Malmössä tuli esiin harvinainen aivokalvontulehdus-tapaus

12

meningitis symptoms full.jpg.560x0_q80_crop-smart

Malmön maahanmuuttovirastossa on tullut esille hyvin vakava aivokalvontulehdus-tartunta. Yksi henkilö on sairastunut tähän erittäin vakavaan ja tarttuvaan tautiin.

Malmön Jägersron toimipisteessä tuli selväksi aamupäivän aikana, että yksi työntekijöistä oli saanut tartunnan. Kyseessä on bakteerin aiheuttama aivo- ja selkäydinkalvojen tulehdustila. Hoitamattomana bakteeri aiheuttaa kuoleman muutamassa tunnissa. Hoidettunakin noin 10-15 % sairastuneista kuolee.

Maahanmuuttovirastossa alettiin heti päivällä erityistoimiin mahdollisten tartuntojen takia, sillä sairaus leviää helposti ihmiseltä ihmiselle ilmassa tai fyysisessä kontaktissa.

Aivokalvontulehdus on Euroopassa suhteellisen harvinainen, joskin sitä esiintyy muutamia kymmeniä vuodessa Suomessakin. Suurin esintymä on Afrikan sademetsävyöhykkeellä ja Saharan ympärysalueilla sekä Intian pohjoisosissa.

Edit: juttua muokattu levinneisyyden osalta.

10 thoughts on “Malmössä tuli esiin harvinainen aivokalvontulehdus-tapaus

 1. Tauti on harvinainen, mutta rokote on olemassa.

  ”Suomessa, kuten monissa muissakin länsimaissa, B-seroryhmän meningokokki aiheuttaa valtaosan meningokokkitapauksista.”

  ”Suomessa on tullut syyskuussa 2017 apteekkimyyntiin ensimmäinen meningokokki B -rokote Trumenba, joka on tarkoitettu 10 vuotta täyttäneille.”

  Lähde: terveyskirjasto.fi

 2. Matut tuovat tullessaan satoja tauteja, joita täällä,pohjoisessa ei ole ollut. Plus antibioottihoidoille resistenssin tuberkuloosin.

  1. Juuri niin. Tauteja joihin meillä ei ole mitään suojaa koska meitä ei ole niitä vastaan rokotettu. Toisiin ei ole rokotetta, toisiin ei edes hoitoa. Tuberkuloosiinkin voi kuolla jos saa multiresistentin variantin. Luin jo varmaan 15-20 vuotta sitten tukholmalaisesta lääkäristä joka sai turkkilaisesta potilaastaan multiresistentin tubin ja oli kuolla. Joutui lopettamaan ammattinsa ja olemaan massiivisissa hoidoissa monta vuotta. En tiedä selvisikö.

 3. Euroopassa ollaan päästy monesta taudista eroon, nyt näiden vaarallisten tautien kantajat päästetään Eurooppaan levittämään tauteja. Jään odottamaan koska ensimmäisestä Epola tartunnasta uutisoidaan.

 4. Toivottavasti Malmö julistetaan karanteeniin kunnes kaikki piikkipelkoisetkin kehitysmaalaiset on saatu rokotettua. Operaation olisi hyvä kestää pauttiarallaa semmoset kymmenen vuotta.Rokotukset voitaisiin aloittaa jo vuonna 2022 tai myöhemmin heille jotka ovat hengissä selvinneet. Onnea monikulttuurissa rypevälle Malmölle. Joku rutto olis kans kiva lisä ja ekonomisesti Ruotsia hyödyttävä jollei liikaa ponnistella terveydenhuollon resursseilla.

 5. Minulla oli ammattini puolesta nuori nigerialainen rakastajatar tuossa vuosikymmenen alussa. Kun vaimoni kävi sitten Rigetin (köpiksen keskussairaala) maksa-arvotesteissä, niin lääkärit olivat kovin ihmeissään testituloksista. Tällaisia arvoja ei löydy normaalisti edes piikkinarkomaaneilta…
  Kyllä kävi opit kalliiksi. Maahanmuuttoviranomaiset ja politiikot eivät tosin ole oppineet vieläkään ”eihän näitä kaikkia ehdi kaikeilta taudeilta testata…, eikä saa leimata..”

 6. Vielä on toivoa jos nuo suvakit kuolevat massoittain matujen tuomiin tauteihin. Myös piilevät hitaasti hiipivät taudit voivat auttaa kuten syfilis aikanaan joka johti viimein hulluuteen ja tuskalliseen kuolemaan.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.