Maahanmuuttovirasto alkaa lähettää sotapakolaisia Kävlingen kunnantalolle, koska kunta ei pysty majoittamaan tulijoita

13

Kuvakaappaus 2017-11-11 11-04-55

Skoonessa sijaitseva Kävlingen noin 10 000 asukkaan pikkukunta on joutunut Ruotsin Maahanmuuttoviraston kanssa törmäyskurssille.

Nimittäin kunta ei pysty ottamaan sille määrättyjä turvapaikan saaneita sotapakolaisia vastaan. Kunnassa ei yksinkertaisesti ole enää mitään paikkaa, jonne ihmisiä voitaisiin asuttaa. Maahanmuuttovirastossa taas sietokyky on loppunut koska kunta ei pysty täyttämään laissa määrättävää velvoitettaan.

Näin ollen, Maahanmuuttovirasto on päätynyt hyvin erikoiseen ratkaisuun. Sieltä aiotaan jatkossa lähettää sotapakolaisia menolipulla kunnantalolle. Hoitakoot kunta loput miten tahtoo. Ensi viikolla kuntaan on tulossa kahdeksanhenkinen sotapakolaisperhe, mutta Kävlingessä ei ole vieläkään mitään osoitetta kovia kokeneelle perheelle.

Kävlingen asuntotoimistossa ollaankin nyt tulisilla hiilillä. Ensi viikolla tulevat joutuvat luultavasti asumaan johonkin urheiluhalliin tms teollisuustoimistoon. Mutta yhtäkaikki kahdeksanhenkiselle perheelle sopivaa sanotaanko nyt ainakin 4-5:n huoneen asuntoja on turha odottaa.

Advertisements

15 thoughts on “Maahanmuuttovirasto alkaa lähettää sotapakolaisia Kävlingen kunnantalolle, koska kunta ei pysty majoittamaan tulijoita

 1. Tämä on todellakin esimerkki hajalleen menneestä yhteiskunnasta kun valtio ja kunnat eivät pysty tekemään yhteistyötä. Hallitus = sossut ja miljööhullut työntävät kaiken epämiellyttävän kuntien ratkaistavaksi samalla tavalla kuin roskat työnnetään maton alle.

  ”Ruotsi on nyt köyhempi ja vaarallisempi maa”, kirjoittaa Ruotsin entinen, monivuotinen valtiovarainministeri (finansminister) Kjell-Olof Feldt:

  https://kvartal.se/essaer/ett-fattigare-och-farligare-land

 2. Ehkä Ruotsissa päädytään pakolliseen kotimajoittamiseen.

  Siis kantisten olisi annettava asunnoistaan ainakin yksi huone yksin tulleelle. Aluksi kotimajoitusvelvollisuus koskisi vain niitä talouksissa, joissa on neljä huonetta tai enemmän. Majoituspäätöksistä voisi luonnollisesti valittaa jollekin viranomaiselle, joka antaisi vapauttavia päätöksiä ”sopiville” henkilöille.

  Jos jossain omakotitalossa asuisi vain yksi kantis, niin tämä siirrettäisiin kotimajoitukseen tai siirrettävä on vanha, johonkin laitokseen odottamaan kuolemaa. Näin vapautunut talo annettaisiin tulijaperheelle.

  Myöhemmin oman talon luovutusvelvollisuus laajennettaisin koskemaan eläkeläispariskuntia.

  Luonnollisesti huoneen tai koko talon luovuttaneet saisivat korvauksen. Rahaa voidaan lainata loputtomiin. Ruotsin keskuspankki, Sveriges Riksbank luo lainarahaa tyhjästä tietokoneen näppäimistöllä.

 3. Ruotsi on revitty riekaleiksi…kiitos vihervasemmisto ja monikulttuurista utopiaa ajava ”armeija ymmärtäväisten” Tässä taas esimerkki mitä nää käärmekieliset saa aikaan …

 4. Ei mene kauan enää,kun kantaruotsalaiset pakotetaan ottamaan näitä loisia kämppäänsä.Joko sitten heräisi vastustus tälle hulluudelle.

 5. Juu kantikset vaan ajetaan omista taloistaan pois vaikka telttaan ,että kunniakansalaiset pääsee asumaan . ehkä sitten jonkun mitta täyttyy ..

  1. ”Jonkun mitta täyttyy.”

   Anyone? Mites oisit itse, ”Nimetön”? Oisitsä ”anyone”?

 6. Turhia murheita swedupettereillä -saunan takana on AINA tilaa muutamalle maahantunkeutujalle.

 7. Sipilän asunto on vapaana.Kävlingen kunnanhenkilöoletettu tilaa vaan taksin voimavaroille Kempeleen suuntaan.Sipilä varmasti maksaa sen taksinkin koska ihmisoikeus ja kansainväliset sopimukset ja lässynlässyn.

 8. Vuokraan kaikki pellot, metsät, tontit noille ja olisin lopullusesti rikas. Welclome ja tuokaa sukukin. Valtio maksaa eli ilmaista.

 9. Kyllä tuollakin aika typeriä ihmisiä on päättämässä asioista. Kun ei ole asuntoja niin ei se sillä muutu että lähetetään vaan ihmisiä sinne. Typeryyden huippu. Tai no seuraava päätös varmaan ylittää tämänkin huipun. Suomessa ainakin on nähtävissä tälläinen suuntaus. Aina kun luulee että nyt ollaan saavutettu päätöksien teossa typeryyden huippu tulee joku (yleensä vihreä tai vasemmiston puolelta) ja keksii vielä typerämmän päätöksen tai ainakin ehdotuksen.

 10. Saatanan hurrit, sitten tänne Suomeen ei yhtään mutiaista . Saatte vielä takaisin nuo Suomeen 2015 dumpatut vaikka sipilän konklaavia ne lupasi ottaa. Kun pääsemme eroon tuosta petturihallituksesta ja alkaa uudet tuulet puhaltaa, palautamme nuokin teille.Hyvin syöneitä pulleita poika, maanpetturi akkojen helmoissa oppineet zillailun erittäin hyvin. Eivät todellakaan halua töihin vaan loppuelämän ilmaisen runsaan ylläpidon.

  1. Tuskinpa päästään erilleen yhestäkään matusta uuden hallituksen toimesta jos hallitus vaihtuu.
   Punavihhreä vasemmisto oli se joka järjesti turuilla ja toreilla juhlia matujen maantullessa 015 syksyllä.
   Jos et satu muistaan ” MEILLÄ ON UNELMA” juhlia.

   Perkeleenmoinen virhe oli kyllä Sipilältäki mennä
   taloja matujen käyttään lupailemaan,sana kiiri jopa
   savumerkkejä tupruttamalla pitkin afriikkaa Sipilän möläytyksestä.

 11. Luin tämän juuri äsken luotettavasta lähteestä ja kirjoittaja oli kirjoittanut sen vain tunti sitten eli Ruotsin Migrin turhapaikananomuksienkäsittelijät ovat saaneet määräyksen hyväksyä ”kaikki” vaan laakista jotta päästäisiin kasoista eroon ja turhikset saataisiin työnnettyä kuntien niskoille mahdollisimman äkkiä:

  ”När jag nu samtalat med en handläggare på migverket och hört inifrån hur ledningen kräver att de bara ska okeja allt och alla för att bli av med högarna av ärenden och personalen protestererar ohörda, förstår jag att läget är riktigt illa. När man från regeringshåll kör över kommunerna så fullkomligt utan sans och vett, finns det ingen som kommer att må bra. Är det godhet? Är det friskt?”

 12. Eräs ratkaisu olisi, että kunta ostaa majoitettaville loman täysihoidolla jossain Lähi-idän lomakohteessa. Se voisi tulla halvemmaksi.

  Lomalla saisi olla vaikka vuosikaudet. Ruotsi maksaisi lomat ja jopa lähettäisi lomailijoille pari sataa euroa kuukaudessa rahaa kuluttamista varten hotellin ulkopuolella. Joka toinen vuosi Ruotsi voisi lähettää lomailijoille uuden iPhonen.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.