Turvapaikkamaahanmuuton typerimmät perustelut: Bruttokansantuote nousee

12

GDP_(nominal)_per_capita_map.png

Ruotsin bruttokansantuotetta käytetään yleisesti perusteluna sille, miksi turvapaikkamaahanmuutto on kannattavaa. Ruotsin bruttokansantuote henkeä kohden on suurempi kuin Suomen.

Bruttokansantuote on loppujen lopuksi hyvin yksinkertainen käsite ja siitä voidaan tehdä joitakin huomioita. Yleisesti siis sanotaan, että turvapaikkamaahanmuuttajat lisäävät Ruotsin bruttokansantuotetta. Suomi on sijalla 42 ja Ruotsi 22. Suomen edelle menevät kaikki muut Pohjoismaat, mutta Norjassa turvapaikkamaahanmuuttajien määrä on samaa luokkaa kuin Suomessa. Mutta sitten sellaiset matalan  tason turvapaikkamaahanmuuton maat kuten Puola tai Itävalta ovat Suomen edellä Ruotsin tasoilla. Logiikan mukaan näillä mailla pitäisi olla selvästi pienempi bruttokansantuote henkeä kohti.

Turvapaikanhakijat voisivat lisätä Ruotsin bruttokansantuotetta JOS he kävisivät töissä. Kun ennenvanhaan Ruotsiin meni suomalaisia tehdastyöntekijöitä, jotka työllistyivät välittömästi, se lisäsi bruttokansantuotetta. Mutta tällä hetkellä kolmansista maista tulevat sotapakolaiset ovat vain puhdas pelkkä kuluerä, koska he eivät työllisty. Tai jos he sattuisivatkin nostamaan bkt:tta, olisi nousu niin se on niin olematon, että sillä ei ole mitään merkitystä.

Mutta sitten taas, turvapaikanhakijat kyllä lisäävät vastaanottorahoillaan kokonaiskysyntää ja sitä myöten bkt:tta. Jollekin kasvukeskuksen ulkopuolella olevalle hiipuvalle kunnalle kymmenet turvapaikanhakijat ovat selvääkin selvempi piristysruiske, kuten Ruotsissa on todellakin ollut.

Kunnan hotellin käyttöaste on kesäsesongin ulkopuolella liki nolla ja kesälläkään se ei nouse kuin korkeintaa muutamaan kymmeneen prosenttiin. Mutta kun hotelliin asutetaan 50-100 sotapakolaista, nousee hotellin käyttöaste sataan. Kun maahanmuuttovirasto tilaa tähän vielä ruokapalvelun; 3-4 ateriaa päivässä, jonkinlaista viikonloppuohjelma jne, niin hotellille sotapakolaiset ovat kultakaivos. Maahanmuuttovirasto maksaa kerran kuussa laskun ja hotelli voi jopa palkata lisää työntekijöitä. Jokainen hotellinomistaja huutaisi hoosiannaa, jos se saisi käyttöasteen sataan ja siihen vielä aamiais-, lounas- ja illalliskattauksen.

Lisäksi kunnan kioski saa kymmeniä uusia asiakkaita, jotka ostavat prepaid-liittymiä, niihin puheaikaa, tupakkaa, kahvia, teetä ja sokeria. Jo kymmenen sotapakolaisen päivittäiset tupakkaostokset lisäävät kioskin liikevaihto liki 70:llä eurolla. Niin ikään kunnan taksit saavat kyytejä kun sotapakolaisia kuskataan kasvukeskukseen turvapaikkahaastatteluun, tervydenhoitoa saamaan ja viranomaisasioille.

Sotapakolaiset ovat siis loppujen lopuksi kuluerä ja lisäävät bkt:tä vain sitä kautta, että laittavat vastaanottorahan kierrätykseen, joka on taas veronmaksajilta saatua rahaa. Ihan sama kuin antaisi paikallisille ihmisille ylimääräisen toimintatonnin verorahoista joka kuukausi. Se lisäisi samalla lailla kokonaiskysyntää ja kansantuotetta.

Näin ollen jokainen ymmärtää, että turvapaikanhakijamiehet ovat vain kuluerä veronmaksajille, jotka eivät ikinä elämänsä aikana ala ”tuottamaan voittoa”.

18 thoughts on “Turvapaikkamaahanmuuton typerimmät perustelut: Bruttokansantuote nousee

 1. Tämä on oppikirja esimerkki klassisesta rikotun ikkunan ongelmasta. Ihmisten tulisi ymmärtää että bkt ei ole mikään hyvinvointimittari.

  1. ^ Nimenomaan noin. Tässä on hieman samaa kuin ikiliikkujan keksimisessä.
   Näyttää päällepäin ja tietyllä tapaa laskien fiksulta mutta ei tule koskaan toimimaan.

