Pääseekö Knutbyn pastori vapaaksi ja töihin kirkkoon?

13

lataus

Ruotsin kuumin puheenaihe tänään on ollut ns. Knutbyn pastori Helge Fossmo. Ruotsin kirkko meinaa palkata nimittäin Fossmon johonkin seurakuntaan työntekijäksi jos tämä vapautuu elinkautisesta vankeudestaan.

Helge Fossmo tuli tunnetuksi ja nousi jonkinlaiseksi ruotsalaiseksi murhaikoniksi vuosituhannen alussa Knutbyn pienessä helluntaiseurakunnassa, jossa hän toimi tuolloin pastorina.

Fossmo oli hyvin karismaattinen saarnaaja, ja ennenkaikkea kova panomies. Mies hässi kaikkia lähipiiriin kuuluvia naisia. Kaikki tapahtui tietenkin Herran nuhteessa ja siunauksella. Jollain ihmeellisellä tavalla Fossmo sai koko pienen Knutbyn valtaansa ja seuraavien vuosien ajan tapahtui ihmeellisiä asioita.

Jonkinlainen lähtökohta voidaan laittaa vuoteen 1999, jolloin Fossmon tuolloinen vaimo Helene löydettiin kylpyammeesta kuolleena. Heleneä oltiin lyöty jollain astalolla päähän ja hänen verestään löytyi erilaisia myrkkyaineita. Tästä huolimatta poliisi arvioi tuolloin Helenen kuoleman olleen onnettomuus.

Seuraavana vuonna Fossmo avioitui Alexandra Waldausin kanssa. Alkoi monimutkainen suhdeleikki. Fossmo kertoi muuan nuorelle seurakuntalaiselle Sara Svenssonille, että Fossmo taisteli demonien kanssa. Sara oli siihen mennessä ollut jo pariskunnan kodinhoitaja/ lastenhoitaja, joka asui Fossmojen kodissa piian siivessä.

Nyt kuitenkin kun Helge taisteli demoneja vastaan, Saran piti muuttaa pariskunnan makuuhuoneeseen. Demoneja vastaan taisteltiin mm. seksillä. Helge oli kyltymätön panomies. Ja nuori reilu parikymppinen Sara sai levittää jalkojaan Helgelle tämän demonien vastaisessa taistelussa.

2002 Helge yritti avioeroa vaimostaan Alexandrasta, mutta tämä ei hyväksynyt asiaa ihan noin vain. Helge alkoi noihin aikoihin psyykata Saraa murhahommiin. Näetsen Alexandra piti murhaaman. Ja murhaajana piti toimia Saran. Pari lähetteli tuhansia tekstiviestejä, joissa oikeudenkäynnissä tulleiden todisteiden valossa puhuttiin hartaita, sen jälkeen seksistä ja lopuksi murhaamisesta. Samaan aikaan Helge otti rakastajakseen vielä yhden, naapurin rouvan. Tämäkin oli syvästi uskovainen rouvashenkilö.

Pikkuhiljaa Helgen painostus Saraa kohtaan kasvoi. Lähinnä hän painosti Saraa siis murhaamaan Helgen vaimon Alexandran. Lopulta psyykkaus meni siihen pisteeseen, että Sara Svensson hyökkäsi marraskuisena aamuna 2003 Alexandra Fossmon kimppuun hakaten vasaralla tätä. Alexandra kuitenkin selvisi iskusta hengissä. Tämän jälkeen pariskunta Helge ja Alexandra ”pakeni” Hongkongiin, mutta Helge ja Sara pitivät yhteyttä tekstiviestein.

Monimutkainen suhde jatkui edelleen vuoteen 2004 tammikuuhun, jolloin Sara sitten lopulta ampui Alexandran kuoliaaksi. Helge oli kehoittanut jo aiemmin Saraa matkustamaan Tukholmaan ja ostamaan pimeän aseen. Samassa ampumisrytäkässä Sara ampui myös naapuria Daniel Lindeä, jonka vaimoa Helge siis kävi panemassa.

Sara otettiin kiinni murhasta seuraavana päivänä. Helge parin viikon päästä. Oikeudessa Helge yritti sälyttää koko tapahtumaketjun Saran niskoille. Oikeudessa, jota käytiin pitkään ja hartaasti, ja jossa oli monivaiheisia tapahtumakulkuja, Helgeä syytettiin vaimonsa Alexandran murhaan yllytyksestä (anstiftan till mord) ja ensimmäisen vaimonsa murhasta, mutta tähän oikeus ei löytänyt näyttöä. Helge tuomittiin elinkautiseen Alexandran murhan yllytyksestä. Hovioikeus vahvisti tuomion ja korkein oikeus ei ottanut sitä käsittelyyn.

Sara Svensson yritti aluksi ottaa syyt kokonaan niskoille ja väitti, että teko oli hänen itsensä yksin suunnittelema. Oikeus kuitenkin katsoi esiintulleiden seikkojen valossa, kuten tekstiviestien ja muiden kirjeiden, että Sara jätettiin oikeudellisesti tuomitsematta. Hänet määrättiin oikeuspsykiatriseen hoitoon, josta vapautui 2011. Sen jälkeen hän on joutunut vielä käymään avohoidossa.

