Mainokset

Hässleholmin kunta ostaa useilla miljoonilla kruunuilla asuntoja sotapakolaisille

Kuvakaappaus 2017-11-17 15-17-57

Hässleholmin kunta Pohjois-Skoonessa sijoittaa tulevaisuuteen. Kunta ostaa uusruotsalaisille turvapaikkaperusteella oleskeluluvan saaneille kolmansista maista tulleille henkilöille asuntoja 5,6 miljoonalla kruunulla (590 000 euroa)

Peruskerrostalohuoneisto 4-5 h ja keittiö maksaa Hässleholmissa vajaa 1 miljoonaa kruunua eli noin 105 000 euroa. Kaksion saa reilulla 500 000 kruunulla eli noin 52 000 eurolla.

Hässleholmissa asuntopula on sitä luokkaa, että kunnassa ei ole yhtään ainoata vapaata vuokra-asuntoa ei kunnalla, seurakunnalla tai muullakaan ”yleishyödyllisellä” taholla. Mutta koska kunnan velvollisuuteen kuuluu lain nojalla ottaa tietty määrä kuntapaikan saaneita turvapaikanhakijoita vastaan ja hommata heille kahden kuukauden aikana asunto, jää Hässleholmillakin monien muiden kuntien tavoin ainoaksi vaihtoehdoksi ostaa vapailta markkinoilta asuntoja vuokrattavaksi.

Tilanne Ruotsin asuntomarkkinoilla on hyvin mielenkiintoinen. Useimman asunnon ostoyhteydessä käydään tarjouskilpailu. Joissakin kunnissa kuten esimerkiksi Malmössä kunta tekee kaksi tarjousta ja jos se ei riitä, asuntoa ei osteta hinnalla millä hyvänsä. Kun taas joissakin kunnissa tarjous tehdään heti alkuun niin suureksi, että se tiputtaa muut tarjoajat pois pelistä. Joissakin tapauksissa asunnon myyjä ei kuitenkaan ole myynyt asuntoa kunnalle, vaikka se on tehnyt isomman tarjouksen. Liekö kyse jonkinlaisesta ”mielenosoituksesta”.

Koko tilanne on mennyt hyvin mielenkiintoiseksi, sillä Ruotsissa astui vuonna 2016 keväällä voimaan asuntolaki, joka velvoittaa kuntia hankkimaan turvapaikanhakijoille kahdessa kuukaudessa asunnon. Sen sijaan mitään sellaista lakia ei ole koskaan esitetty, jonka perusteella kantaruotsalaisten heikompiosaisten asuntoasioita helpotettaisiin.

 

Mainokset

7 Comments on Hässleholmin kunta ostaa useilla miljoonilla kruunuilla asuntoja sotapakolaisille

 1. oikeus elää // 17/11/2017 16:50 // Vastaus

  Rasismia.Kyllä voimavaroille pitäisi kunnon palatsit saada eikä jotain ”asuntoja”.Työttömät ja muut laiskat juopot pitäisi velvoittaa palleron keittämä riisi palkkanaan rakentamaan pienokaisille ihmisarvoa kunnioittavat kodit.Tekisivät edes kerrankin jotain hyödyllistä sen jatkuvan rasistisen öyhöttämisen sijaan.

  Tykkää

 2. Al Bundhi // 17/11/2017 17:40 // Vastaus

  Miä ihmettä?????!!!! Eikös Hässleholm tiedä että kantaruotsalaiset nuoret, vanhukset sekä lapsiperheet voidaan heivata helvettiin omista vuokrakämpistään parin päivän varoitusajalla? Nyt joku ROTI!

  Tykkää

 3. Nimetön // 17/11/2017 17:41 // Vastaus

  Juuri näin. Ruotsalaiset ulos kodeistaan kaduille ja mussukat tilalle. Eiköhän ala arvostusta löytyä.
  Suomessa sama, kaikkihan täällä tehdään kuten länsinaapurissa.

  Tykkää

 4. Ylikansallinen mokutus rules // 17/11/2017 18:59 // Vastaus

  Kyllä rahaa löytyy vaan ei kantisten tarpeisiin. Jokainen tötterö on monen miljoonan väärtti Lööperin mielestä.

  Tykkää

 5. Jostakin pitää aloittaa // 18/11/2017 08:47 // Vastaus

  Jokin asia sentään edistyy Ruotsinmaalla: Liberaalit fundeeraavat burkan, niqabin ja hijabin osittaista kieltämistä työpaikoilla ja esikouluissa/ala-asteella.

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/slojforbud-het-fraga-for-liberalerna

  Tykkää

 6. Rikolliset eivät pelkää // 18/11/2017 10:11 // Vastaus

  Puolet asukkaista pelkää turvallisuutensa puolesta kehitysmaa-alueilla. Vaan ei suomalainen mokuttajatuttavani joka asuu Botkyrkassa, Norsborgissa. Hän oikein suuttuu jos alueesta sanoo jotakin edes leikillään. Niinhän se on, moni uskoo etteivät rikokset osu omalle kohdalle- kunnes osuvat. Etkä voi koskaan luottaa kemuun: mikä edessäpäin lipevästi hymyilee hioo puukkoa selkäsi takana…

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/manga-forortsbor-radda-for-att-vistas-utomhus

  Tykkää

 7. aiheuttaja maksaa // 18/11/2017 18:26 // Vastaus

  Kunta voi pakkolunastaa kirkot ja vasemmisto omaisuuden.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: