Mainokset

Päiväkotitäti sai sakot kiihottamisesta-kuuntelutti Peppi Pitkätossua lapsilla

peppi2.jpg

Muuan ruotsalainen päiväkotitäti sai kiihotus- syytteen kun hän kuuntelutti lapsilla Peppi Pitkätossua.

Tapahtumat alkoivat kirjastossa, jonne päiväkotitäti vei lapset. Siellä heidät istutettiin musiikkiluokkaan kuuntelemaan Peppiä. Asia meni muuten hyvin, kunnes ohikulkija puuttui asiaan ja löi pelit seis.

Oikeudessa päiväkotitäti sitten tuomittiin kiihottamisesta sakkoon, koska kyseisessä Pitkätossussa oli puhuttu”neekereistä”, ja ”kuinka neekerit pukeutuvat”. Tekoa pahensi se, että päiväkoti kertoo nettisivuillaan olevan monikulttuurinen päiväkoti.

Päiväkodin johdosta pahoitellaan asiaa. Musiikkikirjojen piti olla ” varmaa” tavaraa, mutta neekerilipsahdus pilasi koko homman.

Lisäys: joidenkin medioiden mukaan naista kohtaa tehtiin syyttämättäjättämispäätös kun taas jotkut kertovat sakkotuomiosta. Selvitetään asia maanantaina Boråsin käräjäoikeudesta.

Mainokset

47 Comments on Päiväkotitäti sai sakot kiihottamisesta-kuuntelutti Peppi Pitkätossua lapsilla

 1. kai ruonala // 04/11/2017 10:46 // Vastaus

  Hulluja nuo ruotsalaiset! vrt. Obelix: Hulluja nuo roomalaiset!

  Tykkää

  • Ei Kaikki // 04/11/2017 13:47 // Vastaus

   Ei kaikki. Ilmoittaja voi hyvin olla neekeri eikä mikään valkokantis. Tähänastisissa ilmoituksissa on useimmiten ilmoittaja itse ollut etninen, kuten esim. asiaatti joka valitti Fazerin riisisuklaasta.

   Tykkää

   • Kyllä minä niin mieleni pahoitin... // 04/11/2017 14:05 // Vastaus

    Onhan maailma mennyt nurin ja joku on tosiaan taikonut maapalloon sen kahvan, josta voi vääntää nurinpäin koko pallon, kuten laulussa sanottiin. Jos itse voisin taikoa, niin Suomen n. 600 000 työtöntä taikoisin tekemään niitä töitä, joista Suomi elää. Laittaisin ne hyvällä palkalla metsätöihin, tietotekniikkaa kokoamaan jne, enkä maksaisi mitään, jos kieltäytyvät. Onneksi suomalaiset osaa lukea ja kirjoittaa ja ovat lukemattomien sukupolvien ajan hyvin kotoutuneet tänne, lukuun ottamatta erästä tiettyä porukkaa n. 500 vuoden takaa…. röh!

    Tykkää

   • orbanisti // 04/11/2017 15:13 // Vastaus

    Voi ollakin kun Ruotsin propagandakoneisto opettaa kunniakansalaiset alusta lähtien siihen, että kaikki paitsi mokutus on rasismia. Suomessa pahimmat kiihottujat ovat kantaväestöä, kuten persujen syytteissä ja tuomioissa ollaan nähty.

    Tykkää

  • höpöksi_meni_ruattalaasilla // 04/11/2017 19:33 // Vastaus

   Mikä valtava traama Ruotsissa !
   Botkyrkassa polttava Astrid Linndgrenin kirjoja ,ne on kuulemma rasistisia.
   Koskahan ne polttava sen Peppi Pitkätossun kaupungin joka on rakennettu pienoiskoossa
   Vimmerbyhyn.Oli kiva paikka käyttää pikkutyttöä,siellä päivä meni hujahtamalla.
   Eipä tullut mieleenkään,että tämähän se vasta rasistinen paikka on.

   Tykkää

 2. Hulluus sen kun lisääntyy Ruotsissa. Vielä koittaa päivä, kun nuo isänmaansa tuhoojat tullaan tuomitsemaan.

  Tykkää

 3. Normaali vaihtehto // 04/11/2017 11:06 // Vastaus

  Eli pitää heti mainita että on monokulttuurillinen, niin silloin voi kuunteluttaa Peppiä ilman sakkoja.

  Tykkää

 4. No, pian poltetaan kirjoja ja sitten tulee vuoroon ihmiset.

  Tykkää

  • Nimetön // 04/11/2017 13:00 // Vastaus

   Itseasiassa ei mitään kohta vaan ne ovat jo aloittaneet kirjojen polttamisen.Kirjastoista ovat polttaneet esim. Astrid Lindgrenin tuotantoa koska rasismi joten eiköhän ne ihmisbbqt kohta saada käyntiin.Humanitäärisen suurvallan toiminnan tietäen kyseessä tulevat olemaan varmastikin ihmisyyden kokot,rakkauden polttouunit ja rauhan roviot koska rasismin vastainen taistelu,

   Tykkää

 5. Numento // 04/11/2017 12:43 // Vastaus

  Täälläpä Heppi Pitkäpussi sula hopsulahei, nauraa paskasta naurua. On siellä oltu takuulla päät punaisena raivosta lasten lauluista.

  Liked by 1 henkilö

 6. JukkaTP // 04/11/2017 14:11 // Vastaus

  Tyhmä, tyhmempi, ruotsalainen. Koko maa on Pahkasika-ainesta.

  Tykkää

 7. Nimetön // 04/11/2017 14:13 // Vastaus

  Sinänsähän tässä anarkistien esikuvan Peppi Pitkätossun boikotissa ei paljoa vahinkoa tullut. Ruottalaiset ovat liikaa saimaistuneet tähän anarkistiseen kauhukakaraan ja nyt vielä 30-vuotiaat elelee kuin Peppi lapsena. Villasukat, kämppä siivoamatta, koulunkäynti ei kiinnosta ja poliiseja kiusataan. Tarzania niitten ruottalaisten pitäisi lukea. Siinä ei alkuasukkaat eikä apinat hyppineet valkoisen miehen silmille.

  Tykkää

 8. Valtsu // 04/11/2017 14:40 // Vastaus

  Nykyisessä loukkaantumisilmapiirissä ehkä merisää voisi menetellä. Tai joku monotoninen ääni puolen tunnin ajan.

  Tykkää

 9. Älkää nyt satuja itseltänne kieltäkö // 04/11/2017 15:11 // Vastaus

  Ymmärtääkö arvon suvaitsevaisto, että sen maailmankuvahan menee tyystuin uusiksi, jos loruilu ja satuilu kielletään.

  Tykkää

 10. Monikulttuuriuimari // 04/11/2017 15:53 // Vastaus

  Huono roolimalli Peppi on tytöille. Voivat alkaa luulla että niilläkin on joku ihmisarvo tulevaisuuden Ruotsissa.

  Tykkää

 11. Nimetön // 04/11/2017 16:11 // Vastaus

  Siinä ei olisi käkikello kerennyt monta kertaa kukkua kun entisaikojen Wehrmacht olisi laittanut tämänkin asian ojennukseen. (Wehrmacht vaikutti aikanaan Saksassa, mutta esimerkkinä). Sen jälkeen geelitukat olisi marssineet reippaalla tahtimarssillä itämaita kohti Peppi Pitkätossua laulaen.

  Tykkää

 12. Yle Teema/ fem tulee tuo pitkätossu ja jäin yksi päivä piruuttani katsomaan koska omassa lapsuudessani muistan kun joka jakso piti katsoa. Nauratti kun sarjassa on vaaleita aidon näköisiä Ruotsalaisia, ei yhtään mutakuonoa, mitä nyt rosvo pari näytti hieman romanian mustalaisilta. Varmaan tämä sarja joutuu pannaan jossain vaiheessa koska siinä on liian stereotyyppisiä Ruotsalaisia, siis sellaisia mitä hurrit oli ennen kuin matut pilasivat maan. Tuo sarja loukkaa varmaan suvakkeja ja uusruotsalisia liian rasistisena. Sama juttu saariston lapsissa, ei yhtään mutiaista vaan vaaleita Ruotsalaisen näköisiä ihmisä. Aatu olisi ollut varsin innoissaan.

  Tykkää

 13. Peppi ei hävennyt sitä, että isänsä oli neekeri, päinvastoin, piti asiasta oikein meteliä. Kukaan ei muistaakseni rasistisesti asiaa kommentoinut, enkä itsekään pitänyt tuota pahana, hän oli kuitenkin Pepin isä, herran tähden!

