11 uusruotsalaista syytteeseen mellakoinnista Vastarintaliikkeen mielenosoituksen tiimoilta

13

Skärmbild (31)

Syyskuisen Ruotsin Vastarintaliikkeen mielenosoituksen tiimoilta 11 henkilöä vastaan nostetaan nyt syytteet mm. väkivaltaisesta mellakasta.

Kaikki syytteessä olevat henkilöt menivät vastamielenosoittajien joukkoon, mutta syyttäjän mukaan porukka osoittikin väkivaltaisia toimiaan vain poliisia ja joitakin toimittajia kohtaan. He heittelivät poliiseja kivillä ja pulloilla, käyttivät linkoa lingotakseen kiviä ja hajoittivat ainakin yhden poliisiauton.

Syyttäjän mukaan kaikki rikokset on tehty viranomaisia kohtaan tarkoituksena saada aikaan mellakka. Syytekirjelmässä sanotaan mm, että ”syytetyt ovat käyttäytyneet agressiivisesti, provosoivasti ja uhkaavasti. He ovat kieltäytyneet tottelemasta poliiseja, ovat naamioituneet ja heitelleet suuren määrän kiviä, katukiviä, kananmunia, palopommeja, pulloja, ilotulitteita, erilaisia nesteitä, keppejä ja paukkupommeja kohti poliiseja ja siviilipoliiseja.

Kaikki tekijät ovat ns. lähiönuoria, ts. he ovat uusruotsalaisia. Syyttäjän mukaan tekijöillä ei ole yhteyksiä väkivaltaiseen äärivasemmistoon, toisaalta äärivasemmisto adoptoi uusruotsalaiset mellakoitsijat puolelleen.

Advertisements

4 thoughts on “11 uusruotsalaista syytteeseen mellakoinnista Vastarintaliikkeen mielenosoituksen tiimoilta

  1. Olisko ruotsinkin poliisin aika julistaa ”väkivaltainen mellakka” alkaneeksi? Ai niin, syytteethän koskviat kultaminua, Eli silloin ei voida syyttää siitä.

    1. Ei se hyödytä mitään niin kauan, kuin Ruotsin poliittinen eliitti ei katso maan turvallisuustilannetta vaarantavan minkään muun kuin medelsvenssonien vihaiset puheet…

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.