Yksintulleiden oleskelulupa lanseerattiin jonakin opiskelulupana, mutta tutkimus osoittaa, että yksintulleet ovat surkein oppijaryhmä

0

828475013-bahla-kofia-thawb-koran-school

Miljööpuolueen yksi perustelu sille, että yksintulleet afgaanit haluttiin saavan jäädä Ruotsiin oli se, että he voivat käydä koulun loppuun. Miljööpuolueen koulutusministeri Gustaf Fridolin, joka on ollut asiassa hyvin aloitteelinen, kertoi, että afgaanit voivat jäädä, ”jotta saavat koulut päätökseen.”

Miljööpuolue siis käytti tätä koulutusjippoa yhtenä vetotekijänä. Lisäksi yksintulleille lanseerattiin oma erillinen ”highschool-stipendi”. Yritettiin siis luoda kuvaa jonkinlaisesta superryhmästä, jonka koulumenesteys ja -intohimo on jotenkin hyvin erityinen.

Mutta jo nyt on tullut julkisuuteen, että yksintulleet afgaanit ovat todella surkea opiskelijaryhmä. Dagens Industrin mukaan ylivoimainen enemmistö yksintulleista afgaaneista ei läpäise koulua ollenkaan, ts. saa nelosia todistuksiinsa ja jää luokalle. Tai ei saa ollenkaan päästötodistusta.

Valtiollinen julkinen tutkimuskeskus ”SOU-tutkimus” osoittaa, että ulkomaalaistaustaiset oppilaat ovat erityisen huono ryhmä ruotsalaisissa kouluissa. Pisa-tutkimuksissa ulkomaalaistaustaisten ja ruotsalaisten oppilaiden välinen ero on kuin nollasta sataan. Surkein ryhmä ovat yksintulleet, joita koulu ei kiinnosta ollenkaan.

90 % ruotsalaisista oppilaista saa peruskoulusta jatko-opintoihin hyväksyttävän todistuksen kun taas maahantulijataustaisilla vain 30 % saa jonkinlaisen todistuksen ja yksintulleista vain 20 % selviää hyväksytysti matematiikasta, ruotsista ja englannista.

Yläasteen jälkeen uusruotsalaisille on tarjolla monenlaista tukikoulutusta, yhtenä suurimpana Språkintroduktionen, kielikoulutus, joka tarkoittaa, että ammattia tai jatko-opintoja opiskellaan vähän kuin kielen ohessa. Laitos on tarkoitettu uusruotsalaisille yläasteella epäonnistuneille tai suoraan maahan tulleilla. Neljän vuoden jälkeen vain 4 % on saanut jonkinlaisen tutkinnon ja 20 % oppilaista on hävinnyt.

Ruotsin aikuiskoulutuksen Komvuxin katsotaan olevan ikäänkuin kolmas mahdollisuus jatkaa opintoja, jos yläaste ei onnistunut. Mutta siellä tulokset uusruotsalaisten osalta ovat aivan yhtä surkeita. 24- vuotta täyttäneillä Ruotsalaisilla 90 prosentilla on jokin jatkoasteen koulutus kun taas maahan 13- vuotiaana tulleista jatkokoulutusta on käynyt vain 30 %.

 

16 thoughts on “Yksintulleiden oleskelulupa lanseerattiin jonakin opiskelulupana, mutta tutkimus osoittaa, että yksintulleet ovat surkein oppijaryhmä

 1. Aikamoista norsun pyssyyn ajamistahan se on panna lukutaidottomia kolmekymppisiä kouluun kymmenvuotiaitten kanssa ja odotella erikoislääkäreiden valmistumista. Vihervasemmistolla on käänteinen midaksen kosketus: kaikesta tulee paskaa, mihin koskevat.

 2. Ei muakaan kiinnostais istua nenä kirjassa pulpetin ääressä ilmaisilla seksi ja viinafestareilla. Pitäkää kirjanne, mä tulin ryyppää ja panee!

  1. Onpa kohtuutonta! Jätkienhän on pakko olla Ruotsissa, jos haluavat sosiaalietuuksia ja miten sitä silloin lomailee kotimaassaan?

 3. Muistan, kun 2v sitten ylenanto haastatteli yhtä harvoista tyttöoletetuista 14-15v matuista. Yhteiskunnan kustantamaa tulkkia toki tarvittiin. Aikoi kuulema lääkäriksi. Helppo homma, kun ei osaa edes englantia, tuskin edes lukea.

  1. Minulle taas jäi mieleen n. 30-v. lukutaidoton, joka ajatteli lastenlääkäriksi ryhtyä. Toivottavasti joku Rasmus-pöljä ei ole mennyt yllyttämään. Jos unelmat ovat täysin saavuttamattomissa, ne kannattaa ampua alas.

 4. Nämä on niitä moniosaajia joita tänne suomeenkin tuodaan kun niigä kuulema tarvitaan näinhän se risikkokin väittää.

  1. Ei tarvii hirvee higari olla matikassa,että ymmärtää,että noilla % homma kusee pahasti. Mut kokoomusmatikkaa ei ymmärrä kukaan aivot omaava.

 5. Fridolinin suunnitelmissa on miinoittaa kaikki oppilaitokset vapaakouluja myöten kehitysmaalaisilla.

  Sen jälkeen kukaan ei voi enää vältellä reaalimonikulttuurin seurauksia.

  1. Onneksi Fridoliinin puolueella (MP) on surkeat kannatusluvut ja Fritte lentää ulos jos porvarit tulevat valtaan tai Lööperi kyllästyy MPhen.

 6. Tämä lienee johtuu siitä ruotsalaistenkin suosiomasta ”vapaasta kasvatuksesta” joka tarkoittaa suomennettuna että ”ei kasvatusta ollenkaan”.
  Nämä afgaanit kuten myös muut arabit, somalit ym. muslimikulttuurin tuotteet ja erityisesti vielä pojat, ovat saaneet elää ja kasvaa täysin ilman mitään kasvatusta, heille ei ole koskaan opetettu mitään käytöstapoja, ainoa on koraanin opitjoidenmukaan mies on kaiken pää ja tekee mitä tahtoo.

 7. Kun älykkyys on tasoa 75-85 pistettä niin sillä ei kuuhun päästä -arabeille tunnusomainen laiskuus ja impulsiivisuus antaa vielä oman lisänsä asiaan, paskasta ei saa muovailtua konvehtia millään taikatempulla -ei vaikka miten halaa ja rutistaa.

  1. Kyllä paskasta voi muotoilla konvehdin näköisiä palasia mutta eivät ne silti konvehteja ole. Maku ja seuraamukset ovat kaameita. Eli selvä paralleeli siinäkin.

   1. Näin juuri. Meille myydään paskaa konvehteina ja kiskotaan siitä kaiken lisäksi valtavaa ylihintaa.

 8. Ei ei, vika ei tietenkään ole oppilasaineksessa. Tarvitaan toisenlaiset opetusmetodit, pedagokia ja alennetut odotukset. Kyllä se siitä. Kengänkiillottajien ei tosin tarvii osata juur mitään kunhan rahan tuntee ja osaa jyystää. Taak taak åh vaarsokuut riittää kielitaidoksi vallan mainiosti.

 9. Nuo ovat tulevaisuudessa hakoja pommivöiden rakentajina. Voimavarat voisi suunnata heidän luontaisten taipumusten ja jo äidinmaidosta saamien oppien vahvistamiseen, kuten vääräuskoisten tappamiseen ym.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.