Heikompiosaiset joutuvat väistymään kunnallisessa asuntojonossa uusruotsalaisten tieltä

13

husmedgard

Uusruotsalaiset menevät asuntojonojen ohi ja muut heikompiosaiset ryhmät – kuten nuoret, pienituloiset ym – saavat väistyä, kirjoittaa SVT.

Kyse on siitä, että kun maahan tullut turvapaikanhakija saa kuntapaikan jostain kunnasta niin hänellä on sitä myöten oikeus myös asuntoon. Ts. kunnan on hankittava henkilölle asunto. Koska taas kuntien asuntokapasiteeti on hyvin rajallinen, annetaan vapautuvat asunnot sitä mukaa jonon ohi uusruotsalaisille.

Tilanne on muuttunut yhteiskunnan heikompiosaisille siis entistä huonommaksi, jota on huononnettu poliittisella päätöksellä. Yleisesti kunnallisia asuntoja ovat saaneet pienituloiset, yksinhuoltajat, nuoret ja esimerkiksi henkilöt, jotka ovat jollain tapaa syrjäytyneet yhteiskunnasta, mutta joille on haluttu asunnolla saada ote takaisin yhteiskuntaan.

Lisäksi henkilöt, jotka ovat esimerkiksi erilaisissa hoitokodeissa päihteiden tai mielenterveysongelmien takia, ja joiden hoito on ohi ja pitäisi muuttaa omaan kotiin, heidän tilanteensa on mahdoton. Heille ei ole enää osoittaa asuntoa, koska uusruotsalaiset ajavat jonossa ohi. He joutuvat jäämään asumaan hoitokoteihin.

Tilanteen odotetaan vain pahentuvan  ensi vuoden aikana, sillä vähintään 100 000 tulijan odotetaan saavan oleskeluluvan ja sitä myöten heille pitäisi löytyä asunto. Kun taas jo nyt monikaan kunta ei ole pystynyt hoitamaan tämänkään vuoden asuntovelvoitetta.

Ruotsin asuntolaki: Asuntolaki astui voimaan vuoden 2016 keväällä ja sen mukaan kuntien on hankittava asunto kuntapaikan saaneille tulijoille. Tulijoilla käsitetään turvapaikanhakijat, pakolaiset ja perheenyhdistämisohjelmalla tulleet oleskeluluvan saaneet henkilöt. Lain tarkoituksena on se, että uusruotsalainen kotiutuu nopeasti yhteiskuntaan.

Käytännössä yksikään kunta ei pysty tarjoamaan tulijoille asuntoa normaalissa jonotusjärjestelmässä, joka koskee tavallisia ihmisiä. Koska kunnilla ei ole asuntoja, joutuvat he keksimään veronmaksajien rahoilla erilaisia ratkaisuja.

Advertisements

5 thoughts on “Heikompiosaiset joutuvat väistymään kunnallisessa asuntojonossa uusruotsalaisten tieltä

  1. Mitähän seuraavaksi? Jos nämä heikompiosaiset alkavat vielä käyttämään äänioikeuttaan väärin, niin mitä todennäköisimmin se tullaan jatkossa poistamaan, jotteivat Ruotsidemokraatit saa liikaa ääniä. No ei sentään. Sehän olisi turhaa: Heidän joukkonsa on jo niin huonossa asemassa, että eivät liene edes tietoisia siitä, koska vaalit pidetään. Ja heidän joukkonsa on sen verran pieni, ettei se ole yhteiskunnallisesti merkittävä, joten heidät voidaan sysätä armotta syrjään.

    Nyt sorsitaan juuri sitä kansanosaa, joka on kaikkein heikoimmassa asemassa omassa maassaan. Tämä ei liene kuitenkaan ongelma ruotsalaisille ’uuninpankkopojille’.

    Kerrassaan merkillinen yhteiskunta tuo Ruotsi. Kuinka tuo omien kansalaisten oikeuksien polkeminen voi olla mahdollista? Tasa-arvoisessa yhteiskunnassa kukaan ei voisi olla oikeutettu ohittamaan toisia asuntojonoissa ilman erittäin painavaa syytä. Ja tällainen ’painava syy’ ei voi olla mikään myönnetty kuntapaikka.

  2. Tämä on konkreettinen todiste Ruotsin sekä kädettömästä että päättömästa (pakolais)politiikasta. Ei kerta kaikkiaan mitään syytä jäljitellä ja ihannoida tätä Suomessa.

  3. Otetaan ne nuoret ja pienituloiset asumaan Suomeen. Kyllä ne täältä paikkansa löytää rannikon työpaikoilta. Ja oletettavasti lisääntyvät kantaväestön kanssa joten me ei enää tarvita mustia- tai ruskeita kultamunia. Niin että lisää valkoisia Suomeen, ruotsalaisnuoret olisivat niitä todellisia pakolaisia.

  4. Eiväthän suvakitkaan koskaan auta huono-osaisia kantiksia joiden päälle siis kaikki saavat sylkeä asuntojonosta alkaen. Ehkäpä huono-osaisten pitäisi muuttaa nimensä Muhammediksi, kääntyä islamiin ja laittaa tötterö pään päälle. Alkaisi uusi, ihana elämä!

    1. Kyllä.Lausuu taikasanat imaamille ja sen jälkeen vaikkapa raiskaa vastuullisten päättäjien lapset.Huonompiosainen muuttuu välittömästi valtavaksi rikkaudeksi,voimavaraksi ja ennenkaikkea UHRIKSI jota on paapottava loputtomasti.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.