Keskisuomalainen julkaisi Rosa Liksomin valeuutisen

13

Yle kertoo tänään, että Helsingin poliisiin on palkattu erillinen valeuutispoliisi. Jutun mukaan valeuutispoliisin toimeenkuvaan kuuluu huhujen alasampuminen ja valeuutisten torjunta.

Helsingin nettipoliisi ylikonstaapeli Teemu Hokkanen kertoo:

– Usein ne (valeuutiset) pyörivät pienissä kuplissaan, eivätkä ne vaikuta suureen yleisöön. Enemmän meitä kiinnostaa ne, jotka voisivat uhata välillisesti reaalimaailman yleistä järjestystä ja turvallisuutta, Hokkanen sanoi.

Kuvakaappaus 2017-10-30 13-10-13

 

Haluaisin heti ilmoittaa valeuutissalapoliisille yhden valeuutisen eli fakenewsin. Kyseessä on sunnuntaina Keskisuomalaisessa julkaistu Rosa Liksomin Kolumni. Liksom kirjoittaa:

Olin kirjaston miltei tyhjässä tietokonenurkkauksessa, kun paikalle pölähti kaksi hymyilevää, hauskan trendikkäästi pukeutunutta, hintelää afgaaninuorukaista. Toisella oli graafisesti leikatut hiukset, toisen kynnet oli hyvin hoidettu.

Pojat yrittivät mennä tietokoneen ääreen, mutta nurkasta ryntäsi keski-ikäinen, keskimittainen, keskivartalolihava, keskiluokkaan kuuluva mies, joka huusi englanniksi:

– Don’t touch! Not for you!

Liksomin mukaan graafisesti kammatut afgaanit olivat sen jälkeen tehneet uuden yrityksen koneille, mutta sama keskivartaloläski hyökkäsi toistamiseen graafikkojen kimppuun torjuen heiltä tietokoneen käytön mahdollisuuden taas.

Lopulta kirjastotäti pelasti tilanteen. Rosa Liksom kirjoittaa:

Sitten takahuoneesta ilmestyi paikalle kirjastonhoitaja, keski-ikäinen nainen. Hän katsoi poikia hetken ja sanoi:

– Eelis, toi kutoskone on varattuna sulle, ja ota sä Asa toi kakkoskone, se on vapaana kahteen asti.

Pojat menivät koneilleen. Keski-ikäinen mies puuskutti ja mulkoili vuoroin kirjastonhoitajaa, vuoroin poikia. Hänen kasvoillaan oli katkera, ärtynyt, pettynyt ja elämään täysin kyllästynyt ilme. Muut asiakkaat eivät reagoineet yllättävään käänteeseen mitenkään.

Onko juttu totta? Ei tietenkään ole. Jokainen jutun lukeva tajuaa, että Rosa Liksom on keksinyt omasta päästään koko tarinan. Liksom kuuluu niihin suomalaisiin, joilla on äärettömän suuri tarve kertoa sepitettyjä juttuja suomalaisista etenkin keski-ikäisistä miehistä.

Palataanpa vielä mikä oli valeuutispoliisin toimeenkuva: Valeuutispoliisin toimeenkuvaan kuuluu huhujen alasampuminen ja valeuutisten torjunta.

Rosa Liksomin juttu ei siis ole mitään muuta kuin puhdasta mustamaalausta ja perättömien huhujen levittämistä. Oikea kouluesimerkki valeuutisesta. Ja sen tarjoilee meille suuri media nimeltä Keskisuomalainen.

Joten, voitko valeuutispoliisi Hokkanen ottaa tästä jutun ja viedä sitä eteenpäin kuten toimeenkuvaasi kuuluu. Rikosilmoitus ei ehkä ole tarpeen, mutta voitko torua Rosa Liksomia ja saada hänet julkaisemaan pahoittelut keksitystä jutusta.

