Mainokset

HS kirjoittaa yksintulleesta lapsesta, joka on ilmiselvä aikuinen mies

Helsingin Sanomat virittää hienoa tarinaa yksintulleesta afgaanilapsesta Sharif Qaderista, joka saapui invaasiosyksyn 2015 aikana Suomeen. Hän ilmoitti tuolloin iäkseen 16 vuotta.

Laitan poikkeuksellisesti linkin Hesarin juttuun, se on lukemisen arvoinen:

https://unv.is/hs.fi/kaupunki/art-2000005449182.html?share=3c047d9b489d528086a0c6fe39a33213

Nyt Sharif Qaderi on olevinaan 18 vuotta. Sen täytettyään hän joutui muuttamaan lasten ryhmäkodista. Vaihtoehtoina oli aikuisten vastaanottokeskus. Mutta tässä tapauksessa afgaanille kävi onni. Helsingistä löytyi tarpeeksi typerä perhe, joka majoittaa ja ruokkii afgaanimaskottia kotonaan.

Mietitäänpä taas asiaa. Osaako joku 16-vuotias nuorukainen matkustaa yksin maailman toiselle puolelle? Jokainen voi kuvitella omaa teini-ikäistä lastaan. 16-vuotias afgaanilapsi ei todellakaan matkusta yksin maailman ympäri. Tarinan mukaan hän matkusti ihmissalakuljettajien matkassa Turkkiin, josta pulikoitiin Kreikkaan. Sen jälkeen Sharif Qaderi on kävellyt Euroopan läpi Suomeen. Harva aikuinenkaan pystyy matkaamaan tuollaista matkaa ilman toimivaa navigaattoria tai karttaa. Mutta afgaanilapsi se vaan kävelee ympäri maailmaa sisäisen navigaattorin ohjaamana.

Jutun mukaan Sharif Qaderi ei ole käynyt kouluja eikä näin ollen osaa lukea eikä kirjoittaa. Kieltäkin tulleessaan puhui vain äidinkieltään. Miten tällainen lapsi muka kommunikoi maailmalla. Miten hän muka pystyi luovimaan matkan kieli- ja lukutaidottomana. Miten hän muka osasi ostaa ruokaa, kysyä niitä oikeita kysymyksiä missä on Suomi jne. Miten hän osasi päätellä missä on pohjoinen, länsi, miten hän muka tiesi, että Torniosta pääsee yli…

Kaiken huipuksi mies ilmoittaa rahoittaneensa matkan siskonsa myynnistä saamillaan rahoilla! Sharif Qaderin perhe myi siis yhden tyttölapsen, jotta mies pääsi matkaan.

Kaikeksi onneksi Sharif Qaderi on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen, josta on tietenkin valitettu. Sharif Qaderiin elättäjäperhe Satu Koivuhovi ja Tommi Wallenius kertovat HS:n jutussa kuinka heidän mielestä on kummallista, että Suomi palauttaa näinkin hyvin kotoutuneen afgaanin.

– Olen miettinyt, että Suomi sahaa politiikalla omaa oksaansa, Koivuhovi kertoo.

Walleniuksen ja Koivuhovin mielestä afgaani on hyvin kotoutunut, koska hän osaa yksittäisiä sanoja suomea ja on kova urheilemaan.

Kaikenlisäksi afgaani valehtelee ihan selvästi ikänsä. Katso kuvia. Ne on suurennettu Hesarin jutusta otetuista kuvakaappauksista.

Kuvakaappaus 2017-11-15 11-08-21

 

Walleniuksen ja Koivuhovin mielestä on sairasta, että afgaani palautetaan takaisin Afganistaniin.

 

Mainokset

44 Comments on HS kirjoittaa yksintulleesta lapsesta, joka on ilmiselvä aikuinen mies

 1. Puosuvaari // 15/11/2017 11:54 // Vastaus

  Minäkin lukiessani en oikein jaksanut uskoa että ei ollut vielä edes aprillipäivä. Yritin osallistua keskusteluun kertomalla kuinka hyvin urheilumies voisi pelata jalkapalloa Afganistanissakin, mestaruussarja pelattiin siellä (kuten Irakissakin) tänäkin kautena ihan tyylipuhtaasti läpi – taisi olla Pariisin kentillä enemmän pommeja kuin siellä..
  http://us.soccerway.com/national/afghanistan/afghan-premier-league/2017/s13198/final-stages/
  Taisi mennä yksi viesti läpi, kaikki vakavat (kulukertaus, ”eläkekarttuma ja verotulot” = kokonaiskustannuslaskelmat) eivät menneet sensuurista läpi. No, kyllähän tuo tuntui muitakin vituttavan – mikä lie agenda? Että voivat myydä edelleen tyttölapsia, jotta aikuiset miehet pääsevät lepäilemään..

  Tykkää

  • otappa_nuista_selvää // 16/11/2017 07:55 // Vastaus

   Siitä on kyllä jonkunverran vuosia kulunut,kun tuo jätkä on ollut alaikänen.
   Se siitä,mutta eihän tuo afkaaniltä näytä,afkaanithan on semmosia pyöreänaamasia ainaki täällä meidän kaupungissa mitkä sanotaan afkaaniksi.

   Tykkää

 2. Puosuvaari // 15/11/2017 12:06 // Vastaus

  Niin ja kertaan vielä, että miehen matka läpi Euroopan ja lopulta vaarallisesta Ruotsista Tornion kautta Suomeen on rahoitettu pikkusiskon myynnillä – ja tämä siis ihan miehen omien sanojen mukaan. Valpas toimittajatar ei millään tapaa ollut kiinnostunut tästä näkökulmasta.

  Tykkää

  • Valtsu // 15/11/2017 15:29 // Vastaus

   Matkan rahoittaminen pikkusiskolla on parasta antia koko jutussa. Tai tarkemmin se, että naistoimittajalla ei tunnu pulssi yhtään nousevan – koko asia vain ohimennen todetaan.

   Mutta vaikka herra Afgaanin omistajaperhe ei tajua ilmiselvää kusetusta, niin toivotaan, että jollain Suvaitsevaiston edustajalla sen verran säteilee, että alkaa hieman kyseenalaistamaan.

   Onkohan tässä muuten käynyt sillä tavalla ikävästi, että herra Afgaani on niitä Iranin afgaaneja, jotka eivät ole koskaan käyneet Afganistanissa, ja nyt sitten ollaan joutumassa Iranin sijasta Afganistaniin? Että lähdettiin hakemaan seitsemää oikein, mutta ei tullut edes lisänumeroa. Toivottavasti.

   Tykkää

 3. Al Sossu // 15/11/2017 12:29 // Vastaus

  Mitenkäs se mukameni irakilaisten kohdalla: 16 vuotias lapsi myi koko omaisuutensa ja maksoi salakuljettajille 10-30.000 dollaria? On siinä nuorukainen ehtinyt maallista mammonaa kasvattaa irakissa.. Ne on hurjia summia mitä ilmeisesti afghanistanissa mukamaksetaan tytöistä nykyään? Minä kun luulin että siellä kenelläkään ole rahaa ja naisia kohdellaan kuin sontaa. Mutta tämä 35 vuotias, anteeksi 18, hänen siskonsa oli varmasti kovin special-tapaus kun irtosi komea läjä ulkomaanfyrkkaa käteen. Hassuja noi suvakit kun eivät osaa ihmistä katsomalla edes vähänsinnepäin arvata ikää, ja sitten voidaan myöskin ihmetellä minkälaisen moraalin omaa muslimi joka valehtelee ikänsä ja MYY SISKONSA päästäkseen Suomen sossun hoivaamaksi? Kun sitä on jo 35 vuotias niin sitä sisäistä moraalia ei pysty enää muuttamaan: sitä on naisia halveksuva patologinen valehtelija henkeen ja vereen.

  Tykkää

 4. Talvisodanhenki // 15/11/2017 12:45 // Vastaus

  Vittumaisen näköinen vesseli jonka ikä on vähintään 25 vuotta.

  Tykkää

 5. Johann // 15/11/2017 12:52 // Vastaus

  Aikuinen afgaani kuuluu palauttaa takaisin Kalifaattiin tuohon länsipuolelle. Sinne ne kuuluu. Siellä on sossut, järjestöt ja ruotsalaista pillua niin paljon kuin vain kiinni saa.

  Hyvää matkaa saatana! Ei tule ikävä. Ota serkkusikin mukaan niin on lapsukaisella parempi mieli matkustaa.

  Tykkää

 6. Vain cuckit adoptoivat mutuja…Mitä vittua tuon Walleniuksen mielessä oikein liikkuu.

  Tykkää

 7. Sääliksi käy pipipäitä sekä sikavanhannäköisiä lapsia // 15/11/2017 13:21 // Vastaus

  Ikä 30 + – 5 vuotta. Sitä se joukkopsykoosi teettää. Suvakkiudesta on tullut uusi uskonto niille joiden elämästä ilmeisesti puuttuu jotakin.

  Tykkää

  • Kommunismi kun romahti niin piti saada jotain mouhattavaa tilalle, niille kun oli jo ennestään tuttua että pidetään silmät kiinni faktoilta. Vihreille on käymässä euroopassa ja ruotsissa samoin, kun kannatus laskee. Enkä ihmettele että suomessakin.

   Tykkää

 8. Hyvä Paavo!!! Siinä saivat, nin että tuntuu! Tänään Monokulttuuri FM. 26-30v. läpsyttelijä.
  Siin on mänt parit espadrillotki zandaalien ohessa.

  Tykkää

 9. Otsassa on poikkirypyt, joista näkee jo heti, että on kolmenkymmenen pintaan. Olen itse sen verran ikäloppu jo, että muistan varsin hyvin, kun surin noita osassani näkyviä poikkijuonteita kolmikymppisenä. 18-vuotiaana otsa oli sileä, kuin vauvan peppu. Pitää olla melkoinen kaihi silmässä tuolla pariskunnalla ja hesarin toimittajalla, jotka saa varhaiskeski-ikäisen miehen näyttämään alaikäiseltä.

  Tykkää

 10. Fin-land ei enää mikään fin land vaan Lilla Afghanistan ja Irakistan // 15/11/2017 13:36 // Vastaus

  Finn-suvakit ajattelevat että mitä väliä sillä on miten vanhoja Sariffit ja Seriffit oikeasti ovat, pääasia että tulevat Suomeen ihanasti kansainvälistämään maata ja kaunistamaan pottunokkaista ja maantienväristä katukuvaa. Ja saataapi yksi ja toinen vanhapiikakin saada sitä kauan kaivattua tummaa ja karvaista nuortamiestä pahimpaan puutteeseensa. Ai niin, puskaraiskaus taas Ruotsissa useamman kikkelin voimin. Ehkä juuri Sharifin kotimaasta tulleita raiskaajia?

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/kvinna-utsatt-for-sexualbrott-vid-sodervarn-i-malmo

  Tykkää

 11. The cuckold // 15/11/2017 13:38 // Vastaus

  Tämäkin naurattaisi vitsinä jos ei olisi totista totta. Joku suvakkiakka ottanut lemmikin kun ukolta ei riitä enää mielikuvitus sänkyhommissa.Toosa saa uutta puhti kun illalla vietetään helliä hetkiä ruoanlaiton ja kaiken kivan jälkeen.

  Tykkää

  • Stulex Abido // 15/11/2017 15:25 // Vastaus

   Ihan tyylipuhdas suvakkien cockholder case.
   Suvakohoro hankki itsellen ikioman prostituoidun. Suvakkimies on tyypilleen uskollisesti niin vajaamielinen ja sinisilmäinen ettei tajua mitään.

   Tämäkin monikultturisminen tarina päättyy vielä erittäin surullisesti suvakkien kannalta.

   Matu sitten lopulta lähtee uusille apajille kupattuaan heidät ja suomen sossun.

   Ihanaa.

   Liked by 1 henkilö

 12. Suvakit luulevat että... // 15/11/2017 13:39 // Vastaus

  … ”Ei parta pahoille kasva, turpajouhet joutaville!”

  Tykkää

 13. Nimetön // 15/11/2017 13:44 // Vastaus

  Juu 18 v ,no mitähän minä ,ku vasta pääsin eläkkeelle ,oisin tuon laskuopin mukaan??Ehkä 25? Jos joku muuta väittää ,sillä paha näkövika..

  Tykkää

 14. Vihasananvapaustaistelija // 15/11/2017 13:51 // Vastaus

  18-vuotiaalla ei ikipäivänä ole tuollaisia spooreja otsassa kuin tuolla elintasoläpsyttäjällä

  Tykkää

 15. Ukkoina syntyvät jo sylilapset // 15/11/2017 14:07 // Vastaus

  Aamusella juttua lukiessa kunnolla taas heräsi. Etsiskelin sanaa, joka kuvaisi jotain äärinaiviutta, mutten löytänyt. Toisaalta tuli mieleen kysymys, josko Sharif jo ilman apupyöriä pihalla polkee ja koska parta jää pinnojen väliin?

  Tykkää

 16. JKH1975 // 15/11/2017 14:30 // Vastaus

  Siinä on jälleen kerran kusetettu hyväuskoisia ja liian sinisilmäisiä suvakkeja 100-0.

  Tykkää

 17. kaitsu // 15/11/2017 15:03 // Vastaus

  Oliko tämä nyt se varhaiskypsä, jonka lapsiperhe adoptoi (äidin iloksi varmaan?)?

  Tykkää

 18. Nimetön // 15/11/2017 15:10 // Vastaus

  ” – Olen miettinyt, että Suomi sahaa politiikalla omaa oksaansa, Koivuaho kertoo. ”

  Todellakin.Niin sahaa.Tosin ei niistä syistä kuin tuo riemuidiootti ilmeisesti kuvittelee.

  Tykkää

 19. Al Sossu // 15/11/2017 15:19 // Vastaus

  Suvakkiperhe Satu Koivuaho ja Tommi Wallenius on hyvä vaan ja maksaa Sharifin loppuelämän kaikki kulut omasta pussistaan, ei tarvii tulla piipittämään joutavia ja vaatia muitten rahoja koska itsellä on huono omatunto ja epänormaali auttamisen/pätemisen tarve. Sitäpaitsi vähän halvemmaksihan tuo sitten loppupeleissä kuitenkin tulee, sillä Sharif elää enää noin 40 vuotta eikä 60 kuten tässä yritetään vilpillisesti väittää.

  Tykkää

 20. dirty dog oroagius kad say's // 15/11/2017 15:25 // Vastaus

  Who said monky is human being ?

  Tykkää

 21. Nimetön // 15/11/2017 16:25 // Vastaus

  Afganistan on turvallinen maa joten Sharif voikin sitten painua helvettiin.Kiva kun kävit ja kiitti.Älä tule toiste.Satun lapset voi muuten varmaan myydä Afganistaniin seksiorjiksi paikallisille kun se ei suvaitsevaista Satua näytä loisen toimintanakaan mitenkään haittaavan vai mitä??Satu voi maksaa sillä vaikkapa loisen lomalennot kotiin ykkösluokassa ettei ihmisoikeudet vaarannu eiks jeh?

  Tykkää

 22. Suvakkifasisti // 15/11/2017 17:53 // Vastaus

  Ei Koivuaho vaan Satu Koivuhovi ja kovanluokan RHC-aktiivi

  Tykkää

 23. Walitusoikeus // 15/11/2017 17:55 // Vastaus

  Satu Aivolaho ja Tommi Aisurius. 😀

  Tykkää

  • No oiskin kumma. Suomi sukuisia suvakkeja, muuttaneet vapaampaan Ruotsiin cucold harrastusten pariin. Siinä akalla looran hoonaus saa viimeinkin totena sen mistä Suomessa haaveiltiin. Voi tätä onnen maata.

   Tykkää

 24. tuli ruotysin kautta suomeen, eikun vain takaisin ruotsiin

  Tykkää

 25. Vana mikä vana // 16/11/2017 00:33 // Vastaus

  Jos tuon otsatukan kampaa taaksepäin saattaa alta paljastua ryppyjen lisäksi myös kaljun alku.

  Tykkää

 26. Tätä Hesarin juttua lukiessani tuli mieleen, että se on tarkoituksella tehty sellaiseksi, ettei siihen uskota. Sellaiseksi, ettei se toimi monikulttuurisuuden edistäjänä vaan päinvastoin herättää valtaosan lukijoista todellisuuteen. Keskiviikkona 15.11.2017 noin kello 11 lukijoiden kommentit olivat pääosin hyvin nuivia. Ihmettelinkin jo, miksi niitä ei ole järjestään sensuroitu tai kommentointia suljettu vedoten ”häirintään”.

  Olisiko niin, että toimituksessa ei jakseta enää pakkomokuttaa ja siksi julkaistaan tuollaista. Siskon myymisen olisi kunnon mokuttajatoimittaja jättänyt pois jutusta. Ja koska totuudella ei ole mokuttajille väliä, he olisivat voineet keksiä toimivampia valheita.

  Eräs toimituksien vastarinnan muoto on pokerina laittaa mokutusjuttuun kuvia ilmiselvästi ilmoittamaansa ikää paljon vanhemman näköisestä miehestä ja mainita jutussa tai kuvatekstissä valehdeltu ikä totena.

  Tässä jutussa toimituksen mahdollisen piilovastarinnan ansiosta voittivat nuivat ja myös toimittajat, koska he varmistivat työpaikkojensa jatkuvuuden.

  Tykkää

  • Jotain samantapaista kävi itselläkin mielessä. Mutta entä jos kyseinen toimittaja onkin aito journalisti. Kirjoituksesssahan ei varsinaisesti otettu mitenkään kantaa vaan siinä kerrottiin tarina afgaanista ja sen suomi-perheestä niin totuudenmukaisesti kuin pystyttiin niillä tiedoilla mitä oli. Lukija tekee sitten itse herkästi sen virhepäätelmän, että toimittaja otti jotenkin kantaa.

   Tykkää

 27. Niin söpö pikku palleroinenhan se siinä!

  Tykkää

 28. DUMARI // 16/11/2017 10:41 // Vastaus

  Tuomjätkä on taatusti täyttänyt 35 vuotta jo ajat sitten.

  Tykkää

 29. Joku oli lisäänyt kuvaasi vielä hesarin päivämäärän ja iän 🙂

  Tykkää

 30. Mitähän urheilua harrastaa? Luultavasti jotakin kamppailulajia, epäilen.

  Tykkää

  • Varmaan suorittanut karaten peruskurssin Tapanilan Erässä ja on keltaisen vyö ylpeä omistaja. Osaa lyödä oizuki zudan ja huutaa möreällä äänellä kia. Myös kata heian Shodan menee pienen takkuilun jälkeen.

   Tykkää

 31. Ja naapurinmieskin urheilee. // 16/11/2017 11:55 // Vastaus

  Aivan samanikäisen näköinen kuin naapurini joka on 37. Naapuri tosin on kantis eikä kemu.

  Tykkää

 32. Mika vallenius // 16/11/2017 12:14 // Vastaus

  Ei sääliä ! Heitä on tarpeeksi jo säälitty ja paapottu jne, kotimaahan vaan takas kaikki sillä valheella ne tänne on tulleet kusettamaan viranomaisia sossua/kelaa mennen tullen.

  Tykkää

 33. Martti Kaltiokumpu // 16/11/2017 13:41 // Vastaus

  Tämäkin ukko on hallituksen suojelussa,ja sipilä on käskenyt ottaa sisään,ja kertoa kauniista yhteiselämästä ukon kans,jos näillä suvisilla on tyttäriä..jopa alakaa tapahtumaan,,varmaan sen vanhemmat naittaa tyttärensä,tai kolome tuolle idjotelli..

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: