Mainokset

ICA laittoi joulukalenteriinsa musliminaisen – someraivo

680.jpg

Joulukalenterissä vasemmalla yllä nainen hijabissaan ja alla vasemmalla pojalla kippa päässä.

Ruotsissa syntyi alkuviikosta valtava ”someraivo”, joka ei ota laantuakseen. Nimittäin ICA-kauppaketju julkaisi oman joulukalenterinsa ja kuvasta löytyy musliminainen, joka on pukeutunut hijabiin.

Ica:n markkinointipäällikkö Mats Liedholm kertoo, että tällaista on yhteiskuntailmasto tänä päivänä. Ica ei ota kuitenkaan kritiikkiä itseensä.

– Joulu on juhla-aikaa Ruotsissa ja olemme sitä mieltä, että kaikkien on saatava ottaa osaa siihen riippumatta uskonnosta tai etnisyydestä. Siksi halusimme kalenterin, joka symbolisoi sitä, että kaikki voivat olla mukana ja viettää joulua tavallaan.

Ica kertoo, että se ei varsinaisesti ota kantaa mihinkään, markkinointipäällikkö kertoo:

– Me toivotamme kaikki tervetulleiksi Ruotsiin, riippumatta kuka on ja millainen tausta henkilöllä on.

Ruotsin Keskustapuolueen Jaafar Al-Jabiris kertoo, että kyse on ennakkoluuloista.

– Kuvitellaan, että jotain, mitä Profeetta Muhammed ei tehnyt, sitä ei voi muslimikaan tehdä. Totuus kuitenkin on, että muslimeilla ei ole mitään esteitä viettää joulua niin kauan kuin ei juoda alkomahoolia ja syödä joulukinkkua.

Mainokset

19 Comments on ICA laittoi joulukalenteriinsa musliminaisen – someraivo

 1. Suomi Finland // 23/11/2017 13:25 // Vastaus

  ”– Me toivotamme kaikki tervetulleiksi Ruotsiin, riippumatta kuka on ja millainen tausta henkilöllä on.”

  Ennen kaikkea tervetulleita ovat al qaedan ja isiksen jäsenet, jotka ovat joutuneet pakenemaan paikallista sotaoikeutta. Lämpimästi tervetuloa Ruotsiin – humanitaariseen suurvaltaan!

  Tykkää

 2. Pöydästä puuttuu perinteiset joulujuomat, kinkku, makkarat, leikkeleet.
  Eli kyseessä on muslimien ramadan – yösyöntikemut. Ei mikään Jouluhla.

  Tykkää

 3. Ei vietä juutalaiset joulua eivätkä tunnusta jumalaa // 23/11/2017 14:07 // Vastaus

  Kyllä Israelissa tämän kaltaiset kalenterit poltettaisiin yleisellä roviolla.
  (koko perhe on siis karikatyyrinen juutalais perhe)

  Tykkää

  • Pidetään joulu jouluna // 23/11/2017 16:07 // Vastaus

   Juutalaisilla on sama jumala kuin kristityillä. Heillä on myös sama Messias kuin kristityillä, heistä vain ns. messiaaniset juutalaiset tietävät Messiaansa olevan juutalainen Jeesus Kristus, koska vain messiaaniset lukevat Uutta Testamenttia.

   Varsinaiset juutalaiset toki jättävät joulun juhlimatta, koska he vasta odottavat Messiaansa 1. tulemista, eivätkä usko ristiinnaulitun historian henkilön olleen sittenkin Jumalan Poika jne.

   Eivät juutalaiset silti osoita mieltään joulua vastaan. Nykyään juutalaiset tietävät kristittyjen olevan heidän parhaita ystäviään. Israelissa kristityillä on hyvät olot. Useista maista suuret laumat kristittyjä osallistuu joka vuosi mm. juutalaisten lehtimajajuhlaan.

   USA on kristittyjen perustama valtio, mikä näkyy monin tavoin perustuslaissa jne. mutta myös siinä, että USA on jatkuvasti Israelin suuri ystävä ja liittolainen.

   Tykkää

   • Teologiaa lähestyvän joulun innoittamana // 23/11/2017 16:54 // Vastaus

    Niin kristittyjen Jumalan nimeä eivät kaikki maallistuneet nimikristityt edes tiedä, koska pyhyyden takia sen lausumista vältetään viimeiseen asti. Jumalan Poika Jeesus sentään tiedetään onhan Hänet korotettu kaikkien Herraksi Kaikkivaltiaan toimesta.

