Poliisi joutui murhayrityksen kohteeksi Västeråssissa- taloa kohti ammuttiin isokaliiberisella aseella

13

450 (2)
Kuvat Tony Persson

Västeråsilainen poliisi joutui murhayrityksen kohteeksi kotonaan. Tekijä ampui yli 20 laukausta isokaliiberisella aseella kohti poliisimiehen taloa. Talossa oli tekohetkellä vaimo ja lapsia.

Ampuminen tapahtui Västeråsin Hagabergin kaupunginosassa. Tapahtumat alkoivat noin klo 03.20 aikaan perjantain ja lauantain välisenä yönä. Tietojen mukaan ampuja tulitti ainakin talon etuovea ja julkisivua. Jotkut luodit ovat menneet kokonaan talon läpi ulos asti. Ketään ei kuitenkaan sattunut tulilinjalle. Perheen kerrotaan olleen tapahtumahetkellä nukkumassa.

 

Heti ampumisen alettua useat naapurit soittivat poliisille, joka oli nopeasti paikalla. Kun huomattiin, että kyseessä oli poliisimieheen ja tämän perheeseen kohdistunut rikos, laittoi poliisi ison pyörän pyörimään.

Päivällä poliisi otti kiinni 21-vuotiaan nuorukaisen epäiltynä teosta. Miehen kerrotaan asuvan Västeråsissa. Poliisi ei kertonut eillisessä tiedotustilaisuudessa kovin syvällisesti tapahtumasta, mutta kertonee lisää lähipäivinä.

Kuvakaappaus 2017-10-29 12-29-06

Advertisements

15 thoughts on “Poliisi joutui murhayrityksen kohteeksi Västeråssissa- taloa kohti ammuttiin isokaliiberisella aseella

 1. Eikä siinä kaikki: luodit olivat menneet poliisin talon läpi naapuritaloon. Poliisi naapurina ei nykyään ole turva vaan uhka, valitettavasti.

 2. Polpo on Ruotsissakin tukenut tuota kehitystä joten toivottavasti väreily maistui kun osui omalle kohdalle.Ehkäpä ensi kerralla sitten osuu jo läskiinkiin.Tärkeintä kuitenkin ettei polpo nyt vaan anna pelolle valtaa.

  1. Eivät kaikki ole polpoja, moni kannattaa SDtä. Poliisin korkein johtaja- eli se joka päättää ja määrää- on tosi”polpo” vaikka ei ole edes poliisi vaan juristi. Aito sosdem-ammattipoliitikko-politrukki joka on hyvin epäsuosittu poliisien keskuudessa, luultavasti epäsuositumpi kuin kukaan edeltäjistään.

   1. Poliisi on puolensa valinnut -ei sitä selittelemällä muuksi muuteta. Posliinit ovat kansallismielisten vihollisia. Kaikki.

    1. Jos Halla-ahon Perussuomalainen puolue ottaa Unkarin veljespuolueensa Fideszin tapaan seuraavissa eduskuntavaaleissa 69,8 % kannatuksen ja muodostaa yksinään hallituksen sisäministerinään Olli Immonen, onko poliisi senkin jälkeen kansallismielisten vihollinen?

     Mutta toisaalta, tässähän puhuttiinkin posliinista! Sehän saattaa olla kenties scyäpäriskinen aine, itsellänikin on ollut posliinista saatu scyäpä. Tässä kohtaa kaikki tutttuni alkavat vänkyttää vastaan, ettei minulla ole koskaan ollut mitään syöpäsairautta. Voin toki vastata heille, ettei olekaan, enkä niin väittänyt:

     minulla oli posliinista saatu scyäpä! Sehän voi olla vaikkapa pikku ilmavaiva tai ehkäpä pieni laulelma?

  1. ”Nyt oli oikea osoite ampujalla. Tästä se lähtee!”

   No ei nyt ehkä noin voi sanoa, mutta jos turvallisuusalan ensisijaiset ammattilaiset eli poliisit eivät asiaa ymmärrä ja ala pikkuhiljalleen puhumaan asiasta julkisesti, voimme odottaa täsmälleen samaa myös Suomeen.

   Ei kait nyt sentään yksikään poliisi ole niin onnettoman tyhmä että luulee välttyvänsä tuollaiselta lipomalla moniosaajien berbereitä ja olemalla poliittisesti korrekti viimeiseen asti?!

   Toisaalta, saattoihan kyseessä olla Aarnio-tyyppinen lavastuskin..?

