Lucia-juhlan suosio laskee entisestään

13

lucia

Ruotsalainen joulunalusjuhla Lucia-juhla alkaa pikkuhiljaa olemaan menneen talven lumia. Varsinkin ns. Lucia-tytön valinta on liian ”ruotsalainen” tapahtuma ja monissa kouluissa tai muissa yhteisöissä tästtä perinteestä haluattan eroon.

Lucia-tyttö on valittu kouluissa ja muissa yhteisöissä äänestämällä. Se tavallaan eräänlainen missikisa, jonka ihanteena on ollut nuori, blondi, kaunis ja ”viaton” tyttö. Kun kisoja alettiin pitämään vuonna 1928 Tukholmassa, oli kisa tuolloin puhtaasti kauneuskilpailu, mutta viimeisten vuosikymmenten aikana Luciaksi on valittu koulun tyttökuorosta joku ikään kuin edustamaan kaikkia.

Takavuosina Luciaksi oli paljon halukkaita, mutta nykyään tapahtumalla ei ole enää sellaista suosiota kuin ennen vanhaan.

Luultavasti koko Lucia tuleekin häviämään pikkuhiljaa, sillä se ei vastaa enää millään tavalla monikulttuurisen yhteiskunnan huutoon.

Filmillä muutaman vuoden takainen Lucia-tapahtuma, jossa Lucia-tytöksi valittiin afrikkalainen poika.

Advertisements

9 thoughts on “Lucia-juhlan suosio laskee entisestään

  1. Hollantilaisten Joulupukilla Sinterklaasilla on ollut 1800-luvulta asti mukanaan musta tonttu, Zwarte Piet. Eipä ketään enää yllättäne, että tätäkin perinnettä on alettu kukistaa raivokkaasti.

   Saa nähdä, miten meillä tämä MeToo-kampanja etenee: onko Joulupukkikin kohta se ”pukki”, joka on lahdattava lähinnä siksi että oli ylipäänsä ollut koskaan olemassa?

 1. Tiedättekö miksi Jeesus ei voinut syntyä ruåtsissa?

  -Koska tarvittiin neitsyt ja kolme viisasta miestä…😇

 2. Ruotsalaiset ovat muutenkin menetetty kansa, joten pikimusta miespuolinen lucia-neiti ei paljon hetkauta. Kuvaa hyvin Ruotsalaisen toimivan yhteiskunnan alasajoa joka tuntuu vain sekaisemmaksi menevän mitä enemmän radikaalifeministeille ja heidän ”miespuolisille” hännystelijöille antaa valtaa.

 3. Tuo linkitetty Saatanan haastattelu ansaitsisi Pulitzer-palkinnon – lukekaa ihmeessä:
  …”hyvin monet ihmiset alkoivat ihanan avoimesti jakaa mieltä ylentäviä linkkejä sosiaalisessa mediassa, Saatana sanoo.
  Hän antaa kiitosta myös vanhalle kunnon medialle.
  – Median paapova asennekasvatus on tuottanut erittäin hyvää hedelmää. Ennen vanhaan tekopyhä hurskastelu oli vain ihan pienen uskovaisporukan oma juttu, mutta nyt hysteerinen moraaliposeeraus on tullut valtavirraksi, ja se on ihanaa! Saatana iloitsee..”

  Harmi, että vain Kirkko ja Kaupunki -julkaisulla oli yksinoikeus tähän syvälliseen ja harvinaisen osuvaan haastatteluun..

 4. Raamatussa ei ole mitään mainintaa Lucia-neidosta, Valonkantaja sen sijaan on Saatanan toinen nimi…

 5. Minulla ovat molemmat nuoremmat tytöt jossain vaiheessa, koulun / dagiksen aikoina olleet Lucia-neitoina. Hieno perinne. Kannatan.

  Aivan samalla lailla kannatan myös Kekriä tai Nuutinpäivän Nuuttipukkeja, ja paljon mieluummin kuin jotain watun vähä-älyjenkkien halloveeniä, millä ei ole mitään tekemistä suomalaisuuden ja perinteinemme kanssa.

 6. Radiossa kerrottiin Luciasta juttuja. Ei kuulemma ollut mikään pyhimys, vaan silmätön h**ra. Lähde: Radio Suomipop, Jaajo Linnonmaa

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.