Karlskronan koulun kehitysmaista tulleille oppilaille ei kelpaa ruotsalainen perusruoka

13
09-11-04_torsk_02
Ei kelpaa kolmansista maista tulleille sotapakolaisille. 

Karlskronan Friskolanin koulun oppilaat ovat näreissään. Nimittäin ruoka kismittää nuorukaisia.

Kyse on siitä, että koulun oppilaat saivat syksyn aikana syödä kebabia lounaalla tilapäisratkaisuna. Aiemmin kouluun ruokaa toimittaneen ravintolan ja koulun välinen yhteistyö lakkasi, joten kebabravintolaa käytettiin tilapäisratkaisuna.

Nyt koulu on kuitenkin saanut uuden ruokatoimittajan Skärgårdsköket-nimisen ravintolan. (Saaristo) Sieltä nuorukaisille toimitetaan perusruokaa, ruotsalaisittain husmanskost eli vähän kuin kotiruokaa suomeksi. Listalla on mm. perunoita ja juustogratinoituja makkaroita, paneerattua turskaa remouladkastikkeen kera ja perunoita tai vaikkapa pyttipannua ja punajuuria.

Ruoka on siis tuollaista hyvin perustyypillistä lounasruokaa, jota tarjoillaan tuhansissa lounaspaikoissa ja joissa tuhannet ihmiset syövät sitä hartaasti ja hyvällä ruokahalulla.

Mutta tämä ei kelpaa nuorukaisille. Enemmistö koulun oppilaista on köyhistä kehitysmaista turvapaikanhakijoina tulleita sotaa, vainoa ja kidutusta paenneita musliminuorukaisia. Heidän mielestään ruotsalainen ruoka on… no ei niin kovin hyvää.

Muuan nuorukainen kertoo 24Blekingelle:

– Se ei nyt vaan ole meidän tyyppistä ruokaa. Se on ruotsalaista ruokaa eikä yhtään sellaista ruokaa, jota saimme syödä aiemmin.

Monet oppilaat ovatkin nyt laittaneet pystyyn jonkinlaisen epävirallisen ”kapinan” eivätkä syö tarjottua ruokaa. Monet menevät kaupungille ja ostavat ruokaa omilla rahoillaa tai vain jättävät tarjotun ruuan syömättä.

Advertisements

12 thoughts on “Karlskronan koulun kehitysmaista tulleille oppilaille ei kelpaa ruotsalainen perusruoka

 1. Pakolaisille kelpaa kyllä ruoka ja mikä tahansa asunto. Elintasoturisteille mikään ei riitä.

  1. Ja millähän ”OMILLA” rahoillaan nämä keharit menevöt kaupungille parempaa ruokaa syömään????????????????????????????????????????????????????????????
   Nuo ei ole mitään pakolaisia,hevon paska.Onhan nuilla mahollisuus mennä takaisin omaan kehitysmaahansa ja syödä juuri sitä mitä haluaa.Vai onko niin että %Ruotsi ei heitä päästä takasin kun on kultamunat saanut ?

  2. Näin on! Pari vuotta sitten oli lehdessä juttu pakolaisten ruokavaliosta VOKissa. Siinä kerrottiin, että yksi nääntynyt pakolaismies voi Euroopan halki kulkeneen odysseiansa jälkeen syödä hartain mielin ja Allahia kiittäen jopa kahdeksan (8) pihviä ja kymmenen (10) kananmunaa yhdellä aterialla. Kyllä ruoka maittaa kärsineelle ja nääntyneelle tosipakolaiselle.

  1. Juu! Armeijassa kapiaiset sanoivat meille varusmiehille syömisestä näin

   Syöminen ei kuulu palvellukseen,ihan hyvin jokainen varusmies voi jättää syömättä.
   Mutta ruokailussä käyminen kuuluu palvellukseen ja sinne menee jokainen varusmies.

   Voisko näihin kehitysmaalaisiin soveltaa samaa käytäntöä,jotka kehuskelevat kotimaassaan
   tottuneensa paremmalle ruualle.

 2. Uskomattoman tympeää porukkaa. Aleppossa on helvetti maan päällä ja ihmisiä kaivellaan verisinä raunioista. Vaan jahka pääsevät tänne (10 muun maan kautta) muuttuu suurin osa koppaviksi, vaativiksi, itseään muita parempana pitäviksi paskiaisiksi joille mikään ei kelpaa. Miksi meidän pitäisi syöttää heitä väkisin? Kuolkoot nälkään jos ei ruoka kelpaa. Kyllä meidän verorahoillemme löytyy parempaakin käyttöä.

 3. ”Se on ruotsalaista ruokaa eikä yhtään sellaista ruokaa, jota saimme syödä aiemmin.”

  Olette sopeutumattomia. Ette mitenkään pärjäisi Pohjolassa, jos oikein perusteisiin mentäis.
  Tyhmiäkin, vittu, mikä kyllä tiedettiin ennestään.

  Minkä saatanan takia Eurooppaan roudataan tyhmiä ihmisiä?

  Ai niin, jotta kommunismi pääsisi viimeinkin puhkeamaan kukkaansa.
  Pitää vaan ensin alentaa tavisten kantisten älykkyysosamäärää.
  Terveisiä Porvooseen!
  Hyvin pieni erävoitto, mutta erävoitto silti.

  1. Se somali kehotti kylläki suomalaisia paskaa syömään ja kuolemaan pois.
   Ei tullut vain sitä ajatelleekisi ,että ei kauan pysy turpa suuruksessa somaleilla suomessa jos suomalaisett syövät paskaa ja kuolevat pois.

 4. No ehkäpä sen kelpaamattoman ruuan voi kuitenkin vielä syöttää vääräuskoisille vanhuksille siinä jätteiden ohella.Samalla voi tarkistaa olisiko mummoilla vaikkapa kultahampaita jotka voisi repiä irti jotta herrakansalle saadaan rasismivapaata ja ihmisarvon mukaista palvelua.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.