Kevennysfilmi: Pohjois-Korean tykistö kalassa

13

Pohjois-Koreassa harrastetaan tykistökalastusta pyydä ja päästä-hengessä. Videon kerrotaan filmatun keväällä, mutta tiedä näistä.

Advertisements

5 thoughts on “Kevennysfilmi: Pohjois-Korean tykistö kalassa

  1. Voi hyvinkin olla melko tuore, eikös siinä esiinny pieni rakettimies sivuosassa. Tähyilee kiikarilla, että tuleeko kalaa…

  2. Tässä pikku raketti miehelle mallia. K9 Thunder-panssarihaupitsi ja K9-tykistöjärjestelmä ovat Suomen armeijan seuraava isompi tykistöhankinta. Nuo kiinteät tykkiasemat alkavat olla historiaa. Sateliitit havaisevat hetkessä jopa tykin suuliekin joten nopeasti liikkuva tykkiasema on tulevaisuutta. Kävin katsomassa keväällä niinisalossa 155 mm tykin koeammuntoja ja olihan melko vakuuttaavaa hommaa. Suomi siirtyy kenttätykistön osalta ainoastaan 155mm kokoon joka Nato sopiva. Veikkaan että tämä tehdään varsin nopeassa tahdissa vaikka alunperin se piti tapahtua ajan saatossa kun kalusto vanhenee. Venäläiset asejärjestelämät viedään sulattamoon.

    1. Kyllähän tosiasia on että ison rähinän alkaessa viro,latvia,liettua jäävät leikiten venäjän jalkoihin, olkoon vaikka kuinka NATO sateenvarjon alla.Suomi sentään pystyy aiheuttamaan melkoista vahinkoa hyökkääjälle vaikka alakynnessä oliskin. Jopa rikkaampi Ruotsi olisi helpompi pala venäjälle koska ruotsin puolustusvoimat ovat nukkuneet vuosikymmeniä ruususen unta kun Suomi on taasen kuitenkin pitänyt jonkinmoista järkevää puolustuskykyä yllä. Itse olen ollut aikanaan kolmessa kertausharjoituksessa ja viimeisin oli joukkojen huoltoon ja liikkuvuuteen keskittyvä, jota nykyaikainen sodankäynti ehkä on. Paikalleen ei saa jäädä koska silloin joukot jauhetaan hajalle voimakkailla ohjus ym. keskityksillä. No enää en ole edes reservin voimaa vaan kuolen rähinän alkaessa onnellisena ja kaikkeni antaneena.🇫🇮

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.