Monikulttuurinen Espoon Sello tutuksi

0

IMG_20171028_154121

Pt-median toimitus kävi tutustumassa espoolaisen perussuomalaisen Henna Kajavan opastuksella Espoo Sello-kauppakeskuksen kupeessa sijaitsevaan kirjastoon ja teimme joitakin havaintoja.

Kirjaston nuorten osaston olivat valloittaneet kolmansista maista tulleet nuorukaiset. Muutaman kymmenen nuorukaisen joukossa oli yksittäisiä suomalaisia. Meteli oli monikulttuurinen, aivan kuten ruotsalaisissa kirjastoissa. Nuorukaiset olivat siis tulleet kirjastoon viettämään aikaa. Nuorten puolen kirjastotätinä oli somalitaustainen mies.

Myös aikuisten puolella olivat kolmansien maiden miehet valloittaneet tietokoneet ja istumapaikat. Tunnelma sielläkin oli hyvin monikulttuurinen. Kaiken kaikkiaan näyttää selvältä, että ainakin Sellon kirjastossa ovat kolmansista maista tulleet henkilöt valloittaneet tilan suomalaisilta. Joitakin suomalaisia nuorukaisia istui kirjaston nurkissa taustalla.

Filmi on kuvattu Sellon nuorten osastolla:

 

 

27 thoughts on “Monikulttuurinen Espoon Sello tutuksi

 1. Tämä Sello on Suomen koko kirjastolaitoksen lippulaiva ja esikuva, jota johtaa lämpöisellä hjärtalla tant Sunniva Drake, suomenruotsalainen humanisti, n. 62 v. Oltuaan vasta vähän aikaa duunissa Sellossa hän huomasi kauhukseen että jösses, täällähän käy vain lapsia, aikuisia ja vanhuksia ja nekin vaan kirjoja lainaamassa tai tutkimassa. Ehei, tämä peli ei hör du snälla lilla vetele, ei alkuunkaan. Nyt pitää saada nuorisoa ja maahanmuuttajia ja pössistä peliin! Ja eikun toimeen. Hankittiin bilispöytä, tiekkareita ja iPadejä runsain määrin. Ja kas, kohta iloinen puheensorina täytti koko kirjaston, henkilökuntaan palkattiin Somalian ja Afghanistanin kirjastojen parhaat voimat jotka sattumoisin olivatkin jo Suomessa. Afgha tosin hieman laittomasti kun oli jo kolme hylkäävää väärääpäätöstä. Ruotsista tuotettiin ulkoministerön tietämättä afghanistanilaisia ”diplomaatteja” palvelemaan kansalaisiaan ja jo seuraavaksi viikoksi luvattiin tulla upouusien passien kanssa takaisin. En tiedä tulivatko vai ottivatko vain ennakkomaksut, media kun tällaisista ei kerro. Toimittajat ovat hienotunteisia eivätkä kaikkea turhaa kysele.

  Yksi ikävä sattumus oli tuolla kirjastoparatiisissa kuitenkin tapahtunut. Draken poissaollessa joku valkoinen (ehkä kesäapulainen) oli pyytänyt erästä somaliäitiä hillitsemään lukuisan lapsilaumansa äänekästä riehuntaa. Tämä somaliäidin rasistinen kohtelu oli niin järkyttävää, että ainakin 7 mediaa + some vetivät uhricasen tappiin. Äiti oli tomera ja kertoi enemmän kuin mielellään karmeasta kohtelustaan. Ainahan ne.

  Kukaan espoolaisista tuttavistani tai sukulaisistani ei tuolla enää käy. Olen aina arvostanut erittäin korkealle suomalaista kirjastolaitosta, mutta jos kirjastot tietoisesti muutetaan lukutaidottomien hengailupaikaksi niin kutsuttakoon niitä sitten rehellisesti nuorisotiloiksi.

  1. Sallittakoon siellä myös koraanikoulu ja takahuoneessa naiminen. Niin siinä kumminkin tulee käymään joten paras aloittaa heti.

 2. Vihollinen hivuttautuu jatkuvasti laajenevalle alueelle. Suomalaiset rahoittavat omaa tuhoaan. Näin ei voi jatkua!

 3. Tässä rasistit näette islamisaatio etenee koko ajan ja te vielä rahoitatte sitä veroja maksamalla. Islamisaatio on väistämätön ja ruotsin kohtalo tapahtuu Suomessakin ja sille te rasistit ette voi yhtään mitään.