    Kristittyjenkin Jumala, JHVH heprealaisittain, on todellakin joko Jahve tai Jehova: asiasta on erimielisyyksiä vieläkin eri kristillisten uskontokuntien välillä (heprean kielen vokaalimerkit puuttuivat ensimmäisenä käytössä olleista teksteistä).

    Katolilaiset tekivät oletuksen Jumalan nimen lausumisasusta käännetyssä muodossaan Jehovaksi, mutta sittemmin Jahvea on pidetty oikeampana käännöksenä (esim. Suomen ev.lut. kirkon nettisivuilla).

    Osa Suomen vanhoista ev.lut. kirkoista on katolisen ajan peruja, ja joidenkin kirkkojen seiniltä on uudempien maalikerrosten alta löytynyt Jehova-nimi, jota tietysti käyttävät edelleen mm. Jehovan todistajat mutta nimen varmasti tunnistavat Jahven synonyymiksi heidän ja katolisten lisäksi lukuisat hartaat kristityt muista kristillisistä ja lähes kristillisistä suunnista (JT:t eivät ole kristittyjä).

    Juutalaisille asia on päivän selvä. Heidän Tooransa, meidän Vanha Testamentti (kirjat hieman eri järjestyksessä kuin Toorassa) kertoo asian selvällä heprealta – ainoastaan käännösongelmat sekä Jumalan nimen pyhittämisen käskyn eri tulkinnan jyrkkyyden vaihtelut tekevät kristityille nimiasian ongelmaksi.

    Tykkää

   • Juutalaiset halveksuu Jeesusta, joka perusti eläessään messiaanisen kultin. Muut juutalaiset eivät tästä pitäneet ja he tapattivat Jeesuksen nöyryyttävällä tavalla ja halusivat samalla osoittaa, että Jeesus ei ole mikään messias. Jeesuksen kuoleman jälkeen hänen seuraajansa alkoivat kuitenkin levittämään väitettä, että Jeesus itse asiassa kuoli ihmisten syntien tähden ja että hän nousi kuolleesta. Eli siitä se homma sitten lähti 🙂

    Tykkää

    • Juutalaisen talmundin mukaan Jeesus on helvetissä kiehuvassa padassa, joka on täytetty ulosteilla.

     Turha kuvitellakkaan, että uskova juutalainen arvostaisi kristittyjä näiden uskonnon takia. Fiksut juutalaiset arvostaa länsimaalaisia muista syistä, vaikka toisaalta juutalaisomisteinen media rummuttaa monikulttuurisuutta juuri länsimaihin – ei Israeliin.

     Tykkää

  • Väkkärän Vempula // 23/11/2017 17:52 // Vastaus

   Tarkoitat varmaan Israelissa hilluvia palestiinalaisterroristeja eli muslimeja, jotka kaikin tavoin pyrkivät saamaan israelilaisen yhteiskuntarauhan järkkymään. He toki polttaisivat joulukalenterit, oli niissä mitä kuvia tahansa. Muslimeille joulu on hirveä synti.

   Ei joulua juutalaisetkaan vietä, mutta tämän päivän Israel on erittäin monikulttuurinen ja kristityillä on siellä hyväksytty asema. Jos messiaaninen juutalainen sattuisi viettämänä joulua, hän jättää varmasti ainakin kinkun väliin, koska sikaa ei syö sen paremmin kukaan juutalainen kuin muslimikaan. Ei toki kaikki Suomen kristitytkään syö sikaa, vaikka se joulukinkku meillä vanha perinne onkin. Kristityt toki saavat syödä sikaa ja mitä vaan ihan yleisen klassisen kristillisen käsityksen mukaan, mutta kuitenkin joissakin kristillisissä suuntauksissa noudatetaan VT:n vanhoja ruokasääntöjä – ja silloin niitä noudatetaan sekä arkena että jouluna.

   Lakisääteisesti myös muslimeilla on Israelissa uskonnonvapaus ja he saavat jopa soveltaa rajoitetusti shariaa joissakin asioissa. Israelissa ongelmana on se, että ns. palestiinalaiset haaveilevat sellaista omaa valtiota, joka oikeastaan söisi koko Israelin valtion olemassaolon. He ovat aikoinaan esim. vaatineet ns. palestiinalaisille pakolaisille rajottamatonta muutto-oikeutta Israeliin, ja heitä on miljoonittain. On selvää, ettei pieni israelilaiskansa, jonka maapläntti eli valtio on vain yhden suomalaismaakunnan kokoinen, voi päästää valtioonsa miljoonittain juutalaisia vihaavia palestiinalaisia.

