Tukholmassa jättitulipalo ja räjähdys

13
905d8cbe-4de0-4482-ae56-cdcd2f440259
Kuva: Stefan Söderström

Tukholmassa on ollut päivän mittaan useita erikoisia tapahtumia. Aikaisin aamulla syttyi Östermalmilla kokonainen kerrostalo tuleen. Klo 05.00 aikaan Jakobsbergsgatanilla syttynyt palo alkoi kerrostalon katolta, josta se levisi käytännössä koko rakennukseen.

3a870137-d39d-488c-bab1-076867528018
Kuva: P-O Sannas

 

Stureplanin ja Östermalmin metroaseman välinen alue on kokonaan sulljettu. Lisäksi Kungsgatan on osittain suljettu kuten Mäster Samuelsgatanin toinen pää.

Kuvakaappaus 2017-11-07 18-58-55

 

Klo 10.30 aikaan rakennus oli ilmiliekeissä ja samaan aikaan rakennuksessa sattui iso räjähdys. Tietojen mukaan kaasupullo räjähti. Palolaitos kertoi tiedotustilaisuudessa, että koko rakennus tulee romahtamaan. Toisaalta rakennus ei romahda itsestään vaan sen annetaan romahtaa hallitusti. Romahtamisriski on kuitenkin olemassa, joka tekee palomiesten työskentelystä vaikeaa.

382ee413-e1e2-423b-97ba-76b81d465849
Kuva: Ponthus Andersson

 

Poliisi on kirjannut palon tuhopolttona (Ruotsissa murhapoltto), mutta toisaalta syttymissyytä ei osata vielä kertoa tarkalleen.

Talon nimi on Vildmannen-niminen rakennus, joka on rakennettu 1800-luvun loppupuolella.

e49892e2-6433-40e9-8709-2d01f8ccb928
Auto, jossa räjähdys tapahtui. 

Klo 15.00 aikaan taas Gärdetissä Östermalmin vieressä sattui jonkinlainen räjähdys autossa Tegeluddsvägenillä. Henkilö oli hakenut jonkin paketin luultavasti postista, jonka jälkeen paketti oli räjähtänyt autossa. Poliisi ei ole kertonut toistaiseksi tarkempia tietoja mistä räjähdyksessä oli kyse.

Auto ja sen lähitalo on kuitenkin eristetty ja poliisin pommiryhmä tutkii aluetta. Henkilö, joka oli autossa räjähdyksen sattuessa, on loukkaantunut vakavasti.

Kuvakaappaus 2017-11-07 18-59-26

Advertisements

10 thoughts on “Tukholmassa jättitulipalo ja räjähdys

  1. Vaihteeksi sattuu ja tapahtuu eliittialueillakin. Mitä lähempänä pommit paukkuu ruotsalaisia kansanedustajia, sen parempi.

  2. Monikulttuurisuus tekee elämästä jännittävämpää -unelmat ovat muuttuneet todellisuudeksi.

  3. Ruotsissa on nykyään ikuinen juhannus ja uuden vuoden juhlatkin päivittäin – joka päivä poltetaan jotain kokkona ja paukahtelee siellä sun täällä.Jättekiva.Kreisibailaus.

  4. Talopalo saattaa johtua rakennusmiesten huolimattomuudesta mutta saattaapi syynä olla myös mafiakiristys ja/tai kosto. Kaikki on nykyään mahdollista Ruotsinmaalla ja mätä senkun leviää. Eikä syynä yleensä ole valkoiset heterokantikset.

  5. Moniosaajien maassa sitä sitten sattuu ja tapahtuu.Suomen kannattaa ehdottomasti seurata tätä ´ruotsin mallia´niin saadaan asiat kuntoon myös tässä maassa.

  6. Ruotsi on ihanan turvallinen maa! Siellä on niin rikas mamukulttyyri että nyt Stulexilla ihan kastuu pöksyt riemusta.

  7. Suuret kiitokset Paavolle uutisoinnista, jota muut mediat eivät jostain syystä tee. Olet nähnyt paljon vaivaa oikeiden uutisten eteen. Mikä helvetti mättää, ettei mikään nk. media STT:n uutisia myöten, YLE:sta, IL:stä, IS:sta tai HS:sta puhumattakaan kerro mitään asioista, jotka olisivat nimen omaan uutisia, joista olisi syytä suomalaistenkin tietää. Kiitos vielä kerran.
    Ps. En viitsinyt luetella kaikkia muita ”medioita” nimeltä, mutta AL ja SK, Ts esim. ovat tarkoittamiani roskalehtiä, kuten niin monet muutkin. Polpostako tää johtuu vai onko mädätys ja manipulointi kirjattu hallitusohjelmaankin? Silleen ”salaisesti”.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.