Sodasta paennut syyrialainen väittää voivansa huonosti joutuessaan asumaan kaksiossa Ruotsissa

13
cm9tshxy7jghhgp8qb83je56668k5s6
Kuva: Daniel Sjöberg. Saad Asraf voi huonosti kun joutuu asumaan sodan jälkeen kaksiossa.

Muuan syyrialainen sotapakolainen Saad Asraf kertoo EnaHåbo-lehdelle, kuinka Enköpingin kunta ei kanna vastuutaan.

Kyse on siitä, että Saad Asrafin mukaan virkamies on luvannut hänelle isomman asunnon, mutta ei nyt kuitenkaan tee asian eteen mitään. Nelihenkinen perhe joutuu elämään kituisessa kaksiossa. Se tekee Syyriasta sotaa, vainoa ja kidutusta paenneen Saad Asrafin psyykkisesti sairaaksi.

Saad Asraf tuli yksin Ruotsiin 2014. Hän jätti perheensä odottelemaan tuolloin Syyriaan, jotta saisi itse hoidettua asiansa sellaiseen kuntoon, että perhe voisi tulla perässä. Kun kaikki oli järjestynyt ja Saadilla oli oleskelulupa taskussa, niin hän sai kuntapaikan Enköpingistä. Hänelle annettiin ensiasunnoksi kaksio ja alkoi perheenyhdistäminen. Se meni nopeasti ja lopulta Saadin vaimo ja kaksi kymmenvuoden molemmin puolin olevaa lasta olivat myös Enköpingissä.

Kaikki hyvin. Perhe pääsi sodan kauheuksista eroon. Edessä oli uusi loistelias tulevaisuus.

Kaikki ei kuitenkaan mennyt kuten Saad ajatteli. Saad kertoo:

– Perhe tuli tänne tammikuussa 2016 eli liki kaksi vuotta sitten, ja vieläkään ei ole mitään tapahtunut. Olen puhunut sopeuttamisviranomaisten kanssa useita kertoja, lähettänyt meilejä, mutta he luistavat edelleen vastuustaan. He sanoivat minulle aiemmin, että ensin pieni asunto, sitten iso asunto. Minulla on useita kavereita, jotka ovat saaneet isomman asunnon, mutta minä en.

Saadin mukaan perhe voi huonosti tilanteen takia, jossa heidät pakotetaan asumaan kaksiossa.

– Lapsilla on todella vaikeaa, heidän on vaikea nukkua. Itsekin voin huonosti. Kun lapset kirkuvat niin on vaikeaa ja täysi kaaos. En kestä enää tällaista.

Maahanmuuttovirastosta aikuiskoulutuksen toiminnanjohtaja Viveca Ehring kertoo, että ei ota kantaa yksittäisiin tapauksiin, mutta yleisesti kaikille, jotka saavat kuntapaikan, heille järjestetään asunto ja sen jälkeen heidän työ asian tiimoilta loppuu.

– Meillä ei ole mitään velvollisuutta hommata kenellekään uutta asuntoa. Silloin meistä tulisi asunnonvälittäjiä ja sellainen toiminta ei kuulu edes meidän toimeenkuvaan. Kukin joutuu odottamaan asuntojonossa vuoroaan niinkuin kaikki muutkin kun kunnallisia asuntoja jonotetaan.

– Ymmärrän kyllä henkilön vihaisuuden, mutta me emme ensinnäkään lupaile asioita, jotka eivät kuulu meidän toimeenkuvaan. Meidän toimeenkuvaan kuuluu mm. hommata kuntapaikan saaneelle turvapaikanhakijalle tai perheelle asunto. Tässä tapauksessa hän on saanut asunnon. Meidän toimeenkuva loppuu siihen. Se on ensiasunto, jonka jälkeen kukin voi omatoimisesti asettautua kunnan asuntojonoon.

Saad Asraf on kuitenkin sitä mieltä, että kyseessä on vale.

– Minulle luvattiin. Todella epistä kuulla kuinka he luistavat vastuustaan.

