Myös Ruotsissa paheksutaan Puolan itsenäisyyspäivän viettoa

13

B1Y-UcKsL4B8Bbi_b2gLj_KErvE

Myös Ruotsissa Puolan itsenäisyyspäivä on saanut eri piireissä kylmiä väreitä. Useat tahot ja pääkirjoitukset ovat paheksuneet puolalaisten valkoisia ajatuksia ja tämän ajatellaankin johtuvan maan nuoresta itsenäisyydestä Neuvostoinvaasion jälkeen.

Sosiaalidemokraattien oikeusministeri Morgan Johansson tviittasi, että Puolassa on suuri äärioikeiston mielenosoitus, jolla on natsi- ja antijuutalaiskytkentäjä. Johanssonin mukaan tällainen pitää iskeä takaisin kovalla kädellä. Sen tarkemmin Johansson ei tarkentanut onko ruotsalaisten asia iskeä takaisin vai mitä hän tarkoitti.

Kuvakaappaus 2017-11-14 09-48-29

 

Expressenin aina tarkkahavaintoinen kolumnisti Lars Lindström taas oli sitä mieltä, että on pelottavaa, kun Varsovassa marssii 60 000 natsia valkoisen ja puhtaan Euroopan puolesta.

Kuvakaappaus 2017-11-14 09-48-06

 

Sydsvenskanin pääkirjoituksessa kerrotaan, että koko itsenäisyyspäivän takana on kaksi nuoriso-organisaatiota, joiden nimet ja inspiraatio tulevat antisemitismistä ja Puolan eri sodan vaiheista. Pääkirjoittajan mukaan Puola on käynyt vuosisatoja monenlaista sotaa olemassaolonsa puolesta Venäjää, Preussia ja Itävaltaa vastaan. Toinen maailmansota alkoi Saksan Puolan valtauksella. Kun natsivalta kaatui, Puola joutui toiseen ikeeseen, Venäjän alle, josta vapautui vasta 1989.

Sydsvenskanin mukaan tätä taustaa tarkastellen on kummallista, että Puolassa esitetään sellaisia vaatimuksia, kuten ”puhdas ja valkoinen kansa” ja islaminvastaisia ajatuksia levitetään. Pääkirjoituksessa kirjoitetaan siis jotain sellaista, että Puolan haluttomuus ottaa kolmansista maista tulleita muslimimiehiä ns. turvapaikanhakijoina johtuu tästä lyhyestä itsenäisyydestä. Että puolalaiset eivät jotenkin ole vielä ehtineet tajuta sitä onnea, mitä läntinen Eurooppa on saanut kolmansista maista tulleiden muslimien muodossa.

Monet vasemmistosiiven ruotsalaiset pelkäävät aidosti ja tosissaan puolalaisia. Tämä johtuu siitä, että Ruotsissa puolalaiset ovat iso vähemmistöryhmä toisaalta siirtotyöläisinä puolalaiset edustavat monilla aloilla suurta joukkoa. Puolalaiset siis näkyvät katukuvassa ihan eri tavalla kuin Suomessa. Joissakin kaupungeissa on isoja puolalaisyhteisöjä. Nämä yhteisöt ovat tulleet tunnetuksi hyvin jyrkistä islamivastaisista mielipiteistään ja ovat ottaneet osaa joihinkin näkyviin mielenosoituksiin.

Advertisements

16 thoughts on “Myös Ruotsissa paheksutaan Puolan itsenäisyyspäivän viettoa

 1. Vuosikymmenet Neuvostoliiton ikeessä onkin kääntymässä voitoksi! On tämä maailma uskomaton paikka.

  1. Mitäpä kummallista siinä on? Unkarilaiset, tšekit, slovakit, puolalaiset ja muutama muu itäisen Keski-Euroopan kansa sai vajaan puolen vuosisadan mittaisen havainto-opetuksen aiheesta
   ”Miltä tuntuu olla alamaisena omassa maassaan, jonka miehittäjää täytyy vielä rakastaa poliittisella päätöksellä, jonka tekemiseen sen kohteet eivät saaneet itse osallistua”.

   He oppivat läksynsä hyvin, sisäistivät sen ja toimivat nyt sen mukaisesti. Meillä suomalaisilla se on ainakin toistaiseksi hieman hakusessa, eikä tulevaisuuskaan tässä suhteessa aivan hyvältä kyllä näytä.

 2. Puola on hieno maa puolalaisille. Unkari on hieno maa unkarilaisille. Suomi on.. no,Suomi on hieno paikka kelagoldcardien omistajille.

 3. Ruotsalaiset ovat kyllä maailman tyhmin kansa luulisi niiden tajuavan kun katsovat ruotsin omia ongelmia.

  1. Luulisin, että vuosisatojen rauhanaika on surkastanut ruotsalaisten aivoista itsesuojeluvaiston sisältävän alueen – siinä paikalla on nyt Huvikumpu. Eli hieman samalla tavoin kuin psykopaatti ei yksinkertaisesti kykene empatiaan vaadittavien aivotoimintojen puuttuessa, ei ruotsalainen kykene kuin empatiaan, vaikka itseltä päätä leikattaisiin. Teoria on vielä hypoteesi-tasolla.

   1. Saksa ja Cuckada tulee kyllä lujaa Ruotsin perässä jos ruvetaan kilpailemaan tyhmimmän kansan arvonimestä

 4. Ruotsalaiset eivät voi pian juhlia omaansa, vaan tilalle tulee muslimien omat kansallispäivät. Hienoa katso tuota Puolan kansallistunnetta joka on pian Euroopassa kiellettyjen listalla.

 5. Ei siellä mitään natseja marssinut,puhuvat läpiä päähän tuollaisen väittäjät.Puolalaiset haluavat pitää Puolan itsellään.Itsenäisyys on sen verran tuore juttu tuolla että osaavat arvostaa sitä,toisin kuin esim.Ruotsi.Ruotsissa paheksutaan lähinnä sitä ,kun kaikki maat ei tee samoja mokia maahanmuuton sallimisen suhteen.Ruotsissakin on monet poliitikot heränneet että maa menee päin persettä ja koko ajan tulee lisää valtapuolueista samanlaisia kommentteja mitä Ruotsidemokraatit on esittänyt vuosia.Ero on vaan siinä ettei näitä lytätä enään rasisteiksi vaikka Ruotsidemokraatit lytättiin joka välissä Natseiksi ja rasisteiksi jos yhtään koittivat suitsia rahanmenoa ”pakolaisten kohdalla”

  1. Juuri näin! Johansson ja Larsson kuvittelevat omiaan ja leimakirveet vain viuhuvat.

 6. ”Ruotsalaiset paheksuvat” Ja paskat,ruotsalaisila olis kyllä pahuksumisen aiheita omissa hommissaan, että ei tarvitse paheksua Puolalaisten itsenäisyyspäiviä.
  Pölvästit luovutit maansa kehitysmaalaisten roistojen käsiin.

 7. Lindströmille tulee pelottavaksi ,kun matut tappa hänen koira, raiska vaimo ja polta talo .

 8. No koittakaa ruotsalaiset iskeä Puolaan sen uusruotsalaisen muslimiarmeijanne kanssa, niin katsotaan miten käy! Vai tarkoittiko tämä kiero mädättäjä Johansson oikein lähteä itse hyökkäykseen!

 9. Puolalaisilla ja muilla itäblogin kansalaisilla on vain erinlainen ego, kuin länsimaalaisilla. Länsimaalaiset on saatu henkisesti alistettua holocaustilla, mutta idässäpäin se ei ole onnistunut, sillä Hitler halusi tuhota itäiset kansat pois. Tästä johtuen puolalaiset ja muutkaan itä-eurooppalaiset eivät mielistele siirtolaisia yhtäpaljon ja ovat siirtolaisuuden suhteen realistisempia.

 10. Oikeusministeri Morgan Johansson ja Expressenin kolumnisti Lars Lindström ovat joko tyhmiä tai jostain syystä hämärryttävät NATSILEIMAllaan totuutta ihan tahallaan.

  Asialla, itsenäisyyden arvostuksella ja sen juhlimisella, ei ole mitään tekemistä narsismin eikä juutalaisvihan kanssa. Johansson joko tosiaan ei tiedä tai teeskentelee tietämätöntä yhdistäessään islami- ja muslimivastaisuuden juutalaisvastaisuudeksi, todellisuudessa MUSLIMIT VIHAAVAT JUUTALAISIA YLI KAIKEN ja ovat vihanneet satoja vuosia.

  Euroopassakin tällä hetkelläkin juutalaiset kohtaavat eniten vainoa muslimien toimesta ja kakkosena tulee ääriVASEMMISTO ja vasta sitten äärioikeisto.

  Ruotsissa (ja Saksassa) leimataan natsiksi ihan turhan helposti. Vai onko natsin määritelmä se, että haluaisi säilyttää oman pienen kansansa ja kulttuurinsa? Vaikea uskoa noin ison marssijaporukan olleen vaatimassa valkoista rotupuhtautta – toki voin olla väärässä.

 11. Katsokaa vaan, niin vasemmisto tulee syyttämään Helsingissäkin Itsenäisyyspäinänä järjestettävää kulkuetta natsien kulkueeksi. Ihmisten tyhmyys ja ymmärtämättömyys on huolestuttavaa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.