Kuvakaappaus 2017-11-03 20-01-27

 

Koko uskomattoman tapahtumaketjun päähenkilö on siis Helge Fossmo, kahteen murhaan nuoren naisen manipuloinut mies. Toinen murha onnistui, toisessa murhattava jäi henkiin. Nykyään 46-vuotias mies Helge Fossmo saattoi koko seurakunnan psykoosin valtaan. Tuolloin 2004 aikaan kun murha tapahtui ja jonkinlainen kupla puhkesi, niin useat seurakuntalaiset kertoivat eri medioissa, kuinka Helgellä oli ihmeellinen taikasormi, joka sai ihmiset tekemään järjettömiä asioita. Jopa miehet kertoivat, kuinka he antoivat vaimojaan Helgelle ”hoitoon”. Oikeuslääketieteellisen lausunnon mukaan Fossmo on psykopaattinen ja hyvin manipuloiva henkilö.

Nyt kohu siis syntyy siitä, että Helge Fossmon elinkautistuomiosta mahdollisesti päätetään Örebron hovioikeudessa, jossa kaikki Ruotsin elinkautistapaukset muutetaan vuosituomioksi, jos muutetaan. Ruotsissa elinkautisvankia ei armahdeta, vaan tuomio muutetaan vuosituomioksi riippuen tapauksesta aikaisintaan 15 vuoden istumisen jälkeen. Sen jälkeen alkaa ”vapauteen valmistaminen”.

Ruotsin kirkko on ilmoittanut, että se aikoo palkata Helge Fossmon jonkilaiseen mahdollisesti jopa saarnaushommaan. Tarkkaa toimeenkuvaa ei ole kerrottu. Kirkon piiristä asiaa perustellaan kuitenkin sillä, että kun ihminen on sovittanut rangaistuksen niin hän on puhdas pulmunen.

 

 

Advertisements

12 thoughts on “Pääseekö Knutbyn pastori vapaaksi ja töihin kirkkoon?

 1. Ruotsin maailmanennätystehtailu hulluudessa senkun jatkuu. Tälläinen jätkä on hyvin vaarallinen psykopaattinen murhaaja, joka todennäköisesti toistaa tekonsa yhä uudelleen.

  1. Suomi ja Ruotsi käyvät tiukkaa kisaa: Suomessa kulkee kolminkertainen kuristussurmaaja kadulla – yhden uhreista ollessa oma äitinsä – ja uutta tekoa on ollut suunnitteilla, mutta oikeuslaitos ei löytänyt näyttöä, koska on ihan ok, että kolmoissurmaaja pudottelee postiluukusta naapurin teinille ”rakkauskirjeitä” ja hekumoi väkivaltaseksistä jonkun dominan kanssa. Nyt kun joku menee ja palkkaa kyseisen sarjamurhaajan, koska ”kyllä ihmiselle täytyy antaa neljäskin mahdollisuus”, voimme pitään Suomea voittajana!

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Jukka_Lindholm

   1. Suomessa tuollainen pappi valittaisiin ilman muuta seuraavaksi arkkipiispaksi, tervetuloa vain!

 2. Kuten muillakin psykopaattimurhaajilla, niin Helgellä on kaiketi lista henkilöistä, jotka hänen sairaan mielensä mukaan ovat syyllisiä.

 3. Että semmoista sitten tällä kertaa Ruotsistanissa..Selvästi humanitäärinen suurvalta tarvitsee nyt lisää maahanmuuttajia Saudi Arabiasta.Siellä on vahvaa osaamista noitien ja demonien yms. tuomitsemisesta.Ehkä joku 55 miljoonaa arabia nyt vaikka aluksi.

 4. Yleisesti puhutaan sellaisesta kuin ”viittakiimasta”. Tietyt henkilöt humaltuvat vallasta ja jos se tulee henkiseltä puolelta niin sen eteen annetaan kaikkensa. Eikä mitään kysenalaisteta. Tiedustelin vahvistusta tähän kiimaan luostarista ja naureskellen todettiin että se todella on ongelma. Hengenmiehiä liehitellään mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla.

 5. Elinkautisen pitää olla elinkautinen eikä mikään vuosituomio (paitsi jos otetaan jenkkien systeemi ja annetaan vaikkapa 70 vuotta per murha).

 6. Demari ainesta Ruotsin valtiopäiville. Ainakin Suomessa demareiden listoille kelpaa rikollisia, insesti- / pedofiilejä(useita), huumeiden salakuljettajia, islamilaisia rikollisia ym. ja yleensä etnisen taustan omaava, rikollisuus ei ole este kunhan on tummaa hipiää.

 7. Väärät profeetat ovat vallanneet t Ruotsin sekä Suomen kirkon, joten ilman muuta tuo mies pääsee takaisin leipäpapin töitä jatkamaan.

  1. Veikkaan että jos tämä häntäheikki alkaisi vehtaamaan jonkun lähi-itäläisen mamun vaimon kanssa, niin sillä voisi olla hengenvaarallisia seurauksia. Tuolloin voisi todeta että menipähän oikeaan osoitteeseen.

   Tuskin hän ihan niin kaheli ole…?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.