Traktoreista varastetaan nyt sateliittinavigointilaitteita

13

hjullastare2

Raskaaseen kalustoon kohdistuneet varkaudet jatkuvat tasaisesti Ruotsissa. Kuluvan vuoden aikana reilu 200 erilaista konetta tai traktoria on varastettu. Kyseessä on siis esimerkiksi kaivinkone, pyöräkuormaaja tai maataloustraktori.

Merkittävin piirre näissä on, että koneista noin 80 % jää kateisiin. Ne vain katoavat. Siksi Vakuutusyhtiöistä arvellaan, että koneet viedään ulkomaille, kertoo Lamrmtjänstin toimitusjohtaja Mats Galenius Sydsvenskanille.

– Selvästi poliisilla ei ole resursseja tarkastaa satamissa lähtevää tavaraa. Ja tullilla taas ei ole intressejä seurata lähtevää tavaraa.

Toisaalta isoja pyöräkuormia varastellaan etenkin Tukholman seudulla ns. smash and grab-keikkoihin, jossa pyöräkuormaajalla ajetaan liikkeen seinän läpi ja mukaan otetaan tavaraa mitä ehditään.

Viimeisin uusi trensi konevarkauksien osalta on maataloustraktoreista varastettavat sateliittinavigointisysteemit. Galeniuksen mukaan tälle tuotteelle on nyt selvästi kysyntää markkinoilla ja näiden laitteiden varkauksien voidaan odottaa lisääntyvän.

Advertisements

8 thoughts on “Traktoreista varastetaan nyt sateliittinavigointilaitteita

 1. No mutta tutkimushan osoitti kiistattomasti kuinka rikokset ovat vähentyneet voimavarojen ansiosta.Hevosvarkauksiakaan ei ole enää ollenkaan.

  1. Yksi on ainakin varmaa: Tötteröt eivät varasta mitään mikä liittyy työntekoon.

 2. Ajonestolaitteiden kehittäminen liian tehokkaiksi liukastelee rasismin puolelle. Laitteiden pitää olla koneinsinöörien taitojen rajoissa.

  Yli kahden minuutin työ käyttöönotossa kirjattakoon perustuslakiin rajaksi, jonka jälkeen estolaitteen liika tehokkuus katsotaan rasismiksi ja kiihottamiseksi kansanryhmää vastaan.

  Perustuslakiin tehtävä muutos pitää tehdä niin vaikeaksi, että jos yksikin antifan tahi varisverkoston jäsen tahi Li Andesson vastustaa muutosta, sitä ei pidä hyväksyä.

  Pitserianpolttotapauksissa veto-oikeus pitää olla Päivi Lipposella ja lisäksi täytyy olla lupa tappaa kaikki natsit.

  1. Lakiin pitää myös saada muutos että kansanedustajat,ministerit yms. hallinto ei tarvitse olla Suomalaisia tai osata Suomea tai edes olla Suomessa.Afrikassa ja lähi-idässä on kuitenkin pari miljardia neekeriä ja arabia joiden ihmisoikeus on äänestää vaikkapa somali Suomen keisariksi.

 3. Siis anteeksi mitä, traktoreissa satelliittinavit? Ruotsissa on ilmeisesti Texasiakin laajemmat tilukset.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.