Ruotsissa suuria afgaanimielenosoituksia pakkopalautuksia vastaan

13
MFodt_beGS3rHX3UqmOZmsiKf9A
Kuva: Peter Frennesson. Afgaanilapset osoittavat mieltään Malmössa.

Ruotsi on siinä mielessä mielenkiintoinen maa, että kaikesta tulijamäärästä huolimatta yhä harvempi afgaani saa oleskeluluvan. Kaikenlisäksi maassa oleskelee arviolta 12 000 laitonta afgaania, joita lennätetään Afganistaniin säännöllisillä Maahanmuuttoviraston lennoilla.

Tässä on syy, miksi afgaanit ovat järjestäneet jo kesästä alkaen erilaisia lakkoja ympäri Ruotsia, joissa vaatimuksena on oleskelulupa ja loppuelämänkestävä ilmainen ylläpito. Tänään lauantaina ollaan järjestetty kymmenillä paikoilla ympäri Ruotsia ”stop deportation”- mielenosoituksia, yksi Malmössa.

Sydsvenskanin haastattelemat pari afgaania kertovat aika selväsanaisesti mistä on kysymys:

– Olemme tulleet Ruotsiin aloittaaksemme uuden elämän hyvässä maassa. Ruotsin hallituksen on tehtävä päätös, että meitä ei saa palauttaa Afganistaniin, missä turvallisuustilane huononee päivä päivältä, kertoo muuan Reza Ramazani.

Reza Ramazani väitti pari vuotta sitten tullessaan olevansa 15- vuotias, eli hän on ns. yksintullut turvapaikanhakijalapsi. Maahanmuuttovirasto ei kuitenkaan uskonut miehen selityksiä iästä ja ikää veivattiinkin muutamalla vuodella ylöspäin. Maahanmuuttoviraston mukaan Reza on vähintään 19. Itse hän väittää kuitenkin olevansa lapsi ja 17. Reza valittelee kohtaloaan:

– Olen saanut kolme kielteistä päätöstä. Tällaiset kielteiset päätökset ovat vaikeita minulle ja yrittää samaan aikaan pärjätä koulussa.

Afgaanit ovat hyvin kriittisiä siitä, että Maahanmuuttovirasto on veivannut tuhansien lasten iät aikuisiksi. Heidän mukaansa he ovat esimerkiksi 15 ja yhtäkkiä ikä muuttuukin 18:sta vuodeksi. Reza itse ei kuitenkaan viitsinyt mennä ikätesteihin:

– Ei oikein inspannut se. Ne afgaanit, jotka ovat olleet ikätesteissä niin heidän ikää on veivattu ylöspäin useita vuosia, Reza toteaa ja jatkaa lakkoiluaan.

Advertisements

9 thoughts on “Ruotsissa suuria afgaanimielenosoituksia pakkopalautuksia vastaan

 1. Afgaanit ovat olleet muodissa pitkään mutta ehkä trendi on kääntymässä. Kun jo melkein jokaisella on tötterö niin viehätys häviää. Jemeniläisiä ei ole vielä keksitty vaikka siellä hätä on 1000 kertaa suurempi kuin afgaaneilla. Eivät ilmeisesti ole suvakkien mielestä POP eikä IN eikä MUST, eikä myöskään rohingyat. Mites olis jos pantaisiin vaan yksinkertaisesti puoti kiinni?

   1. Sitähän nuo parasta aikaa tekevät Ruotsissa, ja meilläkin ovat jo pääsemässä vauhtiin.

 2. Hmm… Jos nämä lökäpöksyt jotka luulee että seuraava muhametti voi syntyä vaikka miehestä, samalla energiamäärällä rakentaisivat maatansa kuin ne riehuu muualla, olisi niiden kotimaa sellainen jonne kaikki haluaisi. Mutta eihän ne halua töitä tehdä. Ne haluaa kölliä. Ruotsissa on jo moskeija ja se tarkoittaa niille että maa on valloitettu muslimien olohuoneeksi ja kantaväestö alistettu niiden orjiksi.

  Koskas pohjolan väki oppii?

 3. mitä hullumpi ja eniten valehteleva, sitä parempi suosio suvakkifemammakkojen keskuudessa.
  Onkohan zippilän suosio siinä, että hän itsekin uskoo valheisiinsa?

 4. Missä hätää kärsivät syyrialaiset, naiset ja lapset.Onko kirkonkellot soitettu puhki vai mistä on kyse. Media ja kirkot, onko meille valehdeltu. Nämä vuoristolaiset nopsaan omaan kotiin ja maata rakentamaan. Kuka on opettanut näille kirjoitus ja lukutaidottomille, että on valmiita pöytiä johon istutaan ja sitten vaaditaan.

 5. Aika naurettavaa, että jotkut voivat eräällätavalla väkisin tulla Suomeen. Heillä tuntuu olevan mitä naurettavammat syyt maahanmuuttoon. Helsinginsanomissa oli taasen lapsellinen kirjoitus aiheesta, ja tietenkin kerjättiin samalla sääliä. Kaikki ymmärtävät kyllä heti, että valheilla ratsastetaan.
  https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005445622.html

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.