Hässleholmin kunta ostaa useilla miljoonilla kruunuilla asuntoja sotapakolaisille

12

Kuvakaappaus 2017-11-17 15-17-57

Hässleholmin kunta Pohjois-Skoonessa sijoittaa tulevaisuuteen. Kunta ostaa uusruotsalaisille turvapaikkaperusteella oleskeluluvan saaneille kolmansista maista tulleille henkilöille asuntoja 5,6 miljoonalla kruunulla (590 000 euroa)

Peruskerrostalohuoneisto 4-5 h ja keittiö maksaa Hässleholmissa vajaa 1 miljoonaa kruunua eli noin 105 000 euroa. Kaksion saa reilulla 500 000 kruunulla eli noin 52 000 eurolla.

Hässleholmissa asuntopula on sitä luokkaa, että kunnassa ei ole yhtään ainoata vapaata vuokra-asuntoa ei kunnalla, seurakunnalla tai muullakaan ”yleishyödyllisellä” taholla. Mutta koska kunnan velvollisuuteen kuuluu lain nojalla ottaa tietty määrä kuntapaikan saaneita turvapaikanhakijoita vastaan ja hommata heille kahden kuukauden aikana asunto, jää Hässleholmillakin monien muiden kuntien tavoin ainoaksi vaihtoehdoksi ostaa vapailta markkinoilta asuntoja vuokrattavaksi.

Tilanne Ruotsin asuntomarkkinoilla on hyvin mielenkiintoinen. Useimman asunnon ostoyhteydessä käydään tarjouskilpailu. Joissakin kunnissa kuten esimerkiksi Malmössä kunta tekee kaksi tarjousta ja jos se ei riitä, asuntoa ei osteta hinnalla millä hyvänsä. Kun taas joissakin kunnissa tarjous tehdään heti alkuun niin suureksi, että se tiputtaa muut tarjoajat pois pelistä. Joissakin tapauksissa asunnon myyjä ei kuitenkaan ole myynyt asuntoa kunnalle, vaikka se on tehnyt isomman tarjouksen. Liekö kyse jonkinlaisesta ”mielenosoituksesta”.

Koko tilanne on mennyt hyvin mielenkiintoiseksi, sillä Ruotsissa astui vuonna 2016 keväällä voimaan asuntolaki, joka velvoittaa kuntia hankkimaan turvapaikanhakijoille kahdessa kuukaudessa asunnon. Sen sijaan mitään sellaista lakia ei ole koskaan esitetty, jonka perusteella kantaruotsalaisten heikompiosaisten asuntoasioita helpotettaisiin.

 

7 thoughts on “Hässleholmin kunta ostaa useilla miljoonilla kruunuilla asuntoja sotapakolaisille

  1. Rasismia.Kyllä voimavaroille pitäisi kunnon palatsit saada eikä jotain ”asuntoja”.Työttömät ja muut laiskat juopot pitäisi velvoittaa palleron keittämä riisi palkkanaan rakentamaan pienokaisille ihmisarvoa kunnioittavat kodit.Tekisivät edes kerrankin jotain hyödyllistä sen jatkuvan rasistisen öyhöttämisen sijaan.

  2. Miä ihmettä?????!!!! Eikös Hässleholm tiedä että kantaruotsalaiset nuoret, vanhukset sekä lapsiperheet voidaan heivata helvettiin omista vuokrakämpistään parin päivän varoitusajalla? Nyt joku ROTI!

  3. Juuri näin. Ruotsalaiset ulos kodeistaan kaduille ja mussukat tilalle. Eiköhän ala arvostusta löytyä.
    Suomessa sama, kaikkihan täällä tehdään kuten länsinaapurissa.

  4. Kyllä rahaa löytyy vaan ei kantisten tarpeisiin. Jokainen tötterö on monen miljoonan väärtti Lööperin mielestä.

  5. Puolet asukkaista pelkää turvallisuutensa puolesta kehitysmaa-alueilla. Vaan ei suomalainen mokuttajatuttavani joka asuu Botkyrkassa, Norsborgissa. Hän oikein suuttuu jos alueesta sanoo jotakin edes leikillään. Niinhän se on, moni uskoo etteivät rikokset osu omalle kohdalle- kunnes osuvat. Etkä voi koskaan luottaa kemuun: mikä edessäpäin lipevästi hymyilee hioo puukkoa selkäsi takana…

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/manga-forortsbor-radda-for-att-vistas-utomhus

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.