Esittelyssä yksi ruotsalainen avoimet ovet ryhmä- #jagärhär

13

Kuvakaappaus 2017-11-06 17-12-53

Ruotsissa toimii Suomen Rasmukseen ja Refugees Hospitality Club-nimisiin organisaatioihin verratava #jagärhär (olen täällä)-niminen ryhmittymä, joka ajaa mm. avoimia rajoja.

Rasmukseen tai RHC:n verrattuna #jagärhär on vain paljon agressiivisempi, jota voisi verrata jo jonkinlaiseen terroristiryhmittymään. Lisäksi sen joukossa on paljon mm. yleisradioyhtiöiden SVT:n ja Sverigesradion toimittajia. Tämä yksissään asettaa yleisradioyhtiön outoon valoon.

Verkoston alullepanevat toimijat ovat Mina Dennert ja miehensä Magnus Dennert, jotka molemmat hoitavat toimintaansa SVT:n tiloista. He molemmat työskentelevät SVT:ssä. Joukkiolla oli Facebookissa yli 75 000 jäsentä, mutta Facebook sulki yhteisön sivut, koska heidän toimintatapansa oli erikoinen. Nimittäin siellä listattiin toisinajatteleiva ihmisiä ja heidän henkilötietojaan tuotiin julkisuuteen. Riitti, että tavallinen ihminen kertoi mielipiteensä, että ei tukenut avoimia rajoja niin hänen henkilötietonsa tuotiin sivuilla esille. Tästä seurasi tietenkin häirintäsoittoja ja muuta uhkailua.

Toimintatapa oli siis hyvin äärimmäinen, jollaista ollaan suunniteltu Rasmuksessa. Ihmiset, jotka ovat eri mieltä, pitää teilata. Rasmuksessa ja Suomen mittakaavassa asialle ei ole saatu vielä sellaisia mittasuhteita kuin Ruotsissa. Mutta samanlaista pohdintaa on ollut. Tällainen natsittelu tulee esille useiden rasmuslaisten perusviestinnässä niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä.

Ryhmä halusi pitää eräänlaista mielipidetarkistusta, ketkä ovat oikeamielisiä ja ketkä eivät. Jäsenet ovat hyvin fanaattisia monikulttuurisuuden kannattajia ja syksyn aikana paljastui, että monet, jopa tuhannet naiset olivat ottaneet koteihinsa asumaan varsinkin ”yksintulleita afgaanilapsia”, joita sitten hellittiin mm. seksillä.

Järjestön toimitapoihin kuului mm. se, että kysymyksiin vastattiin aina vastakysymyksillä. Lisäksi sosiaaliseen mediaan massapommitettiin kommentteja, taka-ajatuksena oli nostaa omanmieliset mielipiteet framille, jotka painoivat taas erimieliset mielipiteet taka-alalle. Niin ikään kaikki eriävät mielipiteet olivat loukkaavia ja niistä tehtiin tuhansia massailmoituksia Facebookiin tai Youtubeen. Yksi punainen lanka oli hyökätä eri mieltä olevia natsisyytöksillä. Riippumatta siitä oliko erimieltä oleva mielipide asiallinen vai ei, sitä vastaan hyökättiin leimaamalla esittäjä natsiksi. Ryhmässä oli olemassa oma erillinen natsilistansa.

Edelleen kaikki, jotka olivat sitä mieltä, että turvapaikan peruste ei ole se, että ”henkilö ei voi kotimaassaan hyvin”, leimattiin natsiksi. Heidän mielestään kuka tahansa, joka pääsi Ruotsiin, oli oikeutettu kansalaisuuteen ja oleskelulupaan. Yhteisän tavoitteena oli yksinkertaisesti ”kaikkea kaikille”.

Facebook siis kuitenkin bännäsi ryhmän ja sen toiminta tapahtuu tällä hetkellä hieman hajallaan, olletikin, että nettisivu on olemassa:

https://www.jagarhar.se/

Suomessa vastaavia ryhmittymiä ei tulle nousemaan siinä määrin kuin Ruotsissa, joskin Rasmus on siinä lähimpänä. Varsinkin rasmuslaisten ydinjoukko, joka on hyvin vihamielistä porukkaa, mutta muuten näitä ryhmittymiä ei voi suoraan verrata keskenään.