   Palestiinalaisille opetetaan jo koulussa juutalaisvihaa. Palestiinalaisten (ja muiden muslimien) muunneltu totuus juutalaisista ja Israelista on kulkeutunut Pohjolaan etenevässä määrin palestiinalaisten ja muiden muslimisiirtolaisten mukana.

   Tykkää

 4. Nimetön // 23/11/2017 14:10 // Vastaus

  Hijabiin pukeutunut näyttäisi olevan miesoletettu?

  Tykkää

 5. Puosuvaari // 23/11/2017 14:23 // Vastaus

  se on joskus niin vaikiaa olla niin moniarvoinen..

  Tykkää

 6. Uutta perinnettä pukkaa // 23/11/2017 15:18 // Vastaus

  Meillepä tulee tänä jouluna pukki kamelilla. Tontut hankitaan RHC:sta.

  Tykkää

 7. Pidetään joulu jouluna // 23/11/2017 15:56 // Vastaus

  Meidän työpaikan muslimit ovat joka vuosi jääneet pois pikkujouluistakin, vaikka saisihan siellä olla myös selvin päin. Kinkkuakaan ei ole pakko syödä, vaan lautasensa voisi mättää täyteen lohta ja muita kalaherkkuja, joululaatikoita ja salaattia.

  Ylen Ulkolinjan esittämä Sharia Tanskassa ja Ruotsin SVT:n esittämä Dolda kameror i moskeerna paljastavat, että imaamit kieltävät muslimeja osallistumasta joulun viettoon millään tavalla. Mihinkään joulujuhliin ei saa osallistua millään tavalla. Maallistuneet tai sellaista teeskentelevät toki osallistuvat ja myös ottavat olutta jne.

  Kouluissakin muslimilapset odottavat koulun joulujuhlan ajan käytävällä noutaakseen vain todistukset. Niinpä Suomessa on ollut ainakin huhuja kouluista, jotka tästä syystä ovat lopettaneet joulujuhlat, ettei ressukoiden tarvitse jäädä mistään paitsi. Suomen omat joulujuhlia viettämättömät poikkeukset (Jehovan todistajat) sen sijaan ovat iät ja ajat viruneet juhlien ulkopuolella ilman säälin häivää.

  ICA yrittää muuttaa joulun monikulttuuriseksi. Muslimien yhdistäminen jouluun on takuulla loukkaus muslimeja kohtaan ainakin joidenkin perinteisten muslimien ja oikeaoppisten imaamien mielestä.

  Tykkää

 8. Rapa Ripa // 23/11/2017 16:11 // Vastaus

  Ja joululahjaksi veitsiä ja pommi vyö.

  Tykkää

 9. Rapa Ripa // 23/11/2017 16:17 // Vastaus

  By the way, katsokaapa joskus kuinka Budhalaiset viettävät joulua siinä missä kristitytkin,
  siis Suomessa. He ovat mukana koulujen joulujuhlissa ja joulukirkossa. Eikä näytä ahdistavan vääräuskoisten toiminta. He kotiutuvat yhteiskuntaan helposti ja eivät ole jatkuvasti Kelassa ruinaamassa etuisuuksia. Hyvä aasia!

  Tykkää

 10. Realisti Reino // 23/11/2017 16:38 // Vastaus

  Viettäkää vielä kun on mahdollista. Pian Joulu on muisto vain.

  Tykkää

  • Väkkärän Vempula // 23/11/2017 17:21 // Vastaus

   Ilmeisesti mikä vaan muu kuin muslimit pystyy kotiutumaan länsimaihin todella hyvin. Sille se vaan näyttää, ei edes hinduista ja buddhalaisista ole mitään harmia.

   Muslimeilla onkin tehtävänään valloittaa islamille koko maailma, ensin ihan vain väkilukua kohottamalla ja sitten kun riittävä väestöpohja on saavutettu otetaan käyttöön väkivalta. Mutta siitähän ei saisi puhua. Pitäisi vaan niellä tagiyaa eli paskapuheet rauhan uskonnosta ym.

   Tykkää

 11. karkin syönnistä // 24/11/2017 10:28 // Vastaus

  Mä luulin, että sillä on hammas kipeä.

  Tykkää

 12. Tarja-Maria // 25/11/2017 18:02 // Vastaus

  Ruotsalaiset suvakit ovat sellaista sakkia, että olen pudonnut kärryiltä jo ajat sitten!
  Someraivon kun saisi eduskuntatalon ja päättäjien eteen, niin tulostakin voisi tulla…mutta lienee toiveajattelua.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: