Mitä tapahtuu kun tarpeeksi iso määrä sunneja ja shiioja, jotka vihaavat toisiaan, muuttaa Eurooppaan?

12
Islam_by_country.png
Kuva Wikipedia. Sunnit vihreällä ja shiiat punaruskealla.

Loviisan Sanomat kertoo irakilaisesta perheestä, joka on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen. Heitä oltiin jo palauttamassa takaisin Irakiin, mutta jostain syystä palautusta ei toimitettu loppuun asti ja he ovat laittaneet uuden hakemuksen vetämään.

Perheen turvapaikkahakemus perustuu siihen, että he ovat sunneja (myös isis on sunnien liike) ja shiiat vainoavat heitä. Nk. shiiamilitiat ovat vainonneet sunneja monilla tavoin ja suoranaisia tappouhkauksia väärän islamilaisen suuntauksen takia on ladeltu.

Perheen isä kertoo, että jos heidät palautetaan Irakiin, on se varma kuolemantuomio.

On hyvin mahdollista, että perhe voi joutua väkivallan uhkaamaksi jos heidät palautetaan Irakiin. Toivotaan, että perhe saa jäädä Suomeen siksi aikaa, kun tilanne Irakissa rauhoittuu. Mutta pohtikaamme hieman toista asiaa tämän jutun yhteydessä.

1) Perhe kertoo paenneensa Irakista Turkkiin, jossa he olivat reilu vuoden paossa. Sieltä he kuitenkin jatkoivat Suomeen ja päätyivät Loviisaan.

Miksi perhe hakeutui Turkista Suomeen asuttuaan siellä niinkin kauan kuin yli vuoden. Millä perusteella perheelle pitäisi nyt antaa turvapaikka Suomesta, koska he ovat olleet jo turvassa Turkissa. Jos turvapaikka pitäsi antaa, silloin mistä maasta tahansa tulevalle pitää antaa turvapaikka. Norjasta, Australiasta, Saudi-Arabiasta? Onko näistä joku sellainen maa, josta turvapaikkaa ei voida katsoa olevan perusteltua haettavan? Turkkiin lentää päivittäin satoja ihmisiä ympäri maailmaa lomalle, mutta tämä perhe tuli Turkista Suomeen hakemaan turvapaikkaa.

2) Jos ajatellaan yleisemmin islamilaista yhteiskuntaepäjärjestystä niin kyseessä on kahden poolin välinen kina. Se sama kina on jatkunut islamin syntyajoista alkaen: kumpi edustaa oikeaa islamia – shiiat vai sunnit.

Riita alkoi kun profeetta Muhammad kuoli. Osa muslimeista halusi päälliköksi Muhammadin vävyn Alin, eli shiiat. Sunnit taas kannattivat Muhammadin seuraajien valtaa. Tästä, ja joistakin muutamasta detaljeesta koostuu se soppa, jota nyt pyöritetään.

Saddan Hussein piti sunnina valtaa Irakissa, mutta shiiasuuntaus oli kuitenkin enemmistö, kuten Iraninkin pääsuuntaus on shiia. Kun taas yleisesti sunnat ovat ympäri islamilaista maailmaa päällikköasemassa. Isiksen noustua valtaan ovat shiiat joutuneet jonkinlaiseen vähemmistöasemaan.

Irakista paetaan siis toisaalta sunnit pakenevat shiijoa ja shiiat sunneja. Riippuen vähän alueellisen voimatasapainon mukaan.

Kysymys kuuluu: Jos sekä shiiat että sunnit tappavat ja vainoavat toisiaan vääräuskoisina kotimaaperällään, miten konflikti ei muka siirry Eurooppaan ja Loviisaan? Lopettavatko he toistensa vainoamisen, ja ylipäätään vääräuskoisten vainoamisen vain siksi, että pääsevät muuttamaan Loviisaan?

15 thoughts on “Mitä tapahtuu kun tarpeeksi iso määrä sunneja ja shiioja, jotka vihaavat toisiaan, muuttaa Eurooppaan?

 1. Terve Paavo – nyt nopeasti pieni tärkeä korjaus: Saddam edusti sunnilaisuutta. Koko Saddamin poliisi- ja sotilaskoneisto pantiin USA:n toimesta vedelle ja leivälle (jos nyt sitäkään) Saddamin kaatamisen jälkeen ja siitä se sikisi ISIS. Kun koko valtakoneisto – joka tiesi missä aseet ovat ja etenkin miten niitä käytetään – laitetaan työttömiksi, niin kyllähän siinä USA:n ulkopolitiikka sai varsinaisen sulan hattuunsa.
  Mutta korjaa tuo, hyvin oleellinen virhe. Irak ja Iran (siellä on shiijojen päämaja) ovat käyneet sotia keskenään juuri noista artikkelisi kertomista syistä.

 2. Sellainen korjaus, että Saddam piti sunnina valtaa shiia-enemmistöisessä Irakissa.

  Muuten nämä kaksi uskonlahkoa voisivat mennä pitkään jonoon ja tehdä sellaisen dominon, jossa toiseksi ensimmäinen aloittaa ampumalla ensimmäistä takaraivoon ja aina toiseksi eka jatkaisi samaan malliin, kunnes viimeinen pystyssä räjäyttäisi itsensä!

  1. > Sellainen korjaus, että Saddam piti sunnina valtaa
   > shiia-enemmistöisessä Irakissa.

   Siinäpä se Saddamin hallinnon salaisuus piileekin. Hänen piti olla maltillinen, kohtuullinen ja oikeudenmukainen, koska vastassa oli enemmistö. — Maltillisuus, kohtuullisuus ja oikeudenmukaisuus pitää tietenkin nähdä osana paikallista kulttuuria ja moraalia.

 3. Kun ikiaikainen kansanperinne on, että pannaan kaikkia toisia pataan täyslaidalla, rauha on epänormaalia, irvokasta ja tappio.

 4. Kyseinen alkulima kuuluu kumpaan tahansa lahkoon,ei saisi päästää valumaan euroopaan,tuo biojäte kuuluu sinne mistä on tullutkin,samoin kuin alkuimmeiset elikkä NEEKEREIT,sinne mistä ovat loisimaan lähteneet,olisivat suomen sotien jälkeen yrittäneet rynnäköidä .matojen ruuaksi joutava muka tarpeellinen, roskasakki olisi heivattu.nyt vitun rasmus ja suvakit ja viher puna vassarit,toivotaa kyseisen alkuapinan tervetulleeksi lihapatojen ääreen,jota edellämainittu ,tarpeettomien paskanjauhajien lauma.ei itse maksa.vaan yhteisetä kassasata tuo loisivien lauma myös syö.muutos on tuloillaan.ootakaa vaan li anderronit ja muut perkelee loisiat.

 5. ”Perheen isä kertoo, että jos heidät palautetaan Irakiin, on se varma kuolemantuomio” Ruotsin palautusta vastustavat loiset ovat keksineet uuden hienon syyn jäädä ikuisesti sossuilemaan: Palautus tarkoittaa varmaa HENKISTÄ KUOLEMAA. =) Odottakaas vain kun meidän 3 kielteistä saaneet discorunkkarit saavat tästäkin neronleimauksesta vihiä niin lähtee jälleen uusi hakemus korjattuna vetämään. On tässä naurussa/itkussa pitelemistä, ensimmäisen negan jälkeen huomataan että oho minähän olen yhtäkkiä kääntynyt kristinuskoon ja kun sekään jumalauta ei mene läpi niin ohhoooh minähän juuri muistin olevani veret seisauttavan homo, ja nyt ässä hihasta: Minä olen kristitty superhomo joka kotona teloitetaan henkisesti jo lentokentällä. On se ny KUMMA ellei rupea niitä asuntoja, huoria ja rahaa tulemaan!

 6. Niin tässä lopulta käy että kun arabimaailma monen ja kovan tuskan jälkeen modernisoituu (kuten nyt sunni- Saudi-Arabiassa) istuu Eurooppa Mustat Pekat kourassaan eli kaikensorttiset, lähes kivikautiset idiootit jotka tyhmyyttämme ja avuttomuuttamme päästimme. Arabimaailma tulee kehittymään kun taas Eurooppa menee vain ja ainoastaan taaksepäin. Meille jää lillumaan iso aggressiivinen porukka joka ei osaa edes aakkosia.

  1. Voi muuten ollakin noin! Ählystäniässä kun riittää jonkun valtaapitävän käsky ja silloin modernisoidutaan, ei se muuta vaadi.

   Meillä perustetaan työryhmä ja tilataan konsultti, eli mitään ei tehdä. Muut menevät sitten molemmin puolin ohi.

 7. islam ei ole muuta kuin likaisten irstaitten vanhojen miesten klubi, heidän seksuaaliset tarpeensa tulevat ensin lapsia ja eläimiä kohtaan. Ne taistelevat puolustaakseen islamia, ei siksi, että se on uskonto, vaan koska se antaa heille vapaan mahdollisuuden irstailla.
  Todisteena on se jos joku haluaa katsoa että islam ei tuota muuta kuin mädäntymistä ja turmellusta, kaikki kuolee islamin alla, kunnioitus, säädyllisyys, ihmiskunnan inhimillisyys, vapaus jne. Mussulmannit ei te muuta kun vahtii vaimo(jensa) ja tyttäriensä pilluja ja jahtaavat ”vääräuskoisia”.

 8. Noille kummallekkin puolelle pitäis antaa reilu mahdollisuus. Joku syrjäinen tarpeeksi iso saari, aseita ja ammuksia aivan helvetisti ja ei muuta kun välejä selvittämään. Viimeiselle elävälle turvapaikka.

 9. Vähän pelottava tuo viimeinen kommenttisi, vaikka nyt Libanon ei mikään ”syrjäinen saari” olekaan. Vaikuttaa vähän siltä, että ”reilu mahdollisuus” on toteutumassa. Sääliksi käy vain Libanonin normaalijärkistä väestöä, edes kristityt eivät kaikki ole maata jättäneet, mutta kukapa nyt heistä näinä päivinä välittää kun tuo rauhanuskonto jyllää..

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.