Trelleborgissa useita naisiin kohdistuneita päällekarkauksia-poliisi julkaisi tuntomerkkejä

13

Kuvakaappaus 2017-11-06 16-07-44

Trelleborgissa on sattunut lyhyen ajan sisällä useita naisiin kohdistuneita täysin provosoimattomia päällekarkauksia. Nyt poliisi päätti julkaista tuntomerkkejä.

Viikko sitten sunnuntaina useat mieshenkilöt kävivät 60-vuotiaan naisen päälle sunnuntai aamuyöstä. Tekijät olivat täysin provosoimatta hyökänneet naisen kimppuun. Tekijöitä oli ollut kolme. Nainen sai tapahtumassa pieniä vammoja ympäri kehoa.

Viime viikon tiistaina taas 20-vuotias nainen joutui pahoinpitelyn uhriksi. Kaksi entuudestaan tuntematonta miestä oli käynyt naisen kimpuun mm. lyöden tätä niskaan. Nainen oli kaatunut ja lyönyt kasvonsa tiiliseinään.

Pahoinpitelyn jälkeen miehet olivat poistuneet paikalta kuin mitään ei olisi tapahtunut. Poliisin mukaan tapahtuma oli siinä mielessä käsittämätön, että uhrilta ei esimerkiksi yritetty ryöstää omaisuutta, kertoo Anders Oxelbrand 24 Trelleborg-paikallislehdelle.

60-vuotiaan tapauksessa nainen ei pystynyt antamaan kunnollisia tuntomerkkejä, mutta poliisin mukaan teot muistuttavat toisiaan ja on oletettavaa, että tekijät ovat samoja.

– Kyseessä on kaksi tummaihoista 17-18-vuotiasta miestä, noin 170 cm pitkiä. Molemmilla oli verkkarit jalassaan.

Poliisi yrittää etsiä tekijöitä kaupungilla olleista valvontakamerakuvista.

Advertisements

6 thoughts on “Trelleborgissa useita naisiin kohdistuneita päällekarkauksia-poliisi julkaisi tuntomerkkejä

 1. Ai että ihan tummaihoisia.Mädättäjien mukaanhan tuollaisen ilmoittaminen on rasismia.Ruotsin poliisi nyt nopeasti tiedostamiskurssille jotta osaa jatkossa kertoa vain uhrien tuntomerkkejä – kuten Suomessa.

 2. Tulin juuri ostoksilta ja sain oheisen kommunisti tamyn lähettämän tulkinnan Donal Trumpinkin käyttämästä tervehdyksestä. Tamy haluaa estää Seppo Lehdon ikiaikaisen tavan tervehtiä ihmisiä kuten huomattavimmat muutkin valtio- ja kirkollisjohtajatkin tekevät paavista joulupukkiin

  Katso seppo lehto crusader tililtäni twitteristä lisää 😉

  Keskusvaalilautakunnan päätös 6.11.2017

  Postilaatikko
  x

  Sanni Pietilä

  16.43 (11 minuuttia sitten)

  -> minä

  suomi
  romania

  Käännä viesti
  Poista käytöstä kielessä suomi
  Keskusvaalilautakunnan päätös 6.11.2017:

  Keskusvaalilautakunta päätti sulkea Seppo Lehdon pois Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaaleista 2017. Vaalijärjestyksen 38§ mukaan keskusvaalilautakunnalla on oikeus sulkea pois ehdokas vaalivilpin tai keskusvaalilautakunnan määräysten törkeän rikkomisen johdosta.

  Keskusvaalilautakunta esittää perusteluinaan seuraavaa:

  Asianosaiselle on tuotu tietoon 24.10.2017, että hänen vaalimainontaansa pidetään keskusvaalilautakunnan vahvistamien vaalimainonnan sääntöjen vastaisena hänen julkaistuaan itsestään kuvan tekemässä natsitervehdystä Tampereen yliopiston tiloissa. Kuvatekstissä kuva linkitettiin edustajistovaaliehdokkuuteen. Asianosaiselta pyydettiin asiasta selvitystä 1.11.2017 klo 12 mennessä.

  Kokouksessaan 1.11.2017 keskusvaalilautakunta päätti asianosaista kuultuaan antaa kirjallisen varoituksen Seppo Lehdolle keskusvaalilautakunnan vahvistamien vaalimainonnan sääntöjen rikkomisesta (vaalijärjestys 38§).

  Keskusvaalilautakunta piti perusteluissaan epäuskottavana selitystä, jonka mukaan Seppo Lehdon vaalimainonnassa käyttämä tervehdys ei olisi natsitervehdys vaan tamperelainen moro-tervehdys. Lehto on julkaissut kuvan Rajat kiinni Tampere–blogissa, jossa samassa blogitekstissä on useita kuvia Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen edustajista. Kuvatekstit kuten ”Seppo Lehto ja Terhi Kiemunki osallistuivat Pohjoismaisen Vastarinnan Sananvapausmielenosoitukseen tyytyväisinä: Kansakunnan herääminen on alkanut” antavat ymmärtää, että Lehto kannattaa Pohjoismaisen vastarintaliikkeen aatepohjaa. Pohjoismainen vastarintaliike kertoo omilla sivuillaan, että se tunnustaa kansallissosialistisen maailmankatsomuksen (vastarinta.com/vastarintaliike). Myös Lehdon vaaliliiton nimi (Sinimusta Viheroikeisto) ja hänen vaaliliittonsa virallisilla blogisivuilla viitattu AKS:n ja IKL:n perinne luovat tulkintakontekstin, jossa tervehdystä on perusteltua pitää natsitervehdyksenä.

  Lehdon esittämät natsitervehdykset on todettu olevan hyvien käytöstapojen vastaisia myös Suomen eduskunnassa, jonne Lehto on saanut porttikiellon tervehdyksen esittämisen johdosta.

  Tampereen yliopiston hallintojohtaja Petri Lintusen mukaan natsitervehdysten esittämiselle on nollatoleranssi myös yliopiston tiloissa.

  Keskusvaalilautakunta myös päätti 1.11.2017, että mikäli Tampereen yliopiston tiloissa tai muualla otettuja edustajistovaalien markkinoinnin yhteydessä käytettyjä natsitervehdyskuvia ei ole poistettu sunnuntaihin 5.11.2017 klo 23:59 mennessä markkinointiin käytetyistä kanavista, keskusvaalilautakunta päättää Seppo Lehdon vaaleista poissulkemisesta kokouksessaan 6.11.2017. Lisäksi keskusvaalilautakunta edellytti, että edustajistovaaleihin liittyvässä mainonnassa ei jatkossa käytetä kansallissosialistista symboliikkaa vaaleista poissulkemisen uhalla.

  Lehto ei ole pyynnöstä huolimatta poistanut vaalimainonnan vastaisia kuvia ja on julkaissut niitä itsestään lisää myös Tampereen yliopiston tiloissa vaalimainonnan sääntöjen ja keskusvaalilautakunnan pyynnön (24.10.2017) ja kirjallisen varoituksen (1.11.2017) vastaisesti. Ks. esim. https://twitter.com/SeppoLehto, http://rajat-kiinni-tampere.blogspot.fi/ (21.10.2017), http://sinimusta-viheroikeisto.blogspot.fi/ (29.9.2017, 18.10.2017) http://sinimustaviheroikeisto.blogspot.fi/ (24.10.2017, 31.10.2017) http://mita-vittua-kysymys.blogspot.fi/ (1.11.2017). Keskusvaalilautakunta pitää Lehdon vaalimainonnan sääntöjen rikkomista toistuvana ja tahallisena sekä kirjallisen varoituksen laiminlyöntiä törkeänä.

  Päätöksestä valittaminen
  Keskusvaalilautakunnan päätöksestä saa valittaa kuten ylioppilaskunnan pääsäännön 40§ säädetään.
  40 § Ylioppilaskunnan hallintoasiaa koskevaan päätökseen saa yliopistolain (558/2009) mukaan vaatia oikaisua siten kuin hallintolaissa (434/2003) säädetään. Oikaisua saa vaatia se asianosainen, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun päätös on asetettu nähtäväksi ylioppilaskunnan viralliselle ilmoitustaululle tai kun asianosaista on tarvittaessa tiedotettu päätöksestä henkilökohtaisesti.

  Oikaisuvaatimus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista sille toimielimelle, joka on päätöksen tehnyt. Oikaisuvaatimukseen annettuun päätökseen saa hakea muutosta valittamalla hallinto-oikeuteen siten kuin hallintolainkäyttölaissa (586/96) säädetään. Ylioppilaskunnan jäsenellä on myös oikeus hakea muutosta ylioppilaskunnan toimielimien päätökseen sillä perusteella, että päätös on syntynyt laista, säännöistä taikka muista ylioppilaskuntaa koskevista määräyksistä poikkeavassa järjestyksessä tai että päätös on muutoin lain tai ylioppilaskuntaa koskevien määräysten vastainen. Päätöksestä, joka on luonteeltaan yksinomaan asiain valmistelua tai toimeenpanoa, ei kuitenkaan saa valittaa. Valitus on tehtävä Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle siten kuin hallintolainkäyttölaissa (586/96) säädetään. Hallinto-oikeuden päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla.

  https://tamy.fi/yhteystiedot/aloitteet-ja-muutoksenhaku

  Lisätietoja:
  Keskusvaalilautakunnan sihteeri
  paasihteeri@tamy.fi

 3. Mutakuonoiset neekerit vallattomasti vauhdissa. Kerjäävät nopeeta loppua.

 4. Jos itse asuisin noilla levottomilla alueilla, olisi mukana AINA ladattu ase kaiken varalta. Joskin se että asuisin, on järjetön ajatus.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.