Advertisements

12 thoughts on “Esittelyssä yksi ruotsalainen avoimet ovet ryhmä- #jagärhär

 1. Suomessa ei tarvita tuollaisia ryhmiä kun punavihreä NKVD vihapuhepoliiseineen etsii toisinajattelijat algoritmeillä.

 2. Kuulostaa jo Neuvostiliitolta. Tai miksei natsi-Saksalta. Samalla tavalla käydään väärin- ja toisinajattelijoiden kimppuun. Siitä se lähtee.

  Tilanne tuntuisi kärjistyvän kovaa vauhtia ja taitaa jonkinasteinen välienselvittely olla edessä. Viides kolonna on laaja ja viha suurta – ei taideta diskuteerauksella selvitä.

 3. Aina vaan mielenkiintoisemmaksi menee Ruotsinkin touhut.
  Kohta alkaa sielläkin tulla sietokyky vastaan.
  Alkaa puhdistautumisen aika.
  Ja jotta myös vastapuoli ymmärtäisi mistä puhutaan niin pitää kommunikoida sivarisanoilla kuten yliopistollakin on tapana..puhutaan vaikkapa reformaatiosta..reformaatiosta joka ilmeisesti tarvitaan aina silloin tällöin koska kuona nousee muuten pintaan ja alkaa hallita.
  Nämä ilmiöt ovat yliopistoilla synnytetty..yliopistojen avulla ne voidaan myös tuhota.
  Kannustankin täten täysipäitä nuoria yliopistolle..ei se aina herkkua ole mutta joidenkin on uhrauduttava ja näytettävä tietä..tie on pitkä..elämänmittainen.
  Tampereen Yliopisto on pahin..tiukimmat yksittäistaistelijat sinne tiedotusopin laitokselle tms.

  1. Se on aivan sama tuleeko sietokyky vastaan vai ei koska ruåtsissa (eikä meillä suomessakaan) ole mitään kunnollista toimintakykyistä vastavoimaa menossa olevalle hulluudelle -näitä ongelmia ei ratkaista millään hurridemokraattien tai perussuomalaisten tyhjänpäiväisellä piipittämisellä, tarvitaan PALJON radikaalimpaa toimintaa. Jos sellaiseen ei ole rahkeita niin vaihtoehdoksi jää nöyryytetyn asema -ikuisesti.

   -Puheet on nyt pidetty ja tehottomiksi todettu.

 4. Ne eivät näytä laskemalla loppuvan. Niitä on nykyään joka puun takana. Hirviporukathan niitä voisivat sieltä harrastusmielessä helposti napsia. Ei kai siihen mitään kaatolupaa tarvita?

 5. Tulee 90-luvun tietsikkapeli mieleen. Ajat seinään, kieput hetken, tuulilasi särkyy, sitten jatkat matkaa, kuin ei mitään olisi tapahtunut. Se lopullinen seinä ei vaan tule koskaan vastaan.

  Voi olla hyväkin, että koko ajan mennään radikaalimpaan suuntaan. Jossain vaiheessa pomon on pakko sanoa, ettei Natsi-Olofia nyt korvata Välkky-Ahmedilla, koska Ahmedit ei osaa edes lukea, tai ne on loppuneet lähiseudulta. Muistissa on vielä sekin kerta, kun Trukki-Muhis kaatoi puoli hallia, kun ei tajunnut takarenkaiden kääntyvän.

  Toivottavasti nähdään pian semmoinenkin ilmiö, että äärisuvaitsevat käyvät niiden kimppuun, jotka eivät suvaitsekaan ihan kaikkea esim oman lapsensa raiskaamista. Lopulta on enää kourallinen hyviä ihmisiä ja nekin, joiden kotona palleromuslimit katsovat potkupalloa TV:stä, ovat hemmetinmoisia fasisteja. Sitten porukka hajoaa ja katsoo ympärilleen hävitystä ihmetellen. ”Mekö tämän teimme?” Sitten voi alkaa.. no, kaikki on siinä kohtaa jo myöhäistä.

 6. Nami nami.
  Mikään en ole mehukkaampaa kuin akkavastustaja, jolla ei ole valkoista ritaria.
  Pallit on heitetty, ämmät.

 7. Maanpetturit saavat toimia valtiovallan suojeluksessa. Veikkaan että tulee vielä yhteenottoja jos tavallisia mielipiteensä sanovia aletaan vainota fyysisesti. Vastapuolen olisi aika alkaa järjestäytyä järkevästi tulevaa varten.

 8. Joka kerta kun näette #jag är här niin vastatkaa #ochjagärhärochtardigsnart!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.