Mainokset

Sotapakolainen Tukholmassa: ”Vessa haisee pahalle, en voi keskittyä opintoihini”

Kuvakaappaus 2017-11-24 10-24-45

Peter Kadhammar kyselee Aftonbladetin kolumnissaan mikä vika on rikkaassa ja ystävällisessä Ruotsissa, kun se tekee ihmisitä uhreja.

Kadhammar kertoo saaneensa yhteydenoton Tukholmassa Ulvsundan teollisuusalueella toimistotalossa asuvilta sotapakolaisilta, joilla on vaikeaa. Toimistokompleksi on muutettu jonkinlaiseksi yhteismajoitukseksi. Sotapakolaiset haluavat saada äänensä kuuluville ja valittavat asumisoloistaan.

Lähi-idästä ja Afrikasta tulleet miehet asuvat kahden hengen huoneissa. Miehet ovat paenneet sotaa, vainoa ja kidustusta, mutta kertovat, että eivät voi asua näin kuten nyt asuvat Tukholmassa.

Muuan syyrialainen 31-vuotias sotapakolainen Subhi, joka tuli Ruotsiin Libanonista, (ei siis Syyriasta, mutta käyttää Syyrian sotaa verukkeena sotapakolaisuudelleen) ja joka asui ja työskenteli sitä ennen Dubaissa, kertoo Kadhammarille:

– Olen hyvin hermostunut. Sosiaalitoimisto ei kuuntele minua. Täällä on ahdasta ja likaista. Vessa haisee pahalle. En voi keskittyä opintoihini täällä. Roskia joka paikassa.

Syyrialainen sotapakolainen Tukholmassa: ”Vessa haisee pahalle. En voi keskittyä opintoihini täällä.”

 

Muuan afrikaano kertoo Kadhammarille:

– En voi asua täällä. Minä haluan oman huoneiston.

Yksi asukas valittaa:

– Pesukoneen pyörintä haittaa elämääni, en voi nukkua.

efc1b8de-a3ab-4092-b272-4e6eae6d6ac3

Ruikutiruikuti.

 

Asumisyksikön omistaja ja johtaja on isekin entinen pakolainen Serbiasta. Myös työntekijät ovat pakolaisia Jugoslavian hajoamissodan ajoilta. Johtaja kertoo, että ymmärtää sotapakolaisten turhautumisen, mutta hänen mukaansa heidän ei ole pakko asua täällä:

– He voivat ihan vapaasti vuokrata huoneiston mistä haluavat. Minun isäni ja äitini kun tulivat Ruotsiin 90-luvulla niin he kävivät töissä ja hankkivat sitten asunnon. Äiti siivosi, isä oli ravintolassa töissä.

Lopuksi Kadhammar kääntää asian päälaelleen ja kyselee, mitä vikaa rikkaassa Ruotsissa on kun heistäkin tuli uhreja?

Mistä oikein on kysymys? 

Tietenkin siitä, että nämäkään tulijat eivät ole mitään pakolaisia. He eivät ole paenneet sotaa, vainoa eivätkä kidutusta. He ovat tulleet paremman elämän toivossa ja kuvittelivat saavansa jonkinlaisen täysylläpidon. ”Vessa haisee pahalle!”. Tavallinen ihminen siivoaa vessansa, jotta se ei haise pahalle. Aatelinen valittaa, että vessa haisee. Kukaan ei ole siivonnut sitä.

Jos nämä miehet olisivat tulleet jonakin pakolaisina Ruotsiin, he olisivat kiitollisia nykyisestä asuinpaikastaan. Sieltä käsin he aloittaisivat elämänsä ikäänkuin alusta. Menisivät töihin, säästäisivät vuokra-asuntoon rahaa. Kukin rakentaisi elämänsä sellaiseksi kuin haluaa. Näin ovat tehneet nekin tuhannet Ruotsiin muuttaneet Suomalaiset.

Mutta nyt nämä muslimimiehet huutavat käsi ojossa ”antakaa antakaa” ja valittavat kun kukaan ei ole siivonnut heidän vessaa.

Mainokset

14 Comments on Sotapakolainen Tukholmassa: ”Vessa haisee pahalle, en voi keskittyä opintoihini”

 1. Risto Kantonen // 24/11/2017 11:45 // Vastaus

  Kiti itku vinku. Ja tämänhän nämä osaavat, muuta osaamista ei sitten oikein olekaan. Solution: Squeaky wheel gets the kick!

  Tykkää

 2. Valtsu // 24/11/2017 12:06 // Vastaus

  Hyvän näköstä settiä, kun käsipuhujat valittavat kaikesta mahdollisesta. Mutta siihen heidät on opetettu, kun on suostuttu erilaisiin erioikeuksiin.

  Se on tuttua hommaa meille asiakaspalvelussa työskenteleville, että kyseisen ryhmän edustajista ehkä yhdellä kymmenestä on aikomus oppia tekemään jokin asia itse. Loput tulevat sitten ”Äääääh, ma ei osa, voitko näyttä”-narisemaan, mikä tarkoittaa, että en aio koskaan opetella vaan aion aina tulla narisemaan vastaavalla tavalla nyt ja aina.

  Kaikki kunnia sille yrittävälle 10 prosentille, mutta tälläkin viikolla kaksi voimavaraa on koettanut saada minut tekemään koulutehtäviään, vaikkei sillä ole mitään tekemistä toimenkuvani kanssa, ja vaikka se tietysti on opiskelijan homma. Mitähän ne siellä oppilaitoksessa tekevät? Opettajaparkoja.

  Lapsia voisin vielä jeesiäkin ohimennen, mutta kun aikuisopiskelijat tulevat vinkumaan jossain aivan alkeissa niin ei viitsi. Jos opiskelijalla ei ole kykyä laatia kouluharjoituksena työhakemusta, niin minkähänlainen kyky on lähihoitajaksi? Opiskelijan onneksi lähihoitajan hommat ovat pääosin positiivisen syrjinnän piirissä.

  Tykkää

 3. Totuutta kehiin // 24/11/2017 15:33 // Vastaus

  Voi karvalapsi parat. Oman ympäristön siisteydestä huolehtimisesta, eivät taida olla kuulleet koskaan. Jos suoraan sanon niin ei valitus näillä työtä vieroksuvilla herrauskonnon nilviäisillä tuohon lopu. ULOS TÄÄLTÄ VETELYKSET!

  Tykkää

 4. Tasan ei käy onnen lahjat mutta kantisten osa on kuitenkin pahempi kuin vessanhaistelijan // 24/11/2017 15:50 // Vastaus

  Ottaahan se päähän kun oma vessa haisee ja kuulee että kolmivaimoinen haaremiukko sai 14 miljoonan kämpät ehkä loppuiäkseen asuttaviksi.

  Tykkää

 5. mike lake // 24/11/2017 16:15 // Vastaus

  Miten me Suomalaiset voisimme näitä Ruotsissa asuvia kaltoinkohdeltuja napsosia auttaa ?.
  Itse ehdottaisin välitöntä rahankeruuta,itse olen valmis pistämään heti tonnin tähän hyvään tarkoitukseen.

  Tykkää

 6. orbanisti // 24/11/2017 18:10 // Vastaus

  Yölläkö niitä pesukoneita käytetään? Mitä siisteyteen ja kuriin tulee, olen alusta asti ollut sitä mieltä että niin kauan kun näitä ”sotapakolaisia” ei käännytetä rajalla, heille pitää järjestää prikulleen samat olot kuin meidän asevelvollisuutta suorittaville miehille. Aamuherätykset, pinkat, tarkkaan aikataulutetut marssit muonituskeskuksiin ja ennen kaikkea rajoitetut vapaat ja iltavahvuuslaskennat, joissa luvattomasta poissaolosta seuraa rangaistukset. Näin ei pyöritä kylillä ahdistelemassa ja raiskaamassa ihmisiä.

  Siivoamiseen kuluu enintään vartti päivässä, jos kaikki tekevät osansa. Nelisen kuukautta tupani vastuulle määrättiin vessan ja osan käytävästä siivoaminen, kun jollakin oli pelkkä oma tupa, mutta ei nuristu kun ei se mitään olisi auttanut. Elämä on.

  Tykkää

 7. mike lake // 24/11/2017 20:42 // Vastaus

  Orbanisti puhuit täyttä asiaa.Kaikki nämä edellämainitsemasi asiat ovat tervejärkiselle päivän selvää,niin kuin sarkasmin erottaminenkin.

  Tykkää

 8. DUMARI // 24/11/2017 22:00 // Vastaus

  Monioassajat eivät siis osaa edes pestä vessaa pari kertaa viikossa! Laiskuus istuu niissä yhtä syvällä kuin jihad. Koko porukka kävellen maasta pois.

  Tykkää

 9. Onhan tämä Ruotsalaista satiiria.

  Tykkää

 10. Kassinen // 25/11/2017 10:40 // Vastaus

  Minä näin eilen kun muslimi kantoi leveästi hymyillen kaupasta neljä kassillista kaljaa, siideriä ja ruokaa. Kovaa vauhtia lähti menemään kohti keskustassa sijaitsevaa asuntoaan joka on uudessa talossa jossa ei yhdelläkään samanikäisellä Suomalaisella ole varaa asua. Pointtini ei ole se että muslimi asuu, syö ja juopottelee ilmaiseksi, vaan se että muslimi ihan itse kantoi niitä kasseja. Muslimi siis joutui tekemään jotain ihan itse! Karmaisevaa rasismia! Olen vieläkin Sipilä-shokissa.

  Tykkää

 11. dirty dog oroagius kad say's // 25/11/2017 12:59 // Vastaus

  Metsässä apinat asu puissa ,ei tarvitse siivota. Miksi kuffari ei palvelee Ruotsissa .

  Tykkää

 12. 10 vuoden kuluttua 10% elättää itsensä mikä ei tule koskaan korvaamaan satsattuja rahoja // 25/11/2017 18:07 // Vastaus

  Miksei näitä heitetä vaan kylmästi ja nopeasti ulos? Säästyisimme valtavilta määriltä kustannuksia(satoja miljardeja kruunuja), rikoksia ja vaivaa. Työntekijöiksi näistä ei ole, tuotto on olematonta ja sekin pitkän ja vaivalloisen tien takana. Miksi siis jatketaan hyysäämistä? Mitä odotetaan? Sitä on todellakin syytä kysyä. Kustannukset satoja miljardeja kr. samaan aikaan kun esim. kantislasten leikkauksia perutaan ja syöpälapset jätetään ilman hoitoa.

  Tykkää

 13. Anttila Isak // 25/11/2017 20:04 // Vastaus

  Voit lähteä vapaasti takaisin, parempaa ei ole ilmatteeksi tarjota, olisi vastaukseni.

  Tykkää

 14. Johnny // 27/11/2017 03:09 // Vastaus

  Nämä diskoläpsyttelijät ovat omassa maassaan olleet kohtuullisen varakasta keskiluokkaa. He eivät ole tottuneet siivoamisiin tai muuten aliarvostettuihin töihin. Kaupassa käynti on ainoa ruumiillinen rasite (paneskelun lisäksi), johon he voivat täällä ryhtyä. Omassa maassaan kauppahommassa on apulaisia kantamassa kasseja. Täällä ei ole kuin Suomen armeijan varusmiehet, jotka eivät ihan joka paikkaan ehdi kunniakansalaisten kaljoja kuskaamaan. Puolustusvoimien resurssit eivät millään riitä, joten määrärahoja tarvitaan rutkasti lisää.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: