Ylen Eero Mäntymaa yritti levittää valheita twitterissä

13

Ylen toimittelijalla Eero Mäntymaalla menee taas lujaa. Mäntymaa on niin haltioissaan Puolassa järjestetystä ”Natsimarssista”, että toimittelijalla menee puurot ja vellit sekaisin.

Mäntymaa vastaa Laura Huhtasaaren tviittiin:

 

Eero Mäntymaa siis laittaa tviittinsä kuvan vuodelta 2015 ja väittää, että kuvassa olevat henkilöt ovat viikonloppuna marssineita natseja. Tarkkaa paikkaa, missä oheinen kuva on otettu, on vaikea sanoa, mutta kyseessä ei ainakaan ole viime viikonlopun Puolan itsenäisyyspäivän marssi. Kuva on ollut netissä jo ainakin vuodesta 2015. Sitäpaitsi kuvassa olevat liput ovat Unkarin lippuja ja pienemmissä plakaateissa mainostetaan unkarilaista Jobbik-puoluetta.

Mäntymaa myöntää kuitenkin virheensä.

Advertisements

16 thoughts on “Ylen Eero Mäntymaa yritti levittää valheita twitterissä

 1. No milloin nuo punafasistit rehellisiä olisivat olleet?Valehtelevat systemaattisesti aina koska faktat eivät tue harhaista ideologiaa.

 2. Potkut noin osaamattomalle toimittajalle. Yle on muutenkin tarpeeton, pelkkä yksipuolista mielipiteiden muokkausta.

 3. ”A demonstrator shouts and performs a Nazi salute in front of banner reading ”Europe awake” followed by a group of Hungarian Jobbik party representatives during an annual march commemorating Poland’s National Independence Day in 2015.”

  Tällainen kuvateksti löytyi.

  Mikä vaan on näköjään moraalisesti ylivertaista kunhan vain on hyvien ihmisten puolella natseja vastaan. Alkaa vähitellen kuitenkin tuntua siltä, että jopa natsismi on parempi aate kuin mädätys.

  Solidaarisuus ei pure kun tiedemiehetkin ennustavat ihmiskunnan tulevaisuuden olevan vaakalaudalla, jos väestönkasvu ja kulutus jatkuvat yhtä kiivaina kuin nykyään. Olisi ehkäpä parempi jättää Afrikka täysin oman onnensa nojaan. Luonto hoitaa kyllä loput ja väestönkasvu taittuu. Ajatus on ikävä, mutta solidaarisuuden nimissä ei kannata tehdä kollektiivista itsemurhaa.

 4. Mitä väärää tai pahaa siinä on että ihminen haluaa suojella omaa perhettään ja maataan?

 5. Onhan ammattitaidoton ’toimitelia’ jos ei tunne Puolan lippua sekoittaen sen Unkarin lippuun.

 6. Kunhan erottaa EUn lipun ja puolikuulipun toisistaan, niin se riittää ammattitaidoksi ylelle. Turha noita Euroopan valtiolippuja on opetella erottamaan toisistaan, agenda kärsii.

 7. Mäntymaa ihan yksityishenkilönä ja valveutuneena kansalaisena twiittailee. Ei yhtään yritä Huhtasaarta maalittaa, ainakaan polittisessa mielessä. Ei Ylen toimittajat ole ollenkaan puolueellisia, eikä makseta twiitteröinnistä senttiäkään. Ei ole Google-kuvahaku lainkaan tuttu aloittelevalle toimittajalle.

  (Paavo itse keksinyt päästään. Missä faktantarkkuuttajat? Valemedia, Huhtela, Bahrain.)

  1. No se oli twiitti eikä vakavampaa zuurnalismia ja saattoi olla ihan ymmärrettävä lipsahdus, mutta…

   Tosi usein on tullut ihmeteltyä isojenkin medioiden mokailua asioissa, jotka ovat helposti tarkistettavissa yhden sekunnin googlenkäytöllä.

   Opetelkaa nyt jumalauta käyttämään edes googlea ja wikipediaa ja tarkastamaan faktat ristiin edes kahdesta luotetuksi tiedetystä lähteestä!

   Monesti olen jopa ihmetellyt ei sitä, että faktantarkastus on kusaissut, vaan sitä, että mistä ihmeestä niin vääristyneitä tietoja asioista edes on saatavilla!

   En halua syyllistää tässä mitään tiettyjä toimittajaryhmiä, mutta minusta erityisesti tekniikkaan ja varsinkin sotilastekniikkaan ja -asioihin liittyvät tiedot ovat tosi usein ihan miten sattuu. Ei vain taida sellaset pikku yksityiskohdat vaan toimittajia napata?

 8. Näin hieman otsikon ulkopuolelta kysyisin, voisiko PT-media järkätä #tome-kampanjan, jossa me keski-ikäistyvät ja vanhemmat voisimme ilmoittautua seksuaalisen häirinnän kohteeksi? Jos vaikka lupaamme, ettemme ilmoita kenellekkään petseen puristelusta.

 9. Rautoihin toi mäntymaa täytyisi saada ja heittää avain mereen tai pakkopaitaan suljetulle

 10. Nämä vieherkommunistit ovat tämän päivän tiltuja. Levittävät valheita ja YLE on oikea valheiden pesä. Mitä vihreämpi tai punaisempi olet, sen varmempi on työpaikka. Tuokin on saanut pestinsä sellaisen haastattelun perusteella missä on luvannut suoltaa valheita ja lytätä kansallismielisyyttä ja isänmaata, myöskään esin. veteraanien pilkkaminen ei ole näille mitenkään vierasta.Siitä saa plus pisteitä työnhaussa.

 11. Opetelkaa nyt jumalauta käyttämään edes googlea ja wikipediaa ja tarkastamaan faktat ristiin edes kahdesta luotetuksi tiedetystä lähteestä!

  Just joo. Yhtä luotettavia kuin CNN.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.