Mainokset

Valtamedian iltasadut: Falköpingin gynekologi ja Hailuodon autonkorjaaja-rakennusmies (perhe Irakissa)

Valtamedia on parhaimmillaan silloin kun se kertoilee hauskoja satuja moniosaajista. Kaksi esimerkkiä älyvapaista jutuista, toinen Ruotsista, toinen Suomesta.

Libyalainen gynekologi-tohtori Ruotsissa. Negaa pukkaa ja tohtorin paperitkin ovat kadoksissa.

Muuan libyalaissyntyinen 35-vuotias Mohamed Abou Eliwa sai taas negatiivisen päätöksen. Eliwa on syntynyt Libyassa, mutta hänen katsotaan olevan palestiinalainen. Itsensä mukaan hän ei ole ollut koskaan minkään maan kansalainen.

Eliwa tuli Ruotsiin 2014, eli hän oli tuolloin 32-vuotias. Sitä ennen mies oli asunut siis Libyassa, sitten Puolassa ja Lopulta Ukrainassa. Ukrainassa mies opiskeli tohtoriksi, ihan oikeaksi gynekologiksi. Ukrainassa mies sai päähänsä lähteä Ruotsiin vaimonsa ja lapsensa kanssa.

Lopulta mies päätyi monien vaiheiden kautta Falköpinkiin. Hänen itsensä mukaan hän on täysinoppinut tohtori ja haluaa työskennellä Ruotsissa.

– Ruotsi tarvitsee lääkäreitä, miksi minä en kelpaa.

Perhe on kuitenkin saanut jo kaksi kielteistä eikä työperäinenkään oikein mennyt putkeen. Mies työskentelee terveyskeskuksessa jonkinlaisena juoksupoika-kahvinkeittäjänä, josta tienaa reilu 1 200 euroa kuussa ja maahanmuuttovirasto katsoo, että se ei riitä elättämään miestä ja perhettä.

Kaikenlisäksi Sosiaaliministeriö ei myöntänyt miehelle ruotsalaista tohtorinlupaa. Ei ollut todistuksia, ei ollut oikein mitään konkreettista tohtorihommista Ukrainassa tai missään muuallakaan.

Hailuodon ainoa turvapaikanhakija Wael Al-Aswadi viihtyy saaren rauhassa, vaikka kaipaakin välillä seuraa. Irakilainen työskentelee Hailuodon Panimolla ja on ystävystynyt paikallisten kanssa. Työperäistä olekelulupaa hän ei silti ole saanut.

Irakilainen moniosaaja: autonasentaja-rakennusmies Suomessa. Perhe jäi Irakiin.

 

Hailuodosta tulee myös mielenkiintoinen iltasatu. Muuan Wael Al-Aswadi loihe lähtemään Irakista pakoon sotaa, vainoa ja kidutusta. Mies päätyi Ouluun ja lopulta Hailuotoon panimolle töihin, jossa tienaa nyt 1 700 euroa kuussa.

Kaikki hyvin? Ei, Al-Aswadi ei meinaa millään saada oleskelulupaa. Ei turvapaikkaperusteella, eikä työperäistäkään.

Mies kertoo, että Irakiin jäivät vaimo ja 13- ja 7-vuotiaat pojat.

Mies kertoo, että Irakiin jäivät vaimo ja 13- ja 7-vuotiaat pojat.

Koska sotatilanne Irakissa on vaikea, joutuu vaimo ja lapset muuttamaan koko ajan paikasta toiseen, Heitä vainotaan ja he pelkäävät. Miehen matka päätyi kuitenkin lopulta Pohjois-Pohjanmaalle.

Satu jatkuu:

Elokuussa vuonna 2015 Al-Aswadi pakeni Turkkiin, josta hän suuntasi Egeanmeren yli Kreikkaan. Laivassa oli liikaa lastia, joten matkustajien oli pudotettava laukkunsa mereen. Sinne meni myös hänen passinsa.

Irakilainen ei kuitenkaan aio antaa periksi vaan valitusta on laitettu vetämään. Perhe pitää saada Irakista turvaan.

Toivotaan, että molemmat miehet pääsevät turvallisesti takaisin kotiin.

Mainokset

11 Comments on Valtamedian iltasadut: Falköpingin gynekologi ja Hailuodon autonkorjaaja-rakennusmies (perhe Irakissa)

 1. Nimetön // 30/11/2017 00:08 // Vastaus

  Todellisia moniosaajia valehtelemisessa. Uutta tarinaa pukkaa heti, kun käy ilmi, että vanha oli keksitty.

  Tykkää

  • hyvinki_uskottavaa // 30/11/2017 23:21 // Vastaus

   Niin mutta kyllä se rasismiinkin viitttaa minusta,jos ei uskota kun toinen tulee irakista saakka Ruotsiin, eikä sitte uskota jos hää sanoo olevansa täysin oppinut tohtoti.Tohtorin paperit on tuhoutuneet siinä tiimellyksessä kun välimerta ylitettiin niin kuin kaikkien muidenki välimeren ylittäjien paperit.

   Tykkää

 2. Valtsu // 30/11/2017 06:30 // Vastaus

  Niin, minkälainen isä jättää perheensä Irakiin mennäkseen Hailuotoon puuhastelemaan? Ymmärrän, että tervetuloa-kylttejä heiluttavat naislaumat ja uuninpankkopoikien horinat ja pääministeri-tason asuntolupaus luovat uskon paremmasta tulevaisuudesta, mutta sympatiaa ei nyt riitä. Ja Hailuodon panimon tuotteita en varmuudella osta koskaan.

  Ja jos ihminen olisi lukenut itsensä lääkäriksi Ukrainassa, siitä löytyisi paperit – lääkärin liksa Pohjoismaissa on reitti rikastumiseen. Haiskahtaa tuo gynekologin-titteli uudelta roplausinnovaatiolta.

  Mutta kun Helsinki nyt innovoi uutena vetovoimatekijänä ilmaispalveluita paperittomille, niin nyt on aika heittää kaikki henkilötiedot Itämereen ja mennä punavihreään kuplaan uhriutumaan. Siellä ovat äänestäjät antaneet vallan emmakareille, siellä on parasta vääntää tarinaa. Täytyy olla onnellinen, ettei tullut asetuttua Helsinkiin, vaikka ei se tilanne täällä ympäryskunnissa paljon parempi ole.

  Tykkää

 3. Vulvameister // 30/11/2017 09:12 // Vastaus

  Eikös se ole niin että 100% pakoloistorakkamiehistä ovat itseoppineita pimperotohtoreita.. Joka jätkälle lääkärinpaperit ja asianmukainen palkka niinku ois jo saatana!

  Tykkää

 4. Suomalaisille töitä ensin // 30/11/2017 10:22 // Vastaus

  Aina ihmetyttää miten nämä voivat olla töissä. Jo lakikin kieltää ottamasta töihin sellaista henkilöä jolla ei ole sosialiturvatunnusta, kiinteää asuinpaikkaa ja joka ei ole Suomen verotiedoissa. Työnantajat jotka näin tekevät rikkovat lakia koska ko. henkilöt eivät ole VIELÄ Suomen veronmaksajia. Työstähän pitää maksaa vero ja sosialiturvamaksut.

  Meidänkin kylän suurin tilallinen teetti näillä uudet katot rakennuksiinsa kun ”poikien piti saada jotain harrastuksia”. Tarjosi lounaat viikon ajan paikallisessa kuppilassa ja säästi asennuksessa huiman summan rahaa. Sanoi kylillä vain että ”joutenko niiden pitäisi makoilla” kun hänen rajanaapurinsa on asentava pläkkäri. Siinä meni yhteiskunnalta 150 miestyöpäivän verot. Ja tilallinen vain hymyili kun säästi.

  Tykkää

 5. Rasisti metsästäjä Pohjois-Kurjalasta // 30/11/2017 11:55 // Vastaus

  En ole gynekologi, mutta voin silti vilkaista….

  Tykkää

 6. Jos alkuperäinen löytyy voi pyytää kopion // 30/11/2017 12:37 // Vastaus

  Ei Ukraina ole mikään kakkamaja-maa. Kyllä siellä asiat ovat kirjoissa ja kansissa ja rekistereissä joten tiedot tutkinnosta voi saada uudelleen, jos sellainen on suoritettu. Ei taida olla…?

  Tykkää

 7. Tietojeni mukaan (varma tieto) tuo Hailuodon panimon ukko on harras muslimi ja meni tuonne panimoon käytettyään sanakirjaa; jee, menen panimoon. Hän pettyi kun kyse olikin alkoholipitoisesta oluesta eikä nussimisesta ja siksi hän nykyisin pettyneenä kuseskelee tuohon laakeriin. Myös runkkailee kun panohommiltaan ehtii/elpyy.

  Tykkää

 8. dirty dog oroagius kad say's // 30/11/2017 13:08 // Vastaus

  Nyt tulee maailman ensimmäinen täyttä SPERMA olutta .

  Tykkää

 9. dirty dog oroagius kad say's // 30/11/2017 13:22 // Vastaus

  Suvakihoroillle Lotto voito – mokkakkikkeli matu ginekologi .

  Tykkää

 10. näitä lettutieteen vihtoreita piisaa

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: