellä viedyt veronmaksajien rahat, irtisanoutuneet julkisesti rasismista suomalaista kantaväestöä kohtaan ja rikollisesta oppisopimuskäytännöstä sekä osoittaneet tehokasta katumista.

 2. Oletan työnantajan maksavan kulut, saahan hän erittäin motivoituneita ja lahjakkaita monimuslimeja palvelukseensa. Huippuosaaja on varsinainen aarremuslimi pikaisen koulutuksen jälkeen, kun suomalainen on vuosienkin jälkeen edelleen luuseri, joka toivottavasti jätetään kertomatta, ettei ammattimuslimi luule sitä kulttuuriin kuuluvaksi piirteeksi. (Kaikkeen ei tarvitse kotouttaa sentään.)

 3. Olisi myös mielenkiintoista tietää, kuuluvatko nämä tuet maahanmuuton kustannuksiin vaan kulkevatko kauniisti koulutusbudjeteissa…
  Vastaus lienee yhtä selvä kuin toisen ja kolmannen sukupolven maahanmuuttajien rikokset, jotka menevät suoraan kantasuomalaisten ”tilille”.
  Hohhoijaa tätä sumustusta.

 4. Mikäli tilanne olisi päinvastainen, että tällaisia erityistoimia kohdistettaisiin kantasuomalaisiin, syrjäytyneisiin nuoriin, niin kyllä RHC;t ja feministit suu vaahdossa, äänihuulet turvoksissa kirkuisivat ihmisoikeusloukkauksista, syrjinnästä, rasismista ja aivan kaikesta, mitä nyt sattuvatkaan keksimään.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.