Advertisements

32 thoughts on “Sodasta paennut syyrialainen väittää voivansa huonosti joutuessaan asumaan kaksiossa Ruotsissa

 1. Ei tule hommista hittojakaan. Miten muka voi kotoutua jos joutuu asumaan metelin ja kaaoksen keskellä ? Kyllä on tylyä meininkiä kun on luvattu ja kaveritkin on saaneet isompia kämppiä. Hävetkää siellä Enköpingin kunnassa ja hommatkaa uudehko iso omakotitalo. Vaikka kävihän meilläkin tapaus Sipilä mutta se oli yksittäistapaus.

 2. Tässä on tyyppiesimerkki siitä röyhkeydestä mitä nuo musut ovat. Nyt olis aika alkaa paluttamaan noita maan pinnalle tai käyvät vieläkin röyhkeimmiksi. Muutama valittaja välittömästi palautuslennolle sinne mistä on tullutkin alunperin. Eiköhän mene seuraavilta valittajilta turpa kiinni.

 3. Jos ei itse kykene muuta kuin istumaan perseellään ja valittamaan, niin täytyy kyetä malttamaan sen aikaa, että muslimit saavat lopullisen vallan Ruotsissa. Eiköhän se vuosikymmenessä taitu – sitten voi valita itselle sopivaa kartanoa.

 4. No mitäs siinä ruinaa kun tokko työssä edes käy. Monia kantiksia asuu kaduilla ja yömajoissa eikä syynä ole väärinkäyttö vaan köyhyys. Joten turpa kiinni vaan. Ja jos ei kakarat tottele niin se on oma vika, ei Ruotsin.

 5. Mäpä olen ollut suomessa asunnottomana yli 10vuotta en jaksa edes laskea, pennun meni vanhemmille, kun helsingin kaupunkihan antaa asuntoja tarpeen mukaan, en vaan rapuissa ole törmännyt mustiinmiehiin enkä asuntoloissa joihin en mee enää koskaa, mielummin vaikka rappukäytävässä.

 6. Arabit on kyllä röyhkeitä kuin nälkäiset porsaat. Vielä röyhkeämpi on ruotsalainen, joka lupailee pillut, pullot ja bemarit koko maailman väelle. Sitten huijatut joutuvat vielä hikoilemaan pillun eteen kun jokainen ruotsalainen ei annakaan hyvällä. Suurin osa on varmaan jo niin alistunut että raiskauksesta tulee arkipäiväinen tapahtuma, mutta ei ihan kaikki, osaa joutuu vielä hakkaamaan kunnes suostuvat piparinjakoon. Rahat onneksi tippuu tilille pyytämättäkin.

 7. Viime viikolla tuli Syyriasta 157 uutta valittajaa Ruotsiin. Kokonaistulijamäärä KOLMINKERTAISTUI yhtäkkiä, 1564 kpl uutta sosiaaliparasiittia tuli 6-12.11. Onko tämä jonkinlainen ivallinen, ennenaikainen joululahja meille?!?

  1. Joku suvakki ajat sitten tahtoi islamistitaistelijoita Sipilän ovelle, en muista mitä ruinaamaan. Vieläkin on ukolla hymy herkässä, ne ei vaan löydä perille.

 8. ”Kun lapset kirkuvat niin on vaikeaa”. Niin, eiköhän ne ole omia kakaroitas joten opeta niitä olemaan turpakii saatana. Ongelman ratkaisu on siis isompi kämppä, mieluiten iso omakotitalo täysin uusin kalustein ja viimeisimmät elektroniikkavempaimet? Ilmainen autokin auttaisi pitämään lapset hiljaa. Mutjoo, ymmärtäähän tuon kateuden kun kaverit sai isommat kämpät ja netistä voi lukea miten jotkut kunnat ostavat asuntoja/taloja muslimeille jotta kaikilla vaimoilla olisi mukavaa. Se on kuulkas RASISMIA jos kaikki muslimit eivät saa vaatimuksiaan täytettyä. HÄPEÄ RUOTSI !!!

  1. Logiikka on ihan selkeä! On olemassa isoissa taloissa asuvia ruotsalaisia, joiden lapset eivät huuda tai mekasta. Eli sen täytyy johtua siitä isosta talosta.

