Lepää rauhassa, viikingitär Camilla

12

 

 

Sain kunnian seurata nuoren ruotsalaisen naisen viimeisiä vaiheita hänen taistelussaan syöpää vastaan.

Sivullisena kaikki tuntui niin väärältä. Miksi juuri hänen, maailman kilteimmän ja oikeudenmukaisimman ihmisen piti saada sellainen sairaus kuin syöpä.

Camillan pohdinnat elämästä ja kuolemasta varsinkin viimeisinä aikoina olivat hyvin pysäyttäviä. ”Minä kuolen kohta. Me kaikki kuolemme. Ihmisen tehtävä on vain valita miten suhtautuu kuolemaansa. Voi olla vihainen, itsesäälinen, surullinen. Minä itse olen päättänyt olla kiitollinen. Olen kiitollinen, että olen saanut elää ja nyt saan kuolla.”

Jollain tapaa kuoleman huomasi lähestyvän. Vielä vuosi sitten hän näki toivoa, ja se saatanallinen sisu. Pieni hento nainen päättäväisyydellään oli kuin höyryveturi, joka paahtoi eteenpäin. ”Me voitamme!” Kun taas sanotaanko viime kesästä asti hänen ajatuksensa olivat selvästi kuolemaa valmistelevia. Kuolema oli selvästi läsnä, se vain odotti sen verran, että hän sai ajatuksensa kuntoon.

Kaiken sairauden keskellä Camilla jaksoi ajatella Ruotsia. Isänmaansa tila oli hänelle sydämen asia loppuun asti. Hän sanoi aina, että antaa jonossa tilaa ruotsalaiselle. Hän oli todellinen sverigevän, ”ruotsin ystävä”. Tunnetuksi Camilla tuli pari vuotta sitten Gotlannissa tapahtuneen joukkoraiskauksen jälkipelissä. Hän perusti ruotsalaisille naisille turvapartion ja järjesti massiivisia tukimielenosoituksia, joita valtamedia kuvaili äärioikeistolaiseksi toiminnaksi.

Oikea viikingitär Gotlannista. Viikinkien sukua.

Kiitos Camilla, että sain tutustua sinuun. Nyt, lepää rauhassa.

10 thoughts on “Lepää rauhassa, viikingitär Camilla

 1. Voisi pikemminkin kirjoittaa niinpäin että ”terve nainen poistui sairaasta yhteiskunnasta”.

 2. Tässä on koko ihmiselämän keskeisin ajatus:

  ””Minä kuolen kohta. Me kaikki kuolemme.”

  Elämä on hidasta kuolemista. Ilman kuolemaa ei olisi elämää. Markkinamiehet ja markkinoijat myyvät sloganeita ”nuorena pitää elää” ja ”pitää nähdä maailmaa ja saada kokemuksia”. Miten ne palvelevat sinun elämääsi? Sitä elämää josta jokainen päivä hukataan turhaan eivätkä ne tule koskaan enää takaisin. Mitä sinulle elämästäsi jää?

  Kun ”höttöelämän” jälkeen teet kuolemaa, olet juossut koko elämäsi rahan perässä ja hukannut ne reissaten turhilla matkoilla saastuttaen maapalloamme ja aiheuttaen eriarvoisuutta koko maapallolle, niin miltä luulet tuntuvat kun viimeisiä henkäyksiä vetäessäsis ymmärrät että:”Koko elämän olisi voinut elää toisin”? Se tukehduttava tunne että koko elämä heitettiin hukkan ja nyt se on mennyt eikä mitään voi peruuttaa, aiheuttaa hirvittävät kuoleman tuskat. Sellainen kuolema on todella kamala.

  Meille aikoinaan kouluissa opetettiin että yhteiskunna peruspilari on perhe. Katsokaa ympärillenne. Suomi on rappioitunut yhteiskunta. On ”sinkkuja jotka valitsevat viihde-elämän ennen perhettä”. On rahan perässä juoksijoita, on pettureita. On henkilöitä jotka keskittyvät keskushermostoon vaikuttaviin aineisiin. Ja sitten, alati kasvava joukko narsistisen piirteen omaavia jotka haluavat olla ”Seuraava Julkkis”. Kuinka levollisina luulette näiden ihmisten tekevän kuolemaa? Ei ole ketään omaista hautaan laittamassa.

  Ulkoisen kuoren ja habituksen kiillottamisen sijaan ihmiset voisivat oikeasti katsoa mikä yhteiskunnassa on tärkeää ja toimia sen mukaan. Yhdessä tämä maa muutettaisiin reilussa puolessa vuodessa paratiisiksi. Mutta sen esteenä ovat ihmiset/ihmiseryhmät jotka eivät pysty tekemään yhteistyötä. Oman egon tai halujen vuoksi. Suomessa on maailman rikkaimman mineraalivart. Meillä on pelkästään Kobolttia Saudi-Arabian öljyn verran. Uraania jo nyt salakuljetettavaksi asti. Ja kultaa, hopeaa, litiumia ja kuparia nikkelistä ja muista mineraaleista puhumattakaan. Kaikien tietämän fosfaatin lisäksi. Suomella on enemmän varallisuutta kuin Monacolla, Lichtensteinilla ja Sveitsillä yhteensä. Mutta me annoimme päättäjiemme lahjoitta nuo mineraalivaratomme ulkomaalaisille ilmaisiksi. Ja tässä kohtaa Outokumpu teki yhden suurimmista rikoksista ja myyräntöistä. Mutta se teki sen ensimmäisen.

  Miksi kirjoitan tällaisia? Meidän jokaisen pitää ymmärtää että me kuolemme. Minulle annettiin 18 vuotiaana 12kk elinaikaa. Olen vielä täälä. Mutta oman kuoleman käsittely sai ymmärtämään että elämällä, sen jokaisella päivällä, on merkitystä. Ja se miten sen käyttää, se merkitsee oletko kuollessasi täynnä tuskia vai levollinen. Ja kun toimii yhteiskuntamme hyväksi rikollista eliittiä vastaan, niin jokainen teko on merkittävä. Jokainen teko luo levollisuutta kuolemaa tehdessä. Sillä ne ovat tekoja tulevien sukupolvien hyväksi. Jos ne ovat uhrauksia, mitä suurempaa voisit tehdä? Uhraus on aina teoista jaloin.

  1. ”Epäilemättä. Monet niistä jotka elävät ansaitsevat kuoleman. Ja jotkut jotka kuolevat ansaitsisivat elämän.”
   – Gandalf –

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.