  1. Ruåtsissa on kaikki talouden mittarit punaisella. Systeemi on romahduspisteessä -hulluus on silloin pakko lopettaa.

   1. Demarit vakuuttavat että Ruotsin talous ”menee kuin juna/går som tåget” ja ruotsalaiset uskovat mitä uutisissa sanotaan. Kukaan ei kerro että Ruotsi on korviaan myöten veloissa; jopa Alin ja Mahmutin karvaiset perseet pyyhitään veronmaksajien rahoilla. Hyvinvointi on näennäistä, pahoinvointi pian hyvin konkreettista. Alkaa iso jytky eikä se ole positiivinen.

  2. Ei ole nyt kivapuhetta tuo, ei. Mutta Anu-hyvä, sinä olet naisoletettuna islamisaation ensimmäisiä uhreja, että liekö syytä ihan noin riemuita.

   Mutta miksi odotella epävarmaa kehityskulkua Suomessa, kun voisit jo nyt elää pussitettua unelmaasi lukuisissa Persestaneissa? Miksi valittaa Suomessa, jos muualla pääsee haluttuun orjapalvelijan osaan jo nyt – lento vaikka Iraniin ja ihmisarvosi laskee tuhannesosaan astumalla koneesta Teheranissa!

 4. Pääkaupunkiseudun julkiset paikat alkaa pikkuhiljaa olla kaikki maahanmuuttajien miehittämiä.
  Asiominen kyseisissä laitoksissa on niin sietämätöntä, että paikalla ei juuri suomalaisia näy. Vituttaa maksaa veroja kun näkee ihan kongreettisesti miten itse rahoittaa omaa tuhoaan.

 5. Ilahduttavaa nähdä, että myös vanhojen sivistyskansojen edustajat ovat jälleen kinnostuneet luku -ja kirjoitustaidon kehittämisestä. Meidän on vain vahvistettava puitteita tälle myönteiselle kehitykselle. Aloitetaan siitä, että siirrytään nuolenpääkirjoitukseen.

 6. Ei kai se Drake ihan yksin? Mä kuulin, että Nazzimallakin oli osuutensa asiassa. Vai sekoitanko asian siihen afgaanien passien jakoon? Kuitenkin mädätys on samaa pashaa. Muuten vaan kyselisin, että oliko toi Sello Israelin valtion omistama? Saattaisi olla Soroksenkin, mutta mitäs eroa sillä olisi. No, niin tai näin. Sotaahan ne tässä kyhää. Ai ketkäkö? Olisko meidän päättäjillä jotain osuutta sit vuorostaan? Viisaalta touhulta vaikuttaa, joten eiköhän tämä tästä.
  Menikö se niin, että ”oletetaan, että kaikki menee hyvin”? Järkevä ”sivallus” joltain edesmenneeltä optimistiselta puupäältä. Lahjakas povari.

 7. Perimätieto kertoo, että kun arabit valloittivat Egyptin 640-
  luvulla, kristitty oppinut Johannes Filoponos kääntyi
  Aleksandrian miehittäneiden joukkojen komentajan Amr
  ibn al Asin puoleen ja pyysi kaupungin maineikkaan
  kirjaston kirjoja itselleen.Amr kirjoitti asiasta kalifi
  Umarille, joka vastasi: ”Mikäli kirjojen sisältö pitää yhtä
  Koraanin kanssa, niitä ei tarvita. Jos taas niiden sisältö
  poikkeaa Koraanista, silloin ne eivät ole suotavia. Tuhoa
  kirjat!” Sen jälkeen Amr määräsi kirjat jaettaviksi
  kaupungin 4000 kylpylälle, joita sitten lämmitettiin
  kirjaston kirjoilla kuuden kuukauden ajan.

 8. Mitä älämölöt tekevät kirjastossa. Olen käsittänyt että kirjasto on kirjojen lainaamista varten josta suurin osa on suomenkielisiä ja olen myös kuullut että osa näistä ei osaa edes lukea. Huh melkoinen häriköivä apianlauma oli.

 9. Eikös tämä nyt kuitenkin mene ihan käsikirjoituksen mukaan, samaan tapaan kuin esim. Ruotsissa.
  Itse en onneksi asu pääkaupunkiseudulla, sehän on jo menetetty tapaus. Tulevaisuudessa jos elinvuosia riittää, täytyy muuttaa pohjoiseen sitä mukaa kun tämä hulluus leviää.
  Ja mikäs tämän päättäisi – suomalaiset jatkavat edelleen vihreiden, vasemmiston ja SDP:n äänestämistä. Näiltä puolueilta tulette kuulemaan jatkossakin rikkaudesta, voimavarasta, kotouttamisen tärkeydestä ja ihmisoikeuksista. Eli, sellon kirjaston apinalauma on sekä rikkaus että ihmisoikeus. JA muu on vihapuhetta.

 10. Tässä aivan uunituore, ei vielä telkkarissakaan näytetty, dokumentti siitä miksi Ruotsin kävi niinkuin kävi. Katsokaa ja ottakaa opiksenne älkääkä tehkö samaa virhettä vaikka hyvä alku on jo. Tämä näkyy kaikkialla maailmassa, niin Suomessa kuin Tjottahaitillakin, vuoden 2018 marraskuuhun asti:

  https://www.svtplay.se/video/15722192/tvarvandningen-om-svangningen-i-flyktingpolitiken/tvarvandningen-om-svangningen-i-flyktingpolitiken-avsnitt-1?info=visa

 11. Missä on tuntematon sotilas ,missä on sankareita ?.Matut nauraa ja lisääntyy.

 12. No tuohan on jo aivan Rinkeby- Tensta- tyyliä, hyvä Suomi! Mitä niillä kirjoilla siellä enää tekee? Kirjan kaatikselle ja roviolle, mokomat länsimaiset, rasistiset valkonaamojen tekeleet. Tilalle vesipiippuja, rukousmattoja, pornoleffoja, heroiinivehkeitä, huumevaakoja, pistaasipähkinöitä, hummusta ja baklavaa niin eiköhän kävijämäärät moninkertaistu ja vanha kirjastotätikin saa välillä maistää matupatun ihanaa patukkaa.

 13. Homma rauhoittuu heti, kun poistetaan kirjastosta vetovoimatekijät. Tietokoneet, pilispöydät, pelilaitteet ja mukavat lonnimis-sohvat. Kun jäljellä on enää kirjoja, niin mitä nuo siellä enää tekisivät, kun eivät osaa lukeakaan. Se on kirjasto, ei mikään pelihalli tai monitoimitila.

 14. Ai sorry, apinalauma, mokkakkikkeli, partalapsi osaa lukea,mutta ei osaa uida .

  1. Lukutaito, uimataito ja moni muukin taito on olematon mutta viekäämme kaikki pois kirjastoista ja sen sijaan uimahalleille. Pakollista uintia jokaiselle 5 tuntia päivässä niin ehkä oppivat uimaan. Siis ne jotka eivät mene pohjaan.

 15. Näyttää siltä että on minun onneni etten ole käynyt nykyisessä Sellossa. Sen jälkeen kun Maxi-market purettiin notkosta, ei sielä ole ollut parkkipaikkoja ja olen aina ajanut ohi. Jatkossa ajan edelleen ja taidan varmuuden vuoksi painaa vähän enemmän kaasua.

 16. Pääasia että ylemmän rodun edustajat, viihtyvät, että heillä on koko ajan KIVAA eivätkä syrjäydy ! Kirjastohan on jo kaksituhatta vuotta ollut ihmisyyden turva, rauhan kehto jonne kaikki ihonväriin tai uskontoon ovat tervetulleita jakamaan rakkautta!!!! ..ööö eiku, se tais olla kirkko..mutta kuitenkin!!!

 17. Kirjastoissa työskentelee suojatyöpaikkaiset suvakki vajakit.
  Kirjastoja, jos tarvitsee verovaroin kustantaa, ei voi olla muuta toimintaa kun lukeminen.

 18. Kävinpä viikonloppuna Lempäälässä sijaitsevassa isossa kauppakeskuksessa olevassa vaateliikkeessä jossa kiinnitti huomioni mallinuket jotka ovat näköjään muuttuneet aika radikaalisesti.. Liikkeessä oli mallinukkeja mustia ja valkoisia mies ja naisnukkeja. Kaikilta valkoisilta miesnukeilta oli pää poikki hartioista eli ei päätä sen sijaan mustiilla miesnukeilla oli pää tallella niinkuin jollain mustalla ja valkoisella naisnukeillakin onko tällä tarkoitus antaa joku tulevaisuusvisio mustat miehet mustien ja valkoisten naisten kera sensijaan valkoiset miehet,no jos tämä ei täytä rasismin kriteeriä niin mikä muu sitten.

 19. Myös kirjailija Rosa Liksom on käynyt kirjastossa. (Linkki ylilautaan jossa uutinen tekstinä, siellä säilyy vain viikon-pari, monissa lehdissä sama kolumni ilmestynyt eilen.)

  https://ylilauta.org/satunnainen/73337957#no73337967
  Olin kirjaston miltei tyhjässä tietokonenurkkauksessa, kun paikalle pölähti kaksi hymyilevää, hauskan trendikkäästi pukeutunutta, hintelää afgaaninuorukaista. Toisella oli graafisesti leikatut hiukset, toisen kynnet oli hyvin hoidettu.

  Pojat yrittivät mennä tietokoneen ääreen, mutta nurkasta ryntäsi keski-ikäinen, keskimittainen, keskivartalolihava, keskiluokkaan kuuluva mies, joka huusi englanniksi:

  – Don’t touch! Not for you!

  Pojat säikähtivät ja perääntyivät pari askelta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.