Sipoolainen vihreä: kunniavartio sankarihaudalla aiheuttaa nuorelle traumoja

12

SONY DSC

Sipoon Sanomien mukaan sipoolainen vihreitten edustaja Sami Nykter (nykter on ruotsia ja tarkoittaa selvää!) kertoo, että kunniavartioon etsittäviä nuoria on hyvin kyseenalainen idea.

Kunniavartio-nimisen hankkeen idea on etsiä vapaaehtoisia nuoria kunniavartioon Sipoon hautausmaalle sankarihaudoille. Jokaista hautaa vartioi samanikäinen nuori kun sankarivainaja.

Nykter on kuitenkin sitä mieltä, että tällainen toimi aiheuttaa nuorille traumoja. Lisäksi kansallista identiteettiä kasataan liikaa sodan muistolle.

– Olisi tärkeää miettiä, ollaanko nyt järjestämässä jotain, joka vain mahdollisesti siirtää kansallista sotatraumaa nuorille ja tuleville sukupolville, Sami Nykter kyselee.

17 thoughts on “Sipoolainen vihreä: kunniavartio sankarihaudalla aiheuttaa nuorelle traumoja

 1. Jos tällainen aiheuttaa traumoja, sitten ei oikeasta sodankäynnistä voi olla puhettakaan. Miten nämä pehmot muka pärjäävät armeijassa saati sodassa? Onhan tämä yksinomaan Vihreiden syndrooma?

  1. Eipä tuosta Vihreiden jäsenistöstä löytyne kovin monta aseellisen varusmiespalveluksen suorittanutta, joten Nykterin traumatisoituminen on nähtävä hänen omaa viiteryhmäänsä vasten.

   Hänen on mahdotonta ymmärtää, että näihin kunniavartioihin valitut eivät koe tehtäväänsä mitenkään traumatisoivana, vaan päinvastoin kunniatehtävänä josta voi, saa ja on suotavaakin olla ylpeä.

 2. Tuossa pitäisi lukea otsikkona : Sipoolainen vihreä aiheuttaa kaikille traumoja töräyttelyllään.

  1. Jos sankarivainajilta kysyttäisiin, tuskin yhtäkään mamua päästettäisiin eleskelemään suomalaisten lompakkojen turvin elintasoansa nostamaan. Pikemmin sankarihautausmailla kuuluu ensi itsenäisyyspäivänä kova kolina, kun sankarit kääntyilevät levottomina haudoissaan, katseltuaan nykymenoa.

   1. Miksei vihreiden mielestä olisi parempi laittaa arabisotilaita tuonne kunniavartiostoon? Heillähän on kauheita ”sota”kokemuksia ja kuuluvat vihreiden ja muiden mamupussailijoiden kunniakaartiin. Näin vihreät ottaisivat osaa mamujen työllistämiseen ja samalla oppisivat jotain Suomen historiasta, jonka vihreät ovat jo täysin unohtaneet.

 3. Tää spede ei ole selvää nähnytkään. Sekasin kuin seinäkello. Lisää khattii ja sienii.

 4. Juujuu.Tietenkin.Sehän se ongelma onkin.Ei se että sankarivainajat ovat ongelma jo pelkällä olemassaolollaan vihreälle stalinismille kun ikävästi muistuttavat siitä että maa jota he raiskaavat tukemiensa muslimitaistelijoiden kanssa on kalliisti verellä lunastettu.

 5. Puoli miljoonaa suomalaista sai sitten trauman katsottuaan uusimman Tuntemattoman sotilaan. Merja Kyllönen taas laittaisi kansanedustajat rasistisesta möläytyksestä kuukaudeksi jäähylle eduskuntatyöstä. Voi pyhä sylvi tätä punavihreiden ajatuksenjuoksua!

 6. Sipoon Sanomien kysely: Uskotko kunniavartioiden vahvistavan sotatraumoja?

  Ei: 93 %
  Kyllä: 7 %

  1. Onko elämä ollut sen jälkeen pitkittynyt trauma? Miksihän lapset haluavat pyssyleikkejä eivätkä sivarileikkejä?

 7. Ymmärtääkseni jokainen joka on kunniavartiossa on ylpeä siitä. Liekö tuo Nykter koskaan edes suorittanut asepalvelusta? Jos ei niin taitaa vain olla kateellinen. Itse olen kateellinen.

 8. Nykteri pistää omiaan. Ei kukaan ihminen ole noin sekaisin. Pakko olla huumorimiehiä, mikään muu ei selitä tuota tarinaa.

 9. Seisoin kerran kunniavartiossa joulun aikaan lumipuku päällä ja suomikonepistoolin kera. Mummut siinä kirkosta tullessa veikkalivat että onko nuo oikeita. Hiljaa piti seisoa vaikka mieli olisi tehnyt sano kurilla että pöö.Tämä ruotsinkieleinen viherkommunisti on sekaisin, olisko pilannut aivonsa jollain tai on sitten kotikasvatuksessa saanut vihan Suomen isänmaallisia kohtaan. Uskokaa pois kun tämä isänmaallisuuden ja historian mollaus saa uusia kierroksia, nuo sankaripatsaat ja haudat ovat näiden pösilöiden iskujen kohteita vielä.

  1. Jep! Nämä ”isänmaalliset” viherpiipertäjät laittavat Sipilän arabisotilaita turvaamaan makuuhuonetta, kun isäntä on töissä (tai kunniavartiostossa tai armeijassa), niin ei tartte huolehtia jälkikasvusta. Tulee kikkarapäisiä ählämöitä tukkukaupalla, joilla on jo valmiiksi vihreä pärstä.

 10. Tämä aihe on niin makea itänaapurin trollien työssä,että uskoisi sen olevan jopa mahdollista.Onhan siellä menestyksekkäästi sanaillut J.Backman’kin ja aivan samalla tendenssillä. Sillä johdonmukaisuudella,että kaikkinainen isänmaallisuus Suomessa on pahasta,kun se sitävastoin entisessä neuvostoliitossa on kunniakasta ja kannatettavaa suomalaistenkin taholta. Kuuluu tematiikkaan ”vanhaa kamaa”. Tuttua touhua.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.