Ja Rosa Liksom ja muut: voitteko ystävällisesti päivittää vähän näitä sepitettyjä tarinoita. Tyhmempikin tajuaa, että sama juttu on luettu sata kertaa ja kyseessä on puhdas sepite.

Kannattaa lukaista myös Yliksen keskusteluketju aiheesta:

https://ylilauta.org/satunnainen/73337957#no73337967

Advertisements

9 thoughts on “Keskisuomalainen julkaisi Rosa Liksomin valeuutisen

 1. Ei marxilaismedian tai polpon määritelmiin valeuutisesta mitenkään liity sellaiset pikkuasiat kuten että onko jokin asia totta vai ei.Valeuutinen on lähinnä mikä tahansa asia jossa arabi,afrikkalainen tai islam esiintyy yhtään epäilyttävässä valossa.Aito luotettava uutinen on luonnollisesti sitten taasen ihan mikä tahansa satu jossa edellämainitut asiat esiintyvät positiivisina attribuutteina tai vaikkapa tarina jossa tiedostavasti ulostetaan verbaalisesti vääräuskoisten ja huonomman pigmentin omaavien alkuasukkaiden päälle.

 2. Poliittinen poliisi on asettanut päälystakin suomalaisille. Nyt ei enää Suomessa saa virallisesti olla eri mieltä ”virallisen totuuden” kanssa. Eikä sitä ainakaan saa sanoa julkisesti ääneen. Minä häpeäisin Teemuna.

  Mutta mitä tulee oligarkkeihin ja Suomenkin valtaapitäviin niin tällaiset asiat vain vahvistavat sitä oletusta että ne on ajettu nurkkaan josta ei ole ulospääsyä. Nyt ne tekee raivokkasti kaikkensa jotta kansa asettuisi kiltisti jonoon niinkuin ennenkin. Ja nyt kun ne tietävät häviävänsä ja ne ovat nurkassa, ne ovat vaarallisia. Niillä ei ole mitään hävittävää mutta kaikki voitettavana.

  Vanhat vallanpitäjät tulevat menettämään valtansa parissa vuodessa. Romahdus tulee olemaan taloudellisestikkin suuri. Mutta kyllä Suomen kansa siitä selviää. On ennenkin selvinnyt. Niin kauan kun yksityisillä on rytimaita ja metsässä kasvaa marjoja ja sieniä, niin kauan me pärjäämme täälä. Meitä ei voi motittaa.

  1. ”Niin kauan kun yksityisillä on rytimaita ja metsässä kasvaa marjoja ja sieniä, niin kauan me pärjäämme täälä. Meitä ei voi motittaa.”

   Kun sinusta aika jättää, ne motittaa poikas tai pojainpoikas.

   Miten helvetissä tämä asia on vaikea tajuta?

 3. Keskisyöpäläinen tuuttaa jo tutuksi tullutta paskaa -yksi pahimmista mokutusmedioista 💩💩💩

 4. Hokkasella silmälasit ja Liksom kirjallisuus Finlandia palkittu. Eihän ne voi olla taittovirheisiä, vaikka äly ajoittain puuttuukin?

 5. Helsingin poliisin hömelö teki selväksi ilmeisesti koko poliisikunnan puolesta, että varsinkin viikonloppuöinä just silleensä kun sekä baarit että snagarit ompi kiinni, niin sillä ajalla on enin osa nettipollaresta töissä. Sillä ajalla on enin osa nettipoliiseista töissä!

  Tosi on. Ei kannata keskittyä aiheen ohi. Sori vaan PT.
  Tämä on ainoa kiinnostava ja merkittävä seikka: yövalvonta.

  Kiva kiva! Nettoveronmaksaja mahtaa myhäillä, että taas meni verofyffet käyttikseen.
  Ammattiliitot takaa lisät.

 6. Konstaapeli, oikea pellehermanni ja todella uskottava. Helsingin poliisilla alkaa olla melkoinen reservi näitä ”somepoliiseja” jotka laukovat idioottimaisuusia twitterissä. Ja kansa nauraa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.