Tukholman Järvan poliisipäälliköstä ilmoitus oikeusasiamiehelle väärästä kielenkäytöstä

13
15ledoi3iqm0wc9zf4um5xjcwa1sr21
Andersson kaupunginosapalaverissa.

Tukholman Järvan alueen poliisipäälliköstä Niclas Anderssonista tehtiin valitus oikeusasiamiehelle, koska Andersson erehtyi lausumaan hiukan totuutta.

Niclas Andersson loihe lausumaan viime kuussa Vi i Kista/ Rinkeby/ Tensta-paikallislehden haastattelussa, että tietty somalijengi on erityisen väkivaltainen, joka toimii Järvan alueella. Tarkalleen poliisijohtaja sanoi:

– Meillä on suuria ongelmia rikollisjärjestöjen kanssa, jotka tekevät törkeitä väkivaltarikoksia. Erityisesti ongelmia on erään somaliverkoston kanssa.

TENS_FRUN_4713SF-1-768x466
Ilyas Hassan

Andersson nimesi siis etnisen taustaisen rikollisryhmän, joka toimii erityisen väkivaltaisesti Rinkeby-Tenstan alueella. Tästä seurasi, että alueen eräänlainen rauhanturvaajajoukkio ”Förorten mot våld”-niminen yhdistys (Lähiö väkivaltaa vastaan) suuttui tästä ja sen päällikkö, somalitaustainen  Ilyas Hassan vei asian ylemmille tahoille.  Ilyas Hassan kertoi SR:lle:

– Katsomme poliisipäällikön lausuman hyvin vakavaksi, sillä hän tuo esille tietyn etnisen kansanryhmän ja toisaalta omat kuvitelmansa tai arvonsa siitä, kuka on ruotsalainen ja kuka ei. Hänen lausunnostaan ei ole myöskään mitään tulkinnanvaraa. Useimmat Järvan asukkaathan ovat Ruotsin kansalaisia.

Niin ikään  Ilyas Hassanin mukaan poliisijohtajan lausunto on hyvin huolestuttava siitä näkökulmasta, että sitä voidaan käyttää hyväksi rotuprofiloinnissa.

– Meidän mukaan kyseessä on turvallisuusriski olletikin jos useammat poliisit ajattelevat tuolla tavoin. On olemassa selvä turvallisuusriski, että he alkavat käyttämään rotuprofiloinnissa tiettyjä ryhmiä vastaan.

Niclas Andersson taas kertoo, että hänen tarkoituksenaan ei tietenkään ollut osoitella sormella kokonaista kansaa eikä hän yleistänyt, mutta silti poliisijohtaja selittää korvat luimussa:

– En väittänyt kansaa rikolliseksi vaan sanoin, että meillä on ongelmia muutamien henkilöiden kanssa, jotka ovat somalitaustaisia. Mutta sen sanominen ei tietenkään ollut mitenkään relevanttia. Se oli epäonnistunut sitaatti. Sain esilukea haastattelun tekstin, mutta tein sen jotenkin huolimattomasti ja syy on kokonaan minun.

Mikä tässä on sitten se ongelma? Kyse on tietenkin siitä, että somaliyhdistyksessä ei haluta, että poliisi jahtaa erityisesti somalirikollisia, koska he katsovat jollain tavalla olevansa ruotsalaisia.

Advertisements

10 thoughts on “Tukholman Järvan poliisipäälliköstä ilmoitus oikeusasiamiehelle väärästä kielenkäytöstä

 1. Näin se homma etenee. Kysehän on taas rasismista ja tietyn ihmisryhmän sekä heitä tukevien ”edistyksellisten” piirien muka loukkaantumisesta. Tällä menetelmällä ongelma, jonka kaikki tietävät olevan vakavalaatuista, sivuutetaan ja viestintuoja ammutaan. Toistetaan seuraavassa tapauksessa.

 2. Ottaisivat Amerikasta mallia, siellä on ihan selvää että rikollisjengit usein muodostuvat tietyn etnisen ryhmän jäsenistä. Irlantilaiset, sisilialaiset, meksikolaiset, mustat, puerto-ricolaiset, venäläiset, juutalaiset jne. Näin käy väistämättä maassa johon tulee paljon siirtolaisia, laillisia tai laittomia.

 3. Kyllä. Huvittavaa tässä on juuri se että kaikki tietää, mutta kaikkien tietämää asiaa ei saa sanoa ääneen 🙂 Koska asiaa ei saa sanoa ääneen, näin ollen sitä ”ei ole olemassa”. Tästä seuraa, että on myöskin turha hakea syytä esim. huonosta maahanmuuttopolitiikasta jne.
  Näin ongelmat kasaantuvat. Jossain vaiheessa, koska elämme kaikesta huolimatta tosiasioiden maailmassa, ongelmat kasvavat niin suuriksi että koko yhteiskunta muuttuu.

 4. Olihan se tyhmää mennä sanomaan noin. Olisi mielummin sanonut ”erityisesti ongelmia on erään hyvinruskettuneen paksuhuulisen verkoston kanssa”.

 5. No mutta on ihan yleisessä tiedossa että somalit ovat kaikkein rikollisin rotu. Jopa afrikkalaiset pitävät niitä ”Afrikan mustalaisina”. Miksi siis me emme pitäisi? Ja kaikki muistavat somalialaisten laivakaappaukset. Onko mikään muu maa harrastanut samanlaista merirosvousta kuin somalialaiset?

  Tuli mieleeni se yksi venäläisten kuvaama video kun somali-merirosvot yrittivät hyökätä väärään alukseen. Ei tainut jäädä kertojia:

 6. Hieman logiikka hakosilla noilla somaleilla. Haluavat olla ruotsalaisia, mutta tekevät kasapäin somaliyhsityksiä ja elävät somalikulttuurin mukaan, vailla aikomustakaan ruotsalaistua. Jos heidän lapsensa haluavat ruotsalaistua, saavat kyllä kuulla kunniansa vanhemmiltaan.

  Hehän itse eivät halua olla ruotsalaisia, muuten kuin paperilla, siis kansalaisuuden kautta. He eivät arvosta ruotsalaisia, eivätkä ruotsalaisia vääräuskoisia. He kyllä mielellään elävät ruotsalaisten kustannuksella viimeisen päälle.

  Ovat kyllä ruotsalaisia silloin, kun siitä on heille etua, vaikkapa silloin, kun nimetään jokin rikollisjengi joukoksi ”ruotsalaisia”, ettei vaan nimetä totuuden mukaisesti joukoksi somaleja.

  Epärehellisempää teeskentelyä on vaikea löytää mistään. Ai, että ruotsalaisia.

  1. Sivustaseuraaja Erittäin hyvä kirjoitus sinulta!

   Ja sitä paitsi jos Somalit nyt Ruotsissa olisivatkin yhtäkkiä täysin Ruotsalaisia, niin eikö silloin juuri monikulttuurisuus katoaisi tai sen nykyinen propaganda tarkoitus. Somaleitahan juuri haalittiin Ruotsiin ja Suomeen koska ”Somaleina” he rikastuttavat kulttuuriamme. Tietysti ilman Somaleita olisi heidän kulttuuriaan silti ollut saatavilla. Esim: kieli ja ruoka. Koko hommahan on pelkkää väestönsiirto propagandaa jossa Suomalaiset ja Ruotsalaiset ovat kärsijöitä sekä maksumiehiä.

 7. Ihan oikein tolle poliisille. Ne yrittää kaikilla mahdollisilla höpöhöpö dialogi keinoilla kitkeä rötöstelevistä mutiaisista äidinmaidosta saatuja oppeja pois, marssivat pride kulkueissa ja ovat jättäneet kantaväestön oman onnensa nojaan. Kansallismielisiä aktivisteja hakkaavat surutta kun vierasta sikaa aina kun vähänkin siihen mahdollisuus suodaan. Ovat selkeästi puolensa valinneet, mutta eivät tajunneet että silläpuolella ei valkoiselle miehelle ole edes hopeaa jaossa.

 8. Poliisille jää musujen perseilystä käteen pelkkä Musta-Pekka. Ei olisi kannattanut alunperinkään lähteä miehitysjoukkojen kelkkaan. Nyt ovat kusessa. Huono homma virkavallalle, tästä kyllä on varoiteltu -turhaan. 👮👳

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.