Södertälje palkkaa kokopäiväisiä autopalojen sytyttäjien ja roskien dumppaajien etsiviä

13
default-title
Esimerkki laittomasta kaatopaikasta.

Södertäljen kunnassa ollaan saatu autopaloista tarpeekseen ja nyt kunta palkkaa neljä kokopäivätoimista autonpolttajien etsivää. Toimeenkuvaan kuuluu lisäksi dumppaajien etsintää, eli henkilöiden, jotka jättävät jätteensä ympäristöön.

Viimeisten vuosien aikana nämä kaksi asiaa ovat nousseet Södertäljessä suureksi ongelmaksi. Roskien dumppaamisella tarkoitetaan mm. rakennusjätteen jättämistä sellaiseen soveltumattomiin paikkoihin. Ympäri Södertäljeä löytyy useita paikkoja, joihin on kertynyt suuria jätekasoja rakennusjätettä, huonekaluja, auton renkaita yms. Tällaisia paikkoja ovat syrjäiset parkkialueet tai lyhyet metsätien pätkät siellä täällä. Myös uimarannat ovat suosittuja dumppauspaikkoja.

Autopalot ja roskien dumppaaminen yhdessä tekevät ympäristöstä epäviihtyisän. Lisäksi jätteiden kerääminen maksaa kunnalle ja kiinteistöyhtiöille yli 20 miljoonaa kruunua vuodessa.

Nyt uusien etsivien tehtävä on ilta- ja yöaikaan postata sellaisilla paikoilla, joissa jätehommia ja paloja tapahtuu. Henkilöiden tehtävänä ei ole ottaa kiinni tekijöitä vaan ilmoittaa poliisille, tai mahdollisesti valokuvata tai muuten saada tunnisteita tekijöistä.

Advertisements

11 thoughts on “Södertälje palkkaa kokopäiväisiä autopalojen sytyttäjien ja roskien dumppaajien etsiviä

 1. Miksi ei kukaan palkkaa kokopäivätoimista matutuksenestäjää? On parempi parantaa sairaus kuin lievittää oireita.

 2. Mikseivät palkkaa kokopäivätoimisia rajansulkijoita. Todella helpompaa parantaa koko tauti. Mahtaa ottaa päähän ihmisiä joiden auto on palanut. Ja miten paljon vakuutusmaksut tulevat nousemaan, tuskin vakuutusyhtiöt edes enää vakuuttavat kohta paloja vastaan.

 3. Ruotsi on Euroopan ja pohjolan kaatopaikka. Saksa dumppaa kaiken sinne kelpaamattoman matu jätteen, tosin Suomi sai osansa 2015 ja siitä pitäisi pyytää reilua korvausta vaarallisen ongelmajätteen lähettämisestä.

 4. On taas niin helppoa nähdä miten tässä käy: uudet matalapalkka-alan hommat kiinnostavat tasan tarkkaan vain etnoghettoilijoita, jotka eivät todellakaan ilmianna oman ryhmän toimijoita. Liksa juoksee, kunhan hiukan jaksaa kylillä pyöriä – nythän samaa tehdään palkatta – ja palkanlisää saa roskaajilta ja autonpolttojilta, jotka pienellä pimeällä maksulla välttävät kiinnijäämisen.

  Ja kerrankin homma, jossa ”työntekijöiden” ”työskentelyä” on puolimahdotonta valvoa: jos ketään ei saada kiinni, asiaan on todella helppo keksiä selitys – ja ketäänhän ei saada kiinni.

  Jokainen kehitysmaissa vieraillut tietää, että ketään ei pätkän vertaa kiinnosta, että joka paikka on täynnä paskaa. Vain omalla välittömällä edulla on merkitystä. Siksi tämä(kään) ei tule toimimaan.

  1. No pahus. Just kun sain pikapikaa muotoiltua kryptisen mutta ah! niin toden vastaukseni, niin Valtsu kirjoittaa sen auki. Pahus.

   Joten kryptaan uusiksi:

   Jänskää! Ihqua!
   Kalle Mestarietsivä oli mun myöhäislapsuuden hunkki. Noloa, mutta niin…
   Noh… Olenpahan valkoinen, enkä vain siksi että ihonväri ja aatteet…

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Kalle_Blomkvist

 5. Ruotsi on jo valinnut tiensä ja se on täydellinen alistuminen islamille.seuraavaksi he luovuttavat niille asuntonsa ja lapsensa, tiedätte kyllä mihin käyttöön.

 6. Tyhmä kysymys mutta miksi??Sitten se touhu maksaa kunnalle vielä enemmän koska joutuu maksamaan palkkaa niille keharipaskoille jotka homman saavat – ja kyllä,kehareille räätälöity hommahan se on.Ketään ei tulla saamaan koskaan kiinni tai vaikka saataisiinkin niin mitä sitten????Pikku ulina rasismista yhyhyhyyy ja dumppaaja/autonpolttaja onkin viaton koska ihmisoikeudet.Hyödyllisempää olisi vaikka palkata kehari täyspäiväisesti töihin kunnantalolle ainoana hommanaan vääntää paska päivittäin pihamaalle työn puolesta.Olisi edes jonkinlainen taiteellinen vaikutelma.

 7. Tähän liittyy olennaisesti myös monikulttuurisuuden edistäminen viranomaistoiminnassa:

  Lahjonta.
  Kun monikulttuurinen virkamies on jäljittänyt syyllisen alkaa kaupankäynti siitä hinnasta, että virkamies jättää ilmoittamatta syyllisen kunnalle. Tuo hinta on huomattavasti alhaisempi, kuin teosta seuraava sanktio olisi, joten myös kuntalainen säästää selvää rahaa!

 8. Entäs sitten jos uusruotsalaiset saadaan nalkkiin? Pakotetaanko heidät vuosiksi pakkotyölaitoksiin, koska se on ainut keino korvata autogrillirypäs? Ei tietenkään koska Ruotsissa se on razizmia. Mutta hei taas nousee työllisyysprosentti ja valtion BKT!

 9. Kohta saamme lukea miten ARE eli autogrilli-roskadumppausetsivä löytyi pahoinpideltynä, sidottuna, raiskattuna tai kukaties kuolleena parkkipaikalla tai tienvieressä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.