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000680482.html

   1. Eihän se poliisi edelleenkän ole se valtion taho, joka lipoo maahantunkeutujia. Mutta mitä kenttäpoliisien pitäisi tehdä? Julistaa jäävänsä kotiin kaivelemaan muniaan ja juomaan kaljaa jääkiekkoa katsellen, samaan aikaan kun rikollisuus räjähtää käsiin niin kotoperäisten kuin tuontitavarana hankittujen rikollisten aikaansaannoksena?

    Turha nimittäin kuvitella, että se rikollisuus olisi nykytasoon verrattuna yhtikäs mitään, saati että aiheuttaisi poliittiselle ja hallinnolliselle eliitille paineita asioiden muuttamiseen ilman poliittista muutosta. Heillä on omat turvallisuusorganisaationsa, jotka suojaavat viime kädessä heidän pakonsa johonkin turvalliseen maahan omaisineen omaisuuksineen päivineen.

    Kun kaiki poliisit on tapettu tai he ovat sanoutuneet viroistaan irti, alkaa täysin vapaa lasten, vanhusten, vammaisten ja pitkäaikaistyöttömien ryöstäminen, raiskaaminen ja tappaminen. Et sinä sellaista voi haluta?

 3. Ei hätää. Leikitään vaan että tämä on pelkkä oire siitä kun matu on ahdistunut kun ei saa tarpeeksi rahaa tai mieluisaa tekemistä.

  Ei kaikki matut ammu naisia ja lapsia. Ruotsalaisetkin ampuu poliisien koteja ja naisia ja lapsia. Tai olen melko varma että joskus jossain on joku ruotsalainen näin tehnyt.

  Ruotsalainenkin raiskaa myös. Sitä ei sovi unohtaa. Kohta tätäkään ei voi tosin käyttää argumenttina kun matut hoitavat (ilmoitetuista) raiskauksista noin 99%

 4. Ruotsi on fantastinen

  Toki Ruotsi on fantastinen maa.

  Poliisilaitoksen ovi räjäytetään. Poliisin omakotitaloa ammutaan kovilla. Nuoret marokkolaiset rikolliset pitävät ruotsalaisia kaupunkeja uutena kotinaan ja areenana toiminnalleen. Nuoria tyttöjä joukkoraiskataan. Vanhoja ihmisiä ryöstetään ja murhataan kodeissaan. Lähiöitä hallitsevat islamistit ja raaát rikolliset. Ihmisiä ammutaan säännöllisesti. Joka kolmas nainen ei uskalla mennä ulos pimeän tulon jälkeen. Järjestäytyneet rikollisliigat liikkuvat rajan yli Ruotsiin, jossa he ryöstävät, varastavat, tekevät murtoja ja ylittivät rajan yhtä helposti kuin he tulivatkin. Ruotsissa laittomasti maassa olevat, saavat ilmaisen sairaanhoidon, ilmaisen hammashoidon ja avustukset lapsilleen. Ekstremistit pitävät katujamme sotatoimialueinaan. Ruotsin kansalaiset sivuutetaan ja hylätään kolmannen maailman kansalaisten hyväksi. Synkät otsikot tavoittavat meidät joka päivä.

  Samaan aikaan hallitus ryhtyy voimatoimiin naisia hiemankaan lähemmin vokottelevia miehiä vastaan ja koko 7-apilan (hallituskoalitio) tärkein tehtävä on ottaa etäisyyttä mahdollisimman kauas Ruotsidemokraateista.

  Totta vitussa Ruotsi on fantastinen.

  https://petterssonsblogg.se/2017/10/29/sverige-ar-fantastiskt-6/

 5. Eikö nämä muutamat ääliöt tajua että uusruotsalaiset ovat voineet ottaa kyseisen poliisin kohteeksi vaikka siksi että on ollut osallisena jengikaveriensa pidättämiseen? Eli tehnyt työtään. Koneensa äärellä svenssonien vihapuhetta etsivät mädättäjäpoliisit tuskin ovat ihan ensimmäisenä uusruotsalaisten tappolistalla.

  1. Ai ettäkö joku poliisi olisi Ruotsissa kerrankin hoitanut työnsä?No tottakai silloin pitää olla jo ihan erioikeus olla turvassa jokapäiväisiltä ammuskeluilta,räjähdyksiltä,tuhopoltoilta yms.jossain kivassa peppi pitkätossu saaressa toisin kuin niillä rasisteilla joiden velvollisuus on nauttia tuollaisista monikulttuurisen paratiisin voimauttavista pikku lieveilmiöistä päivittäin.

 6. Poliisit kuitenkin ovat niitä väkivallan ammattilaisia. He näkevät yhteiskunnan muutoksen työssään ja näköjään nyt joutuvat ihan tulilinjalle kotonaan. Jos he eivät uskalla vastustaa tätä kehitystä, niin kuka sitten, se mökin mummoko?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.