Järfällan poliisi kehoittaa olemaan jakamatta somessa rikollisten kuvia

13

Global-Omsorg, stöd och hjälp-Bilder-Trygg och säker-grannsamverkanskylt 600x400

Tukholman naapurikunnassa Järfällassa tilanne asuntomurtojen suhteen on ajautunut hyvin mielenkiintoiseksi. Ensinnäkin asukkaat ovat lyöttäytyneet yhteen ja palkanneet yksityisen vartijan ja toiseksi poliisi varoittaa nyt jakamasta somessa tekijöiden tuntomerkkejä.

Muutamassa suuressa Järfällaa käsittelevässä Facebook-ryhmässä jaetaan päivittäin esimerkiksi omakotitalojen pihoille sijoitettujen riistakameroiden nappaamia kuvia, joissa lähinnä ulkomaalaistaustaiset henkilöt hiippailevat talojen pihoilla.

Poliisi on kuitenkin hyvin kriittinen tekijöiden kuvien julkaisemiseen. Nimittäin oikeudessa tällainen saattaa nousta uhria vastaan. Kyse on siitä, että poliisi käyttää kuvien näyttämistä todistajille useimmissa rikostapauksissa. Mutta jos tekijän kuva on julkaistu tuhansien ihmisten Facebook-ryhmässä niin puolustusasianajajan on helppo takertua tähän. Rikosoikeudellinen todistusarvo heikkenee.

Järfällan poliisista Magnus Nilsson kertoo Stockholmdirektille:

– Ymmärrän kyllä ihmisten kiukkuisuuden murron jälkeen ja tekijöiden kuvien julkaisun ajatellaan auttavan rikoksen selvittämisessä. Mutta tarkoitus pyhittää keinot.

Advertisements

7 thoughts on “Järfällan poliisi kehoittaa olemaan jakamatta somessa rikollisten kuvia

 1. ”Matujoukko silloin varpahillaan, varpahillaan, töllin taakse hiipi tullen illan, tullen illan…”

 2. Tarkoittaako tämä sitä,että jos julkaisen varkaan kuvan,niin se kiihottaa varkaita paikalle suuremmissa määrin ???.

  1. Se on vain ja ainoastaan erittäin hyvä asia että näin käy.

   Kun keskiluokka ja ylempi keskiluokka yhteiskunnassa saa omakohtaista kokemusta yhä enemmän ja enemmän harjoitetusta politiikasta niin mielipiteet alkavat muuttua nopeasti ja vääjäämättä paatuneimmillakin silmiensä ummistajilla.

   Kun se todellisuus iskee vasten kasvoja oikein kunnolla ja poikkeaa voimakkaasti valtamedian narratiivista niin jokainen ihminen alkaa siinä kohtaa miettimään uusiksi sitä ketä äänestää ja miksi?

   Kun aamulla on matkalla töihin ja näkee miten aamulla tervehtii poltettu auto pihassa ja joutuu soittamaan ensin poliisille, työnantajalle ja sitten vakuutusyhtiölle että ”näin kävi” niin se muuttaa mielipiteitä.

   Kun oma tytär ei uskalla enää lähteä ulos ai kouluun koska pelkää tulevansa ahdistelluksi tai puskaraiskatuksi niin se muuttaa mielipiteitä.

   Kun oma poika tulee hakattuna koulusta kotiin ja ilmoittaa ettei enää halua mennä kouluun Mamujen väkivallan ja opettajien ongelmiin puuttumisen passiivisiuuden vuoksi niin se muuttaa mielipiteitä.

   Kun et enää itse ole turvassa omalla ennen niin rauhallisella alueellasi eikä poliisi uskalla puuttua asioihin ja koettaa peitellä asioia koko ajan enemmän ja enemmän absurdiksi muuttuvimpien keinojen avulla niin se muuttaa mielipiteitä.

   Kun asetelma omassa valtakunnassa on ”Kaikki muut” VS Ruotsindemokraatit niin jää tasan tarkkaan kolme vaihtoehtoa äänestäjälle käsiin:

   1. Älä äänestä ollenkaan enää koska et kehtaa äänestää Ruotsindemokraateja jotta oma kuviteltu ”Imagosi” ei kärsi. (Hyödyttää Ruotsindemokraatteja)
   2. Äänestä Ruotsindemokraatteja. (Hyödyttää Ruosindemokraatteja)
   3. Äänestä lisää ongelmia äänestämällä ”Kaikki muut puolueet” vaihtoehtoa joka ei ole enää vaihtoehto.

   Lopputulos on selvä, jokainen joka äänestää Ruotsindemokraatteja ei enää ikinä tule vaihtamaan ”Kaikki muut” vaihtoehtoon mikäli Ruotsindemokraatit eivät itse sössi tilannettaan rajusti… Toisaalta, jopa siinäkin tapauksessa ei ole enää muita vaihtoehtoja äänestäjällä jäljellä?

   Mikäli äänestäjä passivoituu, eli jättää äänestämättä ”Kaikki muut” vaihtoehtoa niin sekin lisää Ruotsindemokraattien painoa Ruotsin politiikassa joka ajaa yhä ahtaammalle joka ainoa päivä ”Kaikki muut” vaihtoehtoa.

 3. Poliisi näköjään huomasi porsaanreiän siinäkin asiassa, näillä pikku ryöstelijöillä on nimittäin niin hyvät asianajajat, että jos tuollainen mahdollisuus on saada todistusaineisto heikkenemään, niin tottakai ne käyttävät juuri sitä.
  Asianajajat ovat maailman kieroimpia ihmisiä.

  1. Nimenomaan. Yhtäkkiä tuleekin roistosta uhri jolle valtio maksaa vahingonkorvauksia pilatun maineen takia.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.