  Nykyään neekeriys on niin paha asia, että sitä pitää hävetä kuin sukupuolitautia, joka on tullut prostituoidulta ja tarttunut vaimoon. On se niin kamala juttu, että koko sana täytyy sensuroida. Varmaan naamatkin kohta väritetään valkoisiksi, ettei vaan päiväkoti-ikäiset kyselisi vanhemmiltaan, miksi tuossa elokuvassa on musta tätisetä. Suvakkius mennyt todella pitkälle, kun erivärisiä ei enää suvaita ollenkaan. Pitänee joskus kysyä suvakilta, kuinka se aikoo neekerten näkymisen katukuvassa estää. Luultavasti se kirkuu yhtä soittoa niin kauan, että hapenpuutteesta sinertyy sähkökaappi ja sen jälkeen lähtee taju. Herää hermoparantolasta, toivottavasti siellä ei ole valkoisesta poikkeavia värejä…

  Tykkää

  • Qroquius Kad // 04/11/2017 20:36 // Vastaus

   Ellen ihan väärin muista, Efraim Pitkätossu ei ollut itse neekeri, vaan neekerikuningas. Siis valkoinen ruotsalainen, joka hallitsi neekereitä jossain Etelämeren saarella. Johan siinä on riittävästi syytä polttaa kaikki Ruotsista löytyvät Peppi-kirjat ja kaikki niitä joskuskaan lukeneet ruotsalaiset! Se on monikulttuuria se!

   Tykkää

   • Juuri näin neekerikunigas jolla oli neekeritä alamaisina. Tämän kun suvakit huomaa se on menoa kansalliskirjailijalle ja pepin tarina on loppu.Merimiehet laivalla olivat aitoja vaaleita olkitukkaisia skandinaaveja. Olisko joukossa ollut suomalaisia, epäilen koska siihen aikaan kansallistunne oli vahva myös Ruosissa ja Suomalaisia pidettiin vaaleudesta huolimatta barbaarimaisina kakkosluokan kansalisina jotka olivat hyvä työntekijöitä ts. työorjia, ei muuta.

    Tykkää

    • Seteliuudistusta tarvitaan pikaisesti // 05/11/2017 09:34 // Vastaus

     Astrid Lingrenin kuvahan on uusissa 20- kruunun seteleissä. Kohta joku keksii että Astrid pitää poistaa koska oli uppenbarligen kauhea rasisti. Kenen kuva tilalle? Kyllä nyt viimeistään pitäisi laittaa joku ruotsalainen neekeri tai geelitötterö. Tai ehkä Bagdadin Apupaakari?

     Tykkää

   • Nyt menen vaarallisille vesille, mutta olenko thaikkukuningas, jos pyöritän hieromalaitosta?

    Tykkää

    • Qroquius Kad // 05/11/2017 18:46 // Vastaus

     Ethän toki, vaan yrittäjä. Kansallisesta lainsäädännöstä riippuu, oletko sitä laillisesti vai laittomasti.

     Jossain päin Kaakkois-Aasiaa, muistaakseni Hong Kongissa tai Taiwanissa oli ainakin 1980-luvulla ankara prostituutiokielto, jota tuolloin kierrettiin naamioimalla ilotalot parturinliikkeiksi. Asiakaskäynnitkin järjestettiin sen mukaisesti siten, että asiakas istui ensin parturintuoliin, jossa häneltä leikattiin vähän hiuksia lattialle.

     Mikäli poliisi olisikin tehnyt ratsian asiakkaan ollessa täydessä touhussa, olisi hän voinut tuohtua aivan oikeutetusti: perkelettäkö te tulette minun parturikäyntiini puuttumaan? Ellette usko, ottakaa näytteet noista lattialla olevista hiuksistani; parturiin minä tänne tulin eikä teille kuulu, mitä parturini haluaa sen ulkopuolella omasta halustaan kanssani harrastaa!

     Tykkää

 14. KalleK // 04/11/2017 18:14 // Vastaus

  Peppi olisi kova likka. Taisteli sossutätejä vastaan ja sanoi neekeri 😀

  Tykkää

 15. Ruotsi on vahvasti luokkayhteiskunta ja etniset ruotsalaiset yleisesti ottaen itseriittoista väkeä.

  Mietiskelin joskus eri skenaarioita tuossa kehitysmaalaisten imuroinnissa ja totesin lopulta, että siellä yritetään palauttaa vanhat suurvalta-ajat omien rajojen sisällä luomalla omat siirtomaa-alueet lähiöihin, kun sotilaallinen menestys kusi jo reilu 200 vuotta sitten.

  Suunnitelma voisikin toimia, kunhan käytetään ronskeja voimakeinoja a’la natsi-saksa/neuvostoliitto mutta pullamössöruotsalaisilla näyttää kusevan koko homma oikein norsunmunalla sosialidemokratian ja humanismin takia.

  Tykkää

 16. Van, Mie // 04/11/2017 19:53 // Vastaus

  Negerslippet (Neekerilipsahdus), sanoi ukka-pukka kun seksuaalinen pakkotilanne iski uimahallissa. 😀

  Tykkää

 17. DUMARI // 04/11/2017 21:45 // Vastaus

  Tyhmyys huipussaan. Lapset pitävät Peppi Pitkätossusta. Ei voi ymmärtää ruotsalaista hulluutta ja tyhmyyttä.

  Tykkää

 18. Ehkäpä suvaitsemisen vauhti vain kiihtyy tästä ja lopulta koko Astrid Lindgrenin tuotanto poistetaan kirjastoista.

  Kun Lindgrenin tuotanto on saatu kiellettyä, alettaneen etsiä kissojen ja koirien kanssa tuomittavaa Gösta Knutssonin ”Pekka Töpöhäntä” -sarjasta.

  Tykkää

  • Van, Mie // 05/11/2017 00:05 // Vastaus

   Onhan siellä. 😉

   Eikös Monni ollut ilkeä ja musta kissa. Sehän on ilmiselvästi rasistinen kuvaus kun tuolla lailla vertaavat neekeriin? 😀
   Ja Monnihan oli ’jengijohtaja’ Pillille & Pullalle. Jälleen rasistinen viittaus maahanmuuttajiin? 😀

   Tykkää

 19. Ei helkkari, sakot…. Missä tämä ”rikos”tapahtui”?

  Tykkää

 20. Kauheaa Razismusta! // 05/11/2017 09:51 // Vastaus

  Tykkää

 21. Paavoon pettynyt nuiva // 05/11/2017 11:03 // Vastaus

  Kukaan ei Expressenin mukaan saanut tässä prosessissa sakkoja. Syyttäjä teki syyttämättäjättämispäätöksen. Olen nyt hyvin pettynyt Paavon, ja saan myös hävetä Facebookissa, jossa jaoin tämän. Kannattaisi laittaa alkuperäislähteet,

  Tykkää

  • Valta takaisin kansalle // 05/11/2017 11:29 // Vastaus

   Miksi häpeät kun Ruotsi on ja myös Eurooppa on tekemässä kulttuurista itsemurhaa kieltämällä pikku hiljaa kaiken joka ”loukkaa” maahan tulleita haitallisia vieraslajeja, joilla on käsitys että Euroopan on elätettävä kaikki maailman köyhät. Kun pääsevät maahan alkaa valitukset ja vaatimukset.Kaikki kansallismielinen on näiden ”suojelioina” esiintyvien maanpettureiden tulilinjalla. Raivopäisesti kielletään kaikki järkevä ja tilalle vaaditaan monikulttuurisia tapoja jotka toimivat afrikan savanneilla tai lähi-idän vanhoillisissa ”kulttuureissa” Nyt tätä paskaa halutaan Eurooppaan joka on elänyt sotiensa jälkeen suhteellisen rauhallista ja hyvinvoivaa elämää kehittyen moderneiksi nykyaikaisiksi yhteiskunniksi ja joilla uskontojen satukirjojen merkitys on lähinnä symbolinen. Nämä vierslajit vaativat kiihkouskonnollisia islamilaiseen satukirjaan persutuvia hallintotapoja, jossa naisen asema on löytöeläintä huonompi. Nyt otamme taka askelia roimaa vauhtia takaisin pimeään keski-aikaan.

   Tykkää

  • Joissakin medioissa on ollut sakosta, joissakin tiedot ovat olleet toisin. Tilaan huomenna oikeudenkäyntipöytäkirjat Boråsin käräjäoikeudesta niin sillähän se asia selviää.

   Tykkää

 22. Johann // 05/11/2017 11:49 // Vastaus

  Neekeri on sanana paljon loukkaavampi ja syvempää viiltävä kuin tusina arabimulkkua lapsen perseessä.

  Tykkää

  • huihai // 05/11/2017 20:05 // Vastaus

   Tuo on pelkkää roskaa. Neekeri ei ole mitenkään loukkaava sana eikä haukkumasana. Nekru (Nigger) sitävastoin on. Neekerinon ihan samanlainen sana kuin intiaani tai eskimo.

   Tykkää

 23. Lahti-Saloranta // 05/11/2017 12:28 // Vastaus

  Nähdään kai sekin päivä, että Peppiä esittänyt Inger Nilsson viedään käräjiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Lieventävänä asianhaarana voidaan esittää, että hän elokuvien tekemisen aikaan oli lapsi. Astrid Lingren ja Ingerin vanhemmat sensijaan virukoot vankilassa yllytyksestä rikokseen.
  Voisikohan kaikki tehdyt Peppi-kirjat ja filmit tuomita valtiolle ja hävitettäväksi?
  Edelleen – oliskohan meidän Suomessa aika alkaa keräillä poltettavaksi kirjoja ja filmejä, joissa esiintyy esimerkiksi ryssävihaa?

  Tykkää

  • Valtsu // 06/11/2017 05:08 // Vastaus

   Eihän ryssäviha kohdistu etnoihin! Luuletko, että pyörää irtoaa, jos Jevgeni kertoo bussikuskin jättäneen pysäkille tai kysyneen lippua? Venäläiset pyrkivät elättämään itsensä, eivätkä tarvitse loputonta ymmärrystä ja erityiskohtelua. Ryssävihan voisi lopettaa.

   Tykkää

   • Lahti-Saloranta // 06/11/2017 11:53 // Vastaus

    Nimimerkki Valtsu lienee lyhennys Vladimirista. Kyllä me tiedämme, että venäläiset pyrkivät tänne ”töihin” ja elättämään itsensä ilman suomalaisten ymmärrystä, erikoiskohtelua ja olemassaoloa. Epäluulo ryssiin pitää suomalaiset hereillä ja hengissä.

    Tykkää

 24. Nimetön // 05/11/2017 20:00 // Vastaus

  Kaikki on vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun.

  Tykkää

 25. Muistakaahan nyt jok’ikinen hankkia lukemistonne äpplättimiin ja e-kirjastoihin.
  Notta varmasti ”Ne” pääsee päivittämään teidän huomaamatta myös mielipiteellisesti arveluttavia mieliteoksianne.
  Niin kuin vaikka Orwellia.

  Itte koluan divareita ja vanhojen kirjojen laareja missä vaan.
  Ostan, vaikka ei itseä kiinnostaisi. Ostoperuste on, että kiinnostaako sen painettu sisältö suojatyöpaikka SuPoa, puuhakerho Polpoa tai jotakuta muuta tahoa, jolle haluan vittuilla. 8)

  Eräässä helsinkiläisessä divarissa kävi niin, että kun tiedustelin Sharpen Piemburgin pelottomia, divariherra oli hyppiä minun silmille, koska ”rasistista ilottelua”.
  Njaah. Löysin sen viimein omista varastoistani, missä olinkin sen arvellut lymyilevän.
  Senkin olin vieläkin tämänpäiväistä itseäni nuorempana naisena, tyttösenä, kolannut mukaani kirjakaupan alelaarista ennen Neukkulan kaatumista ja E-A:n kohta alkavaa rappiota.
  Ajatella, että liki 30 vuotta myöhemmin olisin karmea rasisti.
  Pieni ääni puhui minulle silloin, että osta, osta, OSTA!
  Vanhempani eivät aikoinaan mitenkään puuttuneet lukemisiin.
  Niitä häiritsi mun naurunkätkätys. Mainintaa tuli, mutta opusta eivät vilkaisseetkaan.
  Ja PS. ikiomin rahoin ostin.
  Ja PSS. Muinoin en minä häiriintynyt siitä, ettei kääntäjä ollut osannut pilkuttaa. Vai oliko pilkut kääntämisen aikaan jollain Alkon kortin tyyppisellä kortilla? Nyt se häiritsee älyttömästi.
  Edellisen kerran ei.
  Nyt olenkin oppinut, että pilkulla on tarkoituksensa ja että Live Aid on kukkua.

  Jostain äsken luin liittyen kommareiden Westendin safariin, että Ruotsissa ökynuoret heittelee 20 kruunun seteleitä pitkin köyhien jalkoja.
  Mikä se kruunun kurssi taas olikaan?
  Onko tällä tekemistä Astrid lindgrenin kanssa, jos sen kuva on ko. setelissä?

  Minusta tuntuu, että selkäsaunojen jono senkusta kasvaa vaan.

  Tykkää

 26. Nimetön // 06/11/2017 17:54 // Vastaus

  Kohtapa olisin mieluummin luku- ja kirjoitustaidoton lähi-itäläinen, etten ymmärtäisi, mitä typeryyttä koulutettujen ihmisten toimesta täällä Euroopassa viljellään. Muutenkin tekstit pitäisi osata sijoittaa sen aikakauden kontekstiin, milloin ne on kirjoitettu ja tulkita merkityksiä sen mukaan. Onko liian vaikeeta 😀

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: