Muuan afgaani on suosittu koripallovalmentaja – silti palautus uhkaa

13
2585951-650x
Hosseini kuittaa stipendin. Sillä rahalla on mukava aloittaa elämä pakkopalautuksen jälkeen taas Afganistanissa.

Muuan tenstalainen yksintullut afgaani Salar Hosseini palkittiin viime viikolla stipendillä hänen panoksestaan nuorisokoripalloiluun.

Hän on Tensta basket-koripallojoukkueen valmentaja ja valmentaa 8-11 vuotiaita nuoria. Hosseinin kerrotaan olevan hyvin suosittu valmentaja ja kun joukkueen nuoret kuulivat stipendistä monet itkivät onnesta.

Hosseini tuli Ruotsiin vajaa pari vuotta sitten ja opiskeli heti koripallovalmentajaksi. Kun Tenstan koripallojoukkueeseen haettiin valmentajaa Hosseini sai paikan päättäväisyytensä ja iloisuutensa ansiosta.

– Olen iloinen palkinnosta, Hosseini kertoo Mitti-paikallislehdelle.

Joitakin pieniä harmaita pilviä on taivaalla. Nimittäin maahanmuuttovirasto on antanut Hosseinille jo kaksi negatiivista ja pakkopalautus lähestyy. Tämä surettaa Hosseinia:

– En halua lähteä Ruotsista, minulla on paljon ystäviä täällä.

Muuan järvalainen sosiaalidemokraatti Zekiye Güler Thompson, joka oli luovuttamassa Hosseinille 5 000 kruunun stipendiä, kertoo:

– Hän on suuri satsaus ruotsalaiseen yhteiskuntaan. Hän on rehellinen ja hyvä ihminen. Surullista jos hänet palautetaan.

Onko Hosseinin pakkopalautus sitten oikein? Hän on sopeutunut hyvin Ruotsiin ja on suosittu koripallovalmentaja?

Tottakai on oikein. Hosseinilla ei ole mitään turvapaikan tarvetta ja se on turvapaikkaa haettaessa ensisijainen kriteeri. Jos turvapaikkaan ei katsota olevan tarvetta, silloin henkilö pitää pakkopalauttaa. Jos hän haluaa edelleen olla Ruotsissa, tulkoot sitten uudestaan vaikkapa työperäisellä ja sillä kertaa passin kanssa.

Mutta turvapaikka on turvapaikka, ja se annettakoot vain sitä tarvitseville eikä mukaville koripallon lätkijöille.

 

 

Advertisements

6 thoughts on “Muuan afgaani on suosittu koripallovalmentaja – silti palautus uhkaa

  1. Ojjj – päättäväinen ja iloinen Hosseini.Koripalloakin vielä kaiken muun ihanan lisäksi.Ihqdaa.Niin tuoretta ja raikasta sen perinteisen ”iloinen ja välitön Mohammed joka tykkää jalkapallosta” sijaan että ihan tässä jo liikuttuu.

  2. Jos maasta ei saada ulos rikoksenuusijoita, niin miten saataisiin tämä tapaus? Viimeistään kiitoradalla makaa tukholmansyndroomalaisia lähtöä estämässä, mm. Löfven.

  3. Moniosaajat saivat sittenkin pureutua kiinni Ruotsin maaperään sanoo:

    Hymyile Ruotsille ja Ruotsi hymyilee takaisin… Tulevaisuuden ruotsalainen on tummaihoinen, alati hymyilevä rullahuulinen vinosilmä- tötsä päässä ja viikset ja leukaparta- ja joka puhuu pashtua, daria, arabiaa ja sompunkiält.

  4. ”opiskeli heti koripallovalmentajaksi” =) ei helkkari mitä shaibaa. Ikäänkuin se olisi tärkeäkin ammatti, tai edes ammatti joka tuottaisi jotain.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.