 9. Tuollaiselle kaverille riittäisi yksiö hyvin mitat suurinpiirtein,parimetriä kertaa metri.

 10. Tämä salaisesti hymyilevä veijari ei ole vielä hokaissut somalien 2 kämppää 1 avioliitto kikkaa.Noo ymmärtäähän sen jos ei vielä kaikkia kusetuksia ole oppinut.

  1. Kuuluiko somalikulttuuriin vaimon muutto pois kämpästä kuukautisten ajaksi?
   Kotoutumiskonstit on monet sanoi somali kun sijoituskämppää etsi.
   Jos somali ei saa joka vaimolle omaa kämppä on metkut tuntevien matujen neuvo erota jolloin lisäkämppä järjestyy yksinhuoltajatukien kera ja kämppiin voidaan ottaa pimeitä alivuokralaisia maan alta tai vokista.
   Me tienataan tällä, vai miten se menikään…

  2. Tutulla oli semmoinen järjestely (asumusero tms), että isä asuu yhdessä kämpässä, äiti toisessa ja lapset pysyvät siinä kolmannessa. Maksoivat varmaankin itse tuon, mutta miksei muslimi ymmärrä hankkia kolmea asuntoa/perhe? Kaksi terroristeille vuokralle, tai yksi ja toiseen 3 vuotiaat lapsiseksiorjat.. eikun siis siskontyttäret, kun se itse räjähti Syyrian vikassa sairaalassa.

   Muslimi ei viitti opetella suomea, koska Allah, eikä somali ehkä oppisikaan, siksi voi vapaasti antaa vinkkejä pakopojille. Vähän sama vihapoliisin kanssa, ei nekään opi arabiaa, ikinä.

 11. JOS tämä isompaa asuntoa odottava on työelämässä ja elättää perheensä ,voi todellakin mennä asuntojonoon tai hankkii yksityiseltä niin suuren asunnon kuin peffa kestää .KUKA NE KAKARAT ON TEILLE HANKKINUT .`? Hetken ilo tuo vuosien vastuun ..

 12. Saadille sellaisia terveisiä: olette pieni osa isompaa suunnitelmaa. Teillä saattaa olla kotona kaaos, mutta teidät on päästetty rurooppaan hyödyllisinä idiootteina luomaan isoa kaaosta…teidän pieni kaaos kotona on vain kestettävä.

 13. Ennen pohjalaiset vastaavissa tilanteissa kävelivät keskelle lakeuksia ja peltojaan ja totesivat: ”Ny ei ahista”’. Toimiva resepti myös ahtaanpaikankammoisille syyrialaisille.

 14. Tämä mies on toope. Ottais mallia maanmiehestään, se sai Nackasta 3 osakekämppää. Taitaa olla svedujen kusettamisessa noviisi tämä syyrialaismies. OPPIA IKÄ KAIKKI!

 15. on normaalia, että nelihenkinen perhe asuu kaksiossa. Tuo on vielä kusettanut sen ilmaiseksi. Takaisin syyriaan tuo tyyppi.

 16. Miksi hankki perheensä luokseen kun ei kestä heitä ? Mihinkään nämä eivät ole tyytyväisiä ja aina vaativat vaan lisää.

 17. Ehkä asunto vielä menettelisi, mutta kaikki ne kiljuvat irakilaiset ja afgaanit naapurustossa ja tytärtä ahdistelemassa. Pitäisi päästä periruotsalaisempaan ympäristöön, mutta kun sitä ei enää ole…

  1. Kirkuvat muslimit tekevät huonovointiseksi, siinä ei pitäisi etenkään muslimille itselleen olla mitään uutta, varsinkin kun on ikänsä asunut muslimimaassa.

   Kenenköhän perheellä sitä omakotitaloa ollaan koijaamassa, kerran on niin sietämätöntä sakkia? Toivottavasti ei kunnia-asiat pyöri kuitenkaan mielessä…

 18. Vielä jotain isompi on tarjolla – dahau ,buhenvald ,triblink,………… Jala ,jala matu paska .

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.