 2. Joku viisas kyseli myös kerran netissä, mikä mahtaa olla mustalaisten panos Suomen bkt:lle… Ihan yhtä viisas olisi kysyä elintasosurffareiden osuutta Suomen bkt:stä, mutta nämä tiedot taitaa olla sensuroitu, eikä tilastoja saa tehdä näistä, ovat liian kiusallisia suvakeille.

 3. BKT yksinkertaistettuna: Yhteiskunta 1 rrakentaa yhden talon lisää ja yhteiskunta 2 rakentaa 2 taloa ja hajoittaa kolme.

  Yhteiskunta 2:lla on suurempi BKT.

 4. Kyllä ne mamut lisää BKT:tä…. termiititkin lisää BKT:tä. Kösitys siitä että esim hurrikaanit eivät lisäisi bkt:tä pohjautuu vain siihen että bkt:n luullan olevan jokin vaurauden mittari.
  Se ei ole. Se on vain tuotannon mittari, ei vaurauden.

 5. Riittää, että valtio korvaa kolme vuotta. Neljä on liian vaikea luku. Ptk= pöytäkirja.

 6. Hyvä bruttokanasantuote on sitä valkoisen miehen taakkaa. Mitä paremmin kansalaisilla menee valtion kuppauksen jälkeen, sitä kovempi on se taakka mihin vedotaan. Myös EU maksut nousevat kun BKT nousee, näin se vaan on. EU maksut ovat kuin polttoaineiden hinnat, nousee kyllä mutta eipä juuri laske.Sivstyneitä länsimaita vaaditaan yhä enenemässä määrin elättämään kolmansien maiden työtä vieroksuvien elämän. Ovat oppineet että apua tulee kunhan valitetaan tarpeeksi isoon ääneen ja kun propagandakoneisto vinkaisee, apua tulee.

 7. Kuvitellaan, että Suomen bkt/hlö on 100€. Kun mamu tulee maahan niin hän kaikkein parhaassa! tapauksessa kasvattaa bkt:tä 100€. Kuka hyötyi? Ei kukaan muu kuin mamu itse.
  Maahanmuutosta on Suomelle ja suomalaisille todellista HYÖTYÄ silloin kun bkt/hlö kasvaa, esimerkiksi 100€ –> 102€. Nyt ei niin tapahdu, ei tulevaisuudessakaan.

 8. Tämä on vähän sama kuin se, että kyllä minäkin pystyn laittamaan yrityksen pystyyn, jolla on kymmenen miljardin liikevaihto. Tappiota se toki tekisi, kun myisin vaikka tuliteriä autoja satasella, mutta silti.

  Sotapakolaiset tuovat tietyille tahoille lisää tuloja ja osa heistä työllistyykin ja saattaa menestyä hyvinkin, mutta se osuus kaikista sotapakolaisista on vain aivan liian pieni. Ja tuo osuus on kaiken a ja å kansantalouden kannalta.

 9. Aikoinaan Tanskassa oli puolue nimeltä Centrum Demokraterna, jonka silloinen puheenjohtaja väitti kivenkovaan, että tanskalaiset voisivat elää ihan hyvin vaikka he vain leikkaisivat toistensa hiuksia.. Arvonlisäverot ym verot vain juoksisivat valtion kassaan ja kaikilla hyvä olo (ja siistit hiukset). No, tämä taisi olla viimeinen pisara täysjärkisille tanskalaisille ja koko ääriliberalistinen puolue kuoli ja haudattiin. Sittemmin puheenjohtaja (Mimi Jakobsen) sai pestin – luonnollisesti – Pelastakaa Lapset ry:ltä, mutta sieltäkin tuli pari vuotta sitten lopputili kun taloudelliset laskelmat ja suunnitelmat eivät vastanneet todellisuutta.
  Vähän sama juttu tuon bruttokansantuotteen mittaamisen kanssa.
  Ruotsissa on muuten tehty laskelmia todellisesta tuottavuudesta (tavaroiden tuotanto/vienti) ja tuolla laskutavalla Ruotsi tippuisi aivan EU-maiden rupusakkien tuntumaan.

  1. Hitoikseen jos olisi öljyä, voisi antaa tukankin kasvaa. Perehtyisi vaan kasvikunnan tuotteisiin harrastusmielessä.

 10. Matuteollisuuteen on satsattu valtavasti yhteiskunnan joka tasolla (ihmisiä, aikaa, rahaa, asuntoja, muita resursseja), siksi bkt on noussut. Sinä päivänä kun yhteiskunnan hyysääminen ja passaaminen vähenee ja matujen pitäisi itse alkaa tuottamaan sitä bk- tuotetta, kaikki tyssähtää. Heihin on satsattu mielettömästi velkarahoilla mutta he eivät anna juuri mitään vastinetta investoinneille. Jos 10-30% sadasta matusta tekee työtä ei se yhtälö tule koskaan menemään plussan puolelle.

