Riiassa arviolta 16 000:n ihmisen soihtukulkue Latvian itsenäisyyspäivänä 18.11.

13

23735938_1618708201518841_4176001812556713704_o

Lauantaina 18.11. vietettiin Latvian itsenäisyyspäivää kun Latvia julistautui Venäjästä itsenäiseksi vuonna 1918. Lauantai-iltana esimerkiksi pääkaupunkiin Riikaan kokoontui arviolta 16 000 ihmistä soihtukulkueeseen.

 

23675102_1642404745810903_2299367785199606845_o

Mielenkiintoista nähdä, että saapuuko Helsinkiin 6.12. yhtä paljon porukkaa, olletikin, kun Riika ja Helsinkin ovat suurinpiirtein samankokoisia kaupunkeja.

 

23561720_1642404852477559_4801990532704360315_n

Advertisements

5 thoughts on “Riiassa arviolta 16 000:n ihmisen soihtukulkue Latvian itsenäisyyspäivänä 18.11.

 1. Ehei. Keskiverto eurostoliittolainen Suomi-pottunokka istuu kotona mieltä turruttavan (((viihteen))) äärellä keppanaa lipitellen. Välillä vaihdetaan kanavaa ja noidutaan pressan kättelyjonossa matavaa enimmäkseen verovaroilla loisivaa eliittiä. Väillä mennään koneelle ja kaljapäissään harmikirjoitellaan meininkiä (((Facebookkiin))) ja vähän jyrkemmin sanankääntein anonyyminä keskustelupalstoille.

  Mitään soihtuja ei lähdetä kanniskelemaan vaikka mieli tekisi. Työkaverit voi vaikka nähdä, ja vihreä tai kokoomuslainen liukas maripaita-rillipää suvakkipomo voi kutsua seuraavana työpäivänä puhutteluun. ”Sisulaisten ja halla-aholaisten natsien” joukoissa seisomisesta voi tulla ihan varoitus. Seuraavissa YT:issä käy taatusti huonosti.
  JA mitäs persujuttua on siellä Facebookissa tullut yhteiskunnan tukipilareista ja hyvistä, suvaitsevaisista ihmisistä kirjoiteltua? Toivottavasti oli sarkasmia?

  Passiiviseksi pehmennetty ja peloteltu pottunokka sopii varsin mainiosti KokKepuSDPlle ja hännyspuolueille, uuvatit mukaan lukien. Kansanvaihto onnistuu Suomessa uskomattoman helposti, mahtaa toimeenpanijoita ihan naurattaa.

 2. HELLsinki on monelle kansallismieliselle niin vastenmielinen paikka joka sijaitsee kaiken lisäksi satojen kilometrien päässä ja tämän takia moni jättää tulematta paikalle -ainakin itselle 6.12 on ainut syy käydä kyseisessä pers’reijässä kerran vuodessa näyttäytymässä sillä se on ainut päivä jolloin kyseisessä kaupungissa jollaintapaa viihtyy eikä mustaksi pimentynyt katukuva hyökkää silmille aivan niin pahasti.

  -Toivottavasti tänä vuonna mahdollisimman moni lähtee mukaan vaikka ympäristö ei miellytäkkään ja matka on pitkä sillä nyt jos koskaan olisi syytä olla paikalla.

 3. Onhan se kyllä käsittämätöntä,kun vielä on kotimaassa ihmisiä joille ei ole auennut itsenäisyyden täysi merkitys (vrt.islamilaisuus,eurostoliittoihailu,globalisaatioihanteet etc,) Jälkiviisaus voi aina kritisoida käydyn itsenäistymiskamppailun tapaa. Mutta maamme silloiset johtajat tekivät ainoan toimivan ratkaisun, jotta kansa voi jatkaa elämäänsä. Näyttää hyökkääjälle, että haluamme itse määrätä alueestamme. Se maksoi hirvittävästi. Ja maksuvälineenä oli veri, tuska ja pelko. Joulukuun 6 päivä symboloi uhrauksen hintaa. Arvostakaamme sitä. A. Ehnroothin sanoin ” Suomi on hyvä maa suomalaisille ja sen ainoa puolustaja on Suomen kansa”. Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!

 4. Siis summasum.. No niin asia selvä. Kaikki meikäläiset ottaa vaikka KOLME (3 ) asiasta tietämätöntä kaveria mukaan marssille ja tarjoaa heille ilmaiset kyytit. Auto/juna/bussi matkan aikana sitten porukalla ihmetellään aikaa1939 jolloin oli pakko lähteä halusi tai ei. Kyytin tarjoajat pistää yhteystietonsa Tajun ”matkatoimistolle” joka sitten jakaa kyydityksiä tapahtumaan ilmaiseksi.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.