  1. Juuri näin. Kuplan kasvattaminen tai edes ylläpitäminen vaatii kuplaan jatkuvasti lisäpanostuksia. Jos kuplaa ei tueta, tässä tapauksessa oteta kymmeniätuhansia elättejä, sen aiemmin tuottama kasvu valahtaa takaisin negatiiviseksi kun kupla yksinkertaisesti katoaa. Ruotsin tapauksessa ko. kupla on ollut suuri kontribuuttori kokonaiskasvulle.

 11. Että vihaan tätä bruttokansantuotehölynpölyä! Tämä alkoi Suomessakin Kataisen ja Stubbin hallitusten aikana, jolloin itse mitään osaamattomat poliitikot ottivat valtion budjettia laatimaan amerikkalaisen McKinsey-konsulttiyhtiön, eli nostivat itse kovaa palkkaa ja palkkasivat ulkopuolisen tekmään omat hommansa.

  USA:lla on itsellään valtavat sisämarkkinat, ja siellä BKT voikin olla jonkinlainen mittari. Suomi on taas pieni täysin viennistä riippuvainen, ja vain viennin avulla taloutemme pysyy tasapainossa.

  No, Katainen ja Stubbhan tuhosivat hienot vienninedistämisorganisaatiomme Finpron ja Fintran, kuinkas muuten kuin ”yksityistämällä”. Harva tietää miten: ne myytiin jo kahdet yt:t käyneelle Tieturille, joka on Sopranos Oyj:n tytäryhtiö, jonka hallituksen puheen johtaja tuolloin oli ANNE BERNER! Ja hän oli koko onnettoman kaupan pääneuvottelija ostajan puolella.

  Pian jo palkitusta Finprosta irtisanottiin yli 100 vienninedistäjää kymmenissä maissa, ja näin saatiin toimiva organisaatio lahdattua nopeassa ajassa.

  Tanskalaisten pk-yritysten osuus maan viennistä on noin 70%. Suomalaisten oli ennen tätä Kataisen; Stubbin ja Bernerin antamaa kuoliniskua noin 20%, nykyään enää noin 12%. Pk-yritykset eivät Suomessa enää saa lähes minkäänlaista apua tai tukea päästäkseen viennin alkuun.

  Perhana, että tulin huonolle tuulelle heti aamusta, sori siitä!

  1. Ja jälleen marionetit ja nukkemestari asialla. Eikö aukene?Ota selvää asioista.

 12. Naapurin tyttö, erittäin hyvä, siis aivan loistava kommentti näiden petku-ukkojen Kataisten, Stubbin ym toiminnasta. Olen ehdottomasti samaa mieltä! Monta muutakin nimeä voisi mainita, esim. Häkämies, joka pisti mm. Kemiran kerralla lihoiksi. Kyseessähän on yhtiö joka on tehnyt valtavaa voittoa pitkään. Niin vain piti sekin saada taskurahoilla ulkomaalaisille. Huvittavinta oli Häkämiehen, vai oliko huijari-käteinen, kommentti ”nyt saatiin valtion kassaan rahaa”! WTF?

  Oliko se tää Sasi, tyhmä kuin saapas, joka sanoi ”ei valtio voi olla mukana pörssiyhtiöissä”? Jaa ei vai? Aivan sama onko pörssiyhtiö tai mitä vain kunhan fyrkka tulee laillisesti. Valtion kannattaa ottaa sieltä mistä saa, ottaahan verottajakin jopa pullopalauksista! Oli muuten uutinen joka sai mut repeemään totaalisesti 😀 Häh hää…löytyiskö vielä mitään? Marjojen-ja sienten poiminta? Naapurin fillarin korjaus? 😀 Onhan valtio nytkin mukana tukemassa rahallisesti monia pörssiyhtiöitä, näin oli jo Nokian aikaan. Mikä logiikka tässä on? Pelata kansallisomaisuus super-rikkaille ja saada pikku siivut itselleen. Taitaa täyttää jo maanpetoksellisen toiminnan, tosin eihän meillä ole edes perustuslakituomioistuinta. Eikä jaksa näistä sähkökantaverkkojen myynneistä, teiden yksityistämisestä edes aloittaa…kyllä me vaan eletään hulluja aikoja!

  PS. Valtio muuten maksaa esim.Alma-Medialle ns.lehdistötukea, esim kaupallista Hesaria rahoitetaan siis veronmaksajien rahoilla jotta uutisointi pysyy ns. ruodussa. Miten voi olla riippumaton media jos se saa rahaa valtiolta? Rahalle halutaan aina jotain vastinetta. Median suhteen se vastine on tullut aikoja